Büyükşehir’den: Soğanlı’da Vali ile inceleme, Evliyalar günü, Büyükbürüngüz ziyaret, yol yapımı, Belediye meclisi

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 102 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2023 Yılı Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mecliste 52 asıl, 50 ek olmak üzere toplam 102 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

Gündem maddeleri arasında yer alan Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 Mali Yılına ait hazırlanan Bütçe Kesin Hesabının görüşülmesi talebi hususunda hazırlanan Plan ve Bütçe Komisyon Raporu, meclis üyelerince görüşüldü. Rapor, meclis üyelerince kabul edildi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN MERHUM AV. YELTEKİN İÇİN ÖNERİ

Komisyona öneride bulunan Başkan Büyükkılıç, “Rahmetli Avukat Mehmet Zeki Yeltekin, değerli büyüğümüz, dostumuz, meclisimizin başkan vekilliğini yapmış, Kayseri’mizin sevilen, güvenilen avukatlarından Mehmet Zeki Yeltekin ağabeyimizin de isminin uygun görülecek bir yerde değerlendirilmesi yönünde komisyona şifai olarak öneride bulunuyorum” diye konuştu. Talep, oy birliği ile kabul edilirken, Büyükkılıç, merhum Yeltekin’e bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

BÜYÜKKILIÇ’TAN “TOGG” TEŞEKKÜRÜ

Mecliste, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve faaliyetlerinde kullanılmak üzere 3 adet araç satın alınması talebi de görüşüldü. Başkan Büyükkılıç, yerli ve milli araç TOGG için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a emeklerinden dolayı teşekkür ederek, “3 araçtan birisi makam aracımız TOGG’dur. Her şeyden önce bu ülke insanına fırsat verildiğinde neler yapabileceğinin en güzel göstergelerinden birisidir. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsında emeği geçen her kademedeki kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yerli ve milli olan aracımız, şuanda bindiğimiz aracımız Devlet Malzeme Ofisi’nden alındı. Hakikaten bu milletin bir gururudur” ifadelerini kullandı. Talep, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN BAKAN ÖZHASEKİ’YE TEBRİK

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi de tebrik ederek, “Bakanlığının hayırlı olmasını, hayırlı hizmetlere vesile olmasını, gerek şehrimiz açısından gerekse ülkemiz açısından birikimiyle, deneyimiyle her zamanki ön görüsü ve ufuklu bakış açısı ile büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN “RES” PROJESİ

Gündem maddeleri arasında İncesu ilçesi, Fırınönü Mahallesi, 11 pafta, 2804/1063 ada ve 228 numaralı parselin 201.256,52 m2’lik kısmının Rüzgâr Enerji Santrali tesis edilmek üzere Kayseri Ulaşım A.Ş. tasarrufuna bırakılmasına ve elde edilecek öz tüketim fazlası elektrik üretimi kazancının KDV hariç kısmından % 0,5 (Bindebeş) oranındaki tutarın, taşınmazın kullanım bedeli olarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne ödenmesi talebi de görüşüldü. Başkan Büyükkılıç, “Rüzgâr Enerjisi’ne girelim diye proje üretiyoruz. Yenilenebilir enerji, hem çevre açısından hem de bölgemizde rüzgâr enerjisinde önem arz ettiğini vurgulama bağlamında, 4 senede de kendisini amorti ettiği biliniyor” şeklinde konuştu. Talep, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi.

Ayrıca KASKİ tarafından 6,5 megawatt Güneş Enerjisi Santrali’nin faaliyette olduğunu belirten Büyükkılıç, katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. Öte yandan Başkan Büyükkılıç, biyogazdan enerji üretiminin de Beydeğirmeni Projesi’nin de devam ettiğini ifade ederek, “Hem çevreci hem de 1 kuruş belediyemizin cebinden çıkmadan yap işlet devret modeli ile verdik, en güzel hizmetlerden birisi, önemli bir çalışma” dedi.

