Büyükşehir’e Avrupalı Bilim İnsanlarından ziyaret, “Süper” Amatör Kompleksi, Toplum İş Sağlığı İş Uğraş Terapi Sergisi, Hacılar’da Meclis toplantısı

AVRUPALI BİLİM İNSANLARINDAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ZİYARET

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, dünyaca ünlü bilim insanları Paris Üniversitesi’nden Prof. Dr. Catherine Jolivet Levy ve Prof. Dr. Nicole Lemaigre Demesnil’ı beraberindeki ÇEKÜL Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy ve Obruk Mağara Araştırma Grubu’ndan Ali Yamaç ile Serdar Altuntuğ’u makamında misafir etti.

Gerek doğası gerek kadim tarihinden kaynaklanan unsurları ile adeta açık hava müzesi olan Kayseri, Avrupalı bilim insanlarının dikkatini çekiyor. Her tarafından tarih fışkıran bir açık hava müzesi konumunda olan Kayseri’de turizmin hemen her türüne rastlanırken, Büyükşehir Belediyesi’nin turizm odaklı kalkınma çalışmaları ile medeniyetler şehri Kayseri, dünyanın ilgisini çekmeye başladı.

Yaklaşık yarım asırdır yaptıkları Kapadokya çalışmalarıyla ve yayınlanan makale ve kitaplarıyla ön plana çıkan Kapadokya uzmanı dünyaca meşhur bilim insanları Paris Üniversitesi’nden Prof. Dr. Catherine Jolivet Levy ve Prof. Dr. Nicole Lemaigre Demesnil ile beraberindeki ÇEKÜL Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr. Osman Özsoy ve Obruk Mağara Araştırma Grubu’ndan Ali Yamaç, Kayseri’yi ziyaret etti.

BİLİM İNSANLARI, KAYSERİ’Yİ KEŞFETTİ

Yerinde çeşitli inceleme ve çalışmalarda bulunan bilim insanları özellikle Koramaz Vadisi’nin UNESCO başvuru dosyasında yer alan kaya oyma dini yapılar ve yeraltı şehirlerini inceledi. Tarihlendirme ve çağdaşlarıyla kıyaslayarak eksik veya az bilinen taraflarını daha berrak hale getirmek için yapılan çalışmalara destek veren ekip, Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle tarihi, doğal ve kültürel zenginlikleriyle UNESCO Geçici Listesi’ne giren Koramaz Vadisi’ni, Yeşilhisar ilçesindeki Erdemli ve Soğanlı Vadisi’ni adeta keşfettiler.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A NEZAKET ZİYARETİ

Ayrıca Avrupalı bilim insanları, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a nezaket ziyaretinde bulundular.

Büyükkılıç, bilim insanlarının Kapadokya çalışmalarıyla ilgili yayınlanan makale ve kitaplarını incelerken, Prof. Dr. Osman Özsoy da sahada yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Prof. Özsoy, bir haftadır arazide çalıştıklarını ve Avrupalı bilim insanlarının çok önemli yapıtları ve eserleri incelediklerini, burası ile ilgili makale yazacaklarını anlattı.

Başkan Büyükkılıç da Kayseri Valiliği ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile turizm odaklı önemli kalkınma çalışmaları yaptıklarını belirterek, turizm alanında yerel yönetimler olarak üzerlerine düşenin fazlasını gerçekleştirmek gayretinde olduklarını dile getirdi.

HACILAR BELEDİYESİ HAZİRAN AYI MECLİSİNİ YAPTI

Hacılar Belediye Meclisi 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20’nci maddesine istinaden Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Hacılar Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen ve 4 maddenin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya başkanlık eden ve alınan kararların Hacılar ilçesine hayırlı olması temennisinde bulunan Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan; ülke gündemiyle alakalı yaptığı açıklamada 2023 genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tüm dünyaya hayırlı olmasını diledi. Özdoğan, “Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı görevine getirilen Mehmet Özhaseki bakanımıza başarılar diliyorum. Belediye olarak Ankara ile olan irtibatımız artarak devam edecek. Bu manada ilçemize yapılan devlet yatırımları da hız kesmeden devam edecek.” dedi.

Hacılar belediyesi olarak ilçede yaz çalışmalarının hızlandığını hatırlatan Özdoğan, “ihalelerimiz tamamlandı. Gerek alt yapı gerekse üst yapı çalışmalarımız hızlandı. Hacılarımız turizmde bir canlılık getiriyor. Özellikle Hürmetçi Mahallesi’nde yapılacak yeni bir tesis ve yeni projelerin ilçemize ve ilimize katkıları olacak. Burası inşallah sadece Kayseri’nin değil Türkiye’nin tanıdığı bir alan olacak” dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Gündemin birinci maddesinde Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 01.06.2023 tarih ve 8010 sayılı ek ödenek talebi görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin diğer maddelerinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 31.05.2023 tarih ve 8003 sayılı satış konulu müzekkeresi, 31.05.2023 tarih ve 8004 sayılı satış konulu müzekkere ve ek gündem maddesinde yer alan 05.06.2023 tarih ve 2655 sayılı satış talebi konuları görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, meclis toplantısının sonunda alınan kararların Hacılar ve Kayseri için hayırlı olması temennisinde bulundu.

BÜYÜKKILIÇ’TAN 16 MİLYON TL’LİK “SÜPER” AMATÖR KOMPLEKSİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Spor Toto iş birliği ile 16 milyon TL’lik yatırımın hayata geçirildiği amatör spor kulüplerinin önemli merkezi olan Sümer Amatör Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

Kentte amatör sporcuların ve spor kulüplerinin en güçlü destekçisi olan Başkan Büyükkılıç, amatör sporcular için Sümer Amatör Tesisi saha ve binalarının yapım çalışmalarını inceleyerek, 16 milyon TL’lik yatırım yapılan projede son durum hakkında bilgi aldı.

Büyükkılıç’a incelemeleri esnasında Genel Sekreter Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcıları Hamdi Elcuman, Ali Hasdal ve daire başkanları ile Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal eşlik etti.

İnceleme ardından tesislerde açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, yenilenen tesislerin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Asıl teşekkürü çok değerli Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, onun vasıtasıyla burada Gençlik Spor Bakanlığı’mızdan alınan bir destek söz konusu, kendisine teşekkür ediyoruz. Bizler Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapma yönünde irade gösterdik. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

Büyükkılıç, yeniden Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı olarak seçilen Mutlu Önal’ı da tebrik ederek, şunları söyledi:

“Şehrimize böyle bir tesisin yapılmasında kendilerinin desteklerini asla göz ardı edemeyiz. Mutlu hocam amatör spor camiasında takdir edilen, sevilen ve güvenilen bir isim. Yeniden seçildi, hayırlı olsun diyorum, yönetimini tebrik ediyorum. Camiamıza en güzel hizmetleri vereceklerini, Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerimizle olmak üzere bizim de amatör spora her zaman desteğimizin göz ardı edilmeyeceğini ve gerekenin yapılacağını paylaşıyor, hayırlı uğurlu olsun diyorum. Desteklerimiz sürecek.”

“BAŞKANIMIZ SPOR CAMİASININ YANINDA OLDU”

Kayseri Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Mutlu Önal da Başkan Büyükkılıç’ın amatör spor camiasının ağabeyi olduğunu dile getirerek, “Sağ olsun Memduh Başkanımız her zaman yanımