Jandarmanın 184. yılı Vali ile parkta inceleme, Kaymek’ten hizmet ve mahalle ziyaretleri

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, JANDARMA’NIN 184’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜ’NÜ KUTLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla düzenlenen programa katıldı. Başkan Büyükkılıç, tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü yılını tebrik etti.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, il protokolü ile birlikte Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla, Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen Şehit ve Gazi yakınları ile öğle yemeğinde bir araya geldiler.

Başkan Büyükkılıç, tek tek masaları gezerek, şehit aileleri ve gaziler ile sohbet etti, istek ve taleplerini sordu.

Büyükkılıç, tarihi şan ve şerefle dolu kahraman Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü kutlayarak, “Jandarma Teşkilatı’nın 184’üncü Kuruluş Yıl Dönümü dolayısıyla Kayseri Valisi Sayın Gökmen Çiçek ile birlikte şehit ailelerimiz ve gazilerimiz ile bir araya geldik. Gece gündüz demeden durmaksızın görevinin başında olan ve ülkemizin her noktasında fedakârca hizmet veren Jandarma Teşkilatı’mızın her bir mensubuna muvaffakiyetler diler, kuruluş yıl dönümlerini tebrik ederim” diye konuştu.

Büyükkılıç, aziz şehitlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Durmadan yorulmadan 184 yıldır aziz milletimizin hizmetinde olan Jandarma Teşkilatı’mızın 184’üncü Kuruluş Yıl Dönümü’nü yürekten kutluyor, aziz vatanımız uğruna şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

KAYMEK’TEN 2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI’NDA 6 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM HİZMETİ

Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki mesleki eğitim ve kurslarda öncü kuruluşu Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) 2022-2023 eğitim öğretim yılını tamamlarken, bu dönem 6 bin 408 öğrenciye eğitim hizmeti verildi.

Kayseri’nin, mesleki eğitim ve kültür konularında adeta lokomotifi olan Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu KAYMEK, dolu dolu geçen 2022-2023 eğitim öğretim yılını muhteşem bir törenle sonlandırdı.

Gençlere yönelik eğitim hizmetinin yanı sıra onların gelişimleri için birçok faaliyete imza atan KAYMEK Gençlik Merkezleri, başkaları ile iyi ilişki kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen, millî ve manevi yönden gelişmiş, şuurlu, vatansever ve başarılı gençler yetiştirmeyi ilke edindi.

Gençlik Merkezleri’nde 4’üncü sınıftan 12’nci sınıf ve mezun gruplara kadar olan öğrencilere akademik ders takviyeleri, sınavlara hazırlık kursları, etüt ve soru çözümleri,  deneme sınavları, akıl oyunları, kulüp faaliyetleri, öğrenci koçluğu, yarışmalar, seminerler, sosyal, sanatsal ve kültürel faaliyetler gerçekleştirildi.

6 BİN 408 ÖĞRENCİYE EĞİTİM HİZMETİ

KAYMEK Gençlik Merkezleri’nde 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde, Gençlik Merkezleri’nde eğitim gören öğrencilerin yanı sıra, ödüllü proje Değer Gençlik Merkezi’nde 150, KAYMEK Matematik Kampı’nda 41, Robotik Kodlama Atölyesi’nde 64, Eğlenceli Matematik’te 750 ve KAYMEK Ödev Evi’nde 160 öğrencinin olduğu projeler ile birlikte toplam 6 bin 408 öğrenciye eğitim hizmeti verildi.

MUHTEŞEM BİR KAPANIŞ TÖRENİ

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı’nın sona ermesi dolayısıyla Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in de teşrifleriyle düzenlenen muhteşem kapanış programında fuaye alanında Değer Gençlik Merkezi ile Robotik Kodlama Atölyesi’nin yıl boyunca ortaya çıkardığı ürünler de sergilendi.

VALİ ÇİÇEK VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN MİLLET BAHÇESİ’Nİ İNCELEDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte 1 milyon metrekaresinin tamamen yeşil alan olacağı, 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğü ile Türkiye’nin en büyük millet bahçeleri arasında yer alacak olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, yapım çalışmaları son aşamaya gelen Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunarak, yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı.

Çiçek ve Büyükkılıç, 1 milyon 260 bin metrekare büyüklüğündeki alanda 1 milyon metrekarenin tamamen yeşil alan ve peyzaj ile sosyal donatılarla dolu olacak şekilde Büyükşehir Belediyesi ekiplerince hayata geçirilecek projeleri de kapsamlı bir şekilde denetledi.