Hacılar Belediyesi’ne 80 milyon TL ek bütçe verilmesi önergesini de görüşen meclis üyeleri, talebi kabul etti.

Gündem maddeleri ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.

VALİ ÇİÇEK VE BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN MASAL DİYARI SOĞANLI’DA İNCELEME

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte turizmin önemli merkezlerinden Soğanlı Vadisi’nde Aziz George Kilisesi’nde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kayseri Valiliği’nin balon uçuşlarıyla birlikte daha da hareketlenen önemli turizm destinasyonlarından olan Soğanlı Vadisi’nin tüm dünyaya tanıtılması için çalışmaları sürerken, Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç sık sık Soğanlı Vadisi’ni ziyaret etmeye, çalışmaları yerinde denetlemeye devam ediyor.

Kayseri protokolü, hafta sonu gençlerle birlikte Kayseri’nin önemli tarih, doğa ve turizm değeri olan Soğanlı Vadisi’nde yürüyüş gerçekleştirirken, Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Aziz George Kilisesi’nde de yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Bölgesinin özellikle Kapadokya’nın en merkezi yerlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Vali Çiçek, “Günlük şuan itibariyle 16 balon firması izni almış, uçuş yapıyor. İtalyan, Fransız, İngiliz turistler geliyor” diyerek, Hristiyanlık tarihi için önemli bir isim olan Aziz George hakkında bilgiler verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ile birlikte burada seferberlik başlattıklarını ifade eden Çiçek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız, Yeşilhisar Kaymakamlığımız, belediyemiz ile çok ciddi bir seferberlik başlattık. Yürüyüş yapıldı, çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

MASAL DİYARI SOĞANLI VADİSİ’NE YATIRIM VE HİZMETLER DEVAM EDECEK

Başkan Büyükkılıç da tarım, turizm ve tarihin bir araya geldiği, sıcak hava balonları ve peri bacalarının birbirine âşık olduğu, el emeği, göz nuru bebeklerin ilmek ilmek işlendiği, masal diyarı Soğanlı Vadisi’ne yatırım ve hizmetlerin devam edeceğini ifade etti.

AZİZ GEORGE KİLİSESİ’NDE İNCELEME

Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile konservasyon ve restorasyon çalışması devam eden Güzelöz köyünde doğan ve Hristiyanlık inancının çekicilik özelliğine sahip bir değeri olan Aziz George Kilisesi’ni inceleyen Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, yetkililerden hem çalışmalarda son durum hakkında hem de tarihi kilise hakkında bilgi aldı.

Vali Çiçek ve Başkan Büyükkılıç, Soğanlı Bebekleri’nin satışını yapan kadınlarla da sohbet ederken, gençlerle birlikte Gesi Bağları türküsünü söyledi.

Soğanlı gezisine Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, eşi Sümeyra Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Murat Cahid Cıngı ve Sayın Bayar Özsoy, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Yeşilhisar Kaymakamı Ali Altıntaş, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Yeşilhisar Belediye Başkanı Halit Taşyapan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ile çoğunluğu gençlerden oluşan çok sayıda vatandaş katıldı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A, BÜYÜK BÜRÜNGÜZ MUHTARI VE SAKİNLERİNDEN ZİYARET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyük Bürüngüz Mahalle Muhtarı Ali Çuhadar ve mahalle sakinlerini kabul etti.

Kent merkezi ve kırsalda yerel yönetim hizmetlerini etkin bir şekilde sürdüren Başkan Büyükkılıç, ilçe ziyaretlerinde sık sık muhtarlarla bir araya gelerek istişarelerde bulunmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Büyük Bürüngüz Mahalle Muhtarı Ali Çuhadar ve mahalle sakinleri Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Başkan Büyükkılıç, misafirlerini Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamı toplantı salonunda kabul etti.