Başkan Büyükkılıç, şehre değer katacak vizyon projelerden birisi olan ve 1 milyon metrekaresi yeşil alan olacak Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nde sona doğru yaklaşıldığını ifade etti.

Çalışma yapan personele kolaylıklar dileyen Başkan Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyan ve 7’den 70’e tüm kesimlere hitap edecek Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçemizi en kısa sürede hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Şehrimize, İç Anadolu bölgemize ve ülkemize şimdiden hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.

Vali Gökmen Çiçek de Kayseri’ye çok yakışacak olan vizyon projenin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç’a, inceleme esnasında Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman ve Ali Hasdal ve daire başkanları eşlik etti.

PROJEDE NELER OLACAK?

Millet Bahçesi’nde, 6 adet kuyu binası, 96 adet engelli, 28 adet otobüs otoparkı olmak üzere toplam 3 bin 394 adet otopark alanının yer alacağı projede, bisiklet ve koşu, yürüyüş yollar, piknik alanı, servis yolları, 2 ayrı etkinlik çayırı, çocuk oyun alanları, spor sahası alanları ve süs havuzları da yer alacak. Ayrıca projede, köpek eğitim alanı, geleneksel takvim, konser gibi etkinliklere hizmet edecek sahne kurulum alanı ve amfi, özel tasarlanmış çiçek bahçeleri, yapay tepelikler, kaykay pisti, pilates ve yoga sahaları, güneş saati, spor alanlarının etrafında her biri 123 kişilik 14 adet tribün ve model araç-drone pisti bulunacak.

Öte yandan proje kapsamında, Kent Müzesi, devasa Halk Kütüphanesi, Mutfak Sanatları Merkezi ve Sağlıklı Yaşam Merkezi de kente kazandırılacak.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A MAHALLE ZİYARETLERİNDE YOĞUN İLGİ

Kayseri Büyükşehir Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyük Bürüngüz, Yıldırım Beyazıt ve İldem mahallelerini ziyaret ederek, yoğun ilgi ile karşılaştığı vatandaşlarla kucaklaştı.

Kentte mahalle sakinlerinin istekleri ile yakından ilgilenen, birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen Başkan Büyükkılıç, mahalle ziyaretlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyük Bürüngüz, Yıldırım Beyazıt ve İldem mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Büyükkılıç, mahalle ziyaretlerine yeni makam aracı, yerli ve milli otomobil TOGG ile giderken, vatandaşların da Kayseri’de ilk ve tek olan TOGG’a ilgisi yoğun oldu.

Mahalle sakinlerini ziyaret ederek, taleplerini dinleyen Büyükkılıç, vatandaşların sıcak, samimi ilgisi ve sevgisi ile karşılandı.

İlk olarak Melikgazi ilçesinde Büyük Bürüngüz Mahallesi’ni ziyaret eden Başkan Büyükkılıç, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. Büyükkılıç, “Büyük Bürüngüz Mahallemizi ziyaret ederek, hemşehrilerimiz ile bir araya geldik. Güleryüzleri ve gönül dolusu muhabbetleri ile bizleri misafir eden Büyük Bürüngüzlü hemşehrilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

Daha sonra Melikgazi ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ne geçen Başkan Büyükkılıç, burada mahalle muhtarı ve vatandaşla sıcak ve samimi sohbet gerçekleştirerek, “Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı Gonca Kaan’ı ziyaret ederek, mahalle sakinlerimiz ile birlikte keyifle sohbet ettik” dedi.

Büyükkılıç, son olarak İldem TOKİ 3’üncü Etap’ta gençlerle ve mahalle sakinleri ile buluştu. Mahalle sakinlerine teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, “Gençlerimizle ve mahalle sakinlerimiz ile bir araya gelerek keyifli bir sohbet ortamımız oldu. Samimi sohbetleri ve misafirperverliği için hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mahallelerde esnaf ziyaretleri de gerçekleştiren Büyükkılıç, esnaflar için hayırlı, bereketli işler temenni etti. Mahalle sakinleri de Başkan Büyükkılıç’a ilgisi ve yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.

Çocuklara Yukatel Kayserispor forması da hediye eden Büyükkılıç’a mahalle ziyaretlerinde Genel Sekreter Yardımcısı Ali Hasdal ve KASKİ Genel Müdürü Özgür Özdemir de eşlik etti.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427