Büyükkılıç, Büyük Bürüngüz Mahalle Muhtarı Ali Çuhadar ile mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini bizzat dinleyerek, “Yerel yöneticiler için hizmetin ayrımı, sınırı ve şartı yoktur. Bizler merkez ve kırsalda hemşehrilerimize en iyi hizmeti sunmaya gayret gösteriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ayrı bir önem verdiği muhtarlarımız bizlerin gören gözü, duyan kulağıdır. Her bir kardeşimize ulaşmamıza vesile olan canlarımızdır. Bugün de Büyük Bürüngüz Mahalle Muhtarımız Ali Çuhadar kardeşimiz ve kıymetli hemşehrilerimiz belediyemize nezaket ziyareti gerçekleştirdiler. Halka hizmet Hakk’a hizmet düsturuyla hizmet etmeye gayret ettiğimiz mahalle sakinlerimize nazik ziyaretleri için teşekkür ederim” diye konuştu.

Muhtar Çuhadar ve Büyük Bürüngüz sakinleri ise talep ve önerilerini bizzat dinleyerek kendileri ile yakından ilgilenen Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden duydukları memnuniyeti de belirttiler.

Ziyarette Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan ve Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk de hazır bulundu.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “DAHA NİCE 645’Lİ YILLARA”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, senelerdir düzenlenen Mimarsinan Evliyalar Günü ve Pilav Etkinliği’ne katılarak vatandaşlarla bir araya geldi. Melikgazi kültüründe önemli bir yer tutan etkinliğe katılan Başkan Büyükkılıç, geleneksel etkinliğe yönelik, “Daha nice 645’li yıllara diye dua ve temennide bulunuyoruz” dedi.

Mimarsinan Mahallesi Evliyalar Bölgesi’nde düzenlenen Geleneksel 645. Mimarsinan Evliyalar Günü ve Pilav Etkinliği’ne Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Gökhan Ülke ve muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“KAYSERİ BURADA, MAŞALLAH”

Melikgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Geleneksel 645. Mimarsinan Evliyalar Günü ve Pilav Etkinliği’nde konuşan ve sözlerinin başında “Kayseri burada, maşallah” diyen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin merhametiyle, yardımseverliği ile ay yıldızlı Türk bayrağı ile vatanına, milletine, Kur’an’ına bağlı anlayış içerisinde dayanışmanın en güzel örneklerini sergilediğini paylaşarak, birlik ve beraberliğe vesile olan bir günü daha yaşadıklarını sözlerine ekledi ve “Daha nice 645’li yıllara diye dua ve temennide bulunuyoruz” diye konuştu.

“KAYSERİLİ OLMAK FARKLI, KİM NE DERSE DESİN”

Geleneksel 645. Mimarsinan Evliyalar Günü ve Pilav Etkinliği’ni sürdürdüğü ve daha da güzel etkinlik düzenlediği için Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür eden Başkan Büyükkılıç, öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşlarına sahip çıktıkları için vatandaşlara da teşekkürlerini iletti.

Büyükkılıç, yaşanan deprem konusuna da değinerek, Kayseri’nin belediyeleri, tüm kurum ve kuruluşları ve vatandaşları ile deprem bölgesindeki 11 şehre de yardım yağdırdığını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kayserili olmak farklı, kim ne derse desin. Elbette herkes doğduğu yeri sever, yaşadığı yeri sever ama Kayseri her zaman Milli Mücadele’de de daha sonraki süreçte de bu ülkenin yüz akı olmuştur. Feyizli, bereketli, dayanışmanın en güzel örneğini sergilediğimiz bir güzel çalışma olduğuna inanarak, emeği geçenlere teşekkür ediyorum, kesilen kurbanları da Allah kabul etsin diliyorum.”

Başkan Büyükkılıç, Geleneksel 645. Mimarsinan Evliyalar Günü ve Pilav Etkinliği’nde büyük ilgi ile karşılandığı vatandaşlar ile görüşerek sohbet ederken, hatıra fotoğrafı çekinmeyi de ihmal etmedi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN 20 MİLYON TL’LİK YOL YAPIM ÇALIŞMALARINA DENETLEME

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sona yaklaşılan 20 milyon TL maliyetli Mustafa Şimşek Bulvarı’nı Nalçik Bulvarı’na bağlayacak olan yol yapım çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, önemli bir bulvar olan yolda sona yaklaşıldığını belirtti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi,  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde şehrin dört bir yanını birbirinden geniş ve modern yollarla birbirine bağlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Bulvarı’nı Nalçik Bulvarı’na bağlayacak olan yol çalışmalarını denetleyen Başkan Büyükkılıç, yol yapım çalışmalarında, proje detayları hakkında bilgi aldı. Başkan Büyükkılıç’a incelemelerde Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Ali Hasdal ve daire başkanları da eşlik etti.

Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Bulvarı’nın çalışmalarında sona gelindiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, burada yaptığı açıklamada, “Mustafa Şimşek Bulvarı’mızın devamı epeyce konuşulan bağlantısı bugünlere kadar süren bizim için önemli bir bulvardı. Şimdi sonuna gelindi. Cenabı Allah’a şükürler olsun. Mustafa Şimşek’in devamından başlayıp, Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ni geçip, Sami İpek Bulvar kanadının olduğu yerden devam etmek suretiyle Germir üzerinden Malatya yoluna bağlanan önemli arterimiz. 30 metrelik yolumuz şu anda sona yaklaşıldı” diye konuştu.

“SADECE YOL YAPILMIŞ OLMUYOR”

Yolun hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şehrimize yakışan buradaki hem imarlaşma hareketleri hem de yol standartı hem de kestirme olarak Malatya yoluna çıkarak, adeta trafiği de rahatlatan alternatif bir ana arter ortaya çıkmış oldu. Emeği geçenlere, yüklenici firmalarımıza teşekkür ediyorum. Tabi sadece yol yapılmış olmuyor. Burada altyapı birimlerimiz, elektrik şirketimiz, Kayserigazımız, KASKİ’miz su ile ilgili, kanalla ilgili diğer çalışmalarımızda koordinasyon içerisinde yapılıyor. Büyük bir maliyetin ortaya çıktığını, sona da gelindiğini belirterek, emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Başkan Büyükkılıç, araç sürücülerine trafik kurallarına uymaları yönünde hatırlatmada bulunarak, “Tabi yolların standardı yükseldikçe ister istemez sürücülerimizin bu konfordan yararlanma anlayışı içerisinde suratlarının da arttığını görüyoruz ama kurallara uyarlarsa hem kendileri rahat eder, hem de sıkıntı oluşturmaz. Bu yönüyle böyle bir beklentimizin olduğunu kurallara uymalarını hem kendisi açısından hem de şehrimiz açısından önem arz edeceğini buradan hatırlatmakta fayda var” ifadelerini kullandı.

Asfalt seriminin ardından yol çizgileri de çekilerek çalışmalarda sona gelinen, 7 kilometre uzunluktaki Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Bulvarı’nın 2 bin 700 metrelik son etabının da tamamlanması ile Kılıçaslan, Köşk, Alpaslan ve Yıldırım Beyazıt mahallelerinden Malatya yoluna doğrudan erişim sağlanacak.

15 BİN TON ASFALT DÖKÜLDÜ

Şehrin dört bir yanını, birbirinden geniş ve modern yollarla birbirine bağlamaya devam eden Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek Bulvarı’nı Nalçik Bulvarı’na bağlayacak olan yol için 15 bin ton asfalt kullandı. Altyapı, üstyapı, taşkın kanalları üzerine yapılan köprüler ve yol yapım işleri için de harcama yapılan yolun yatırım bedeli ise yaklaşık 20 milyon TL oldu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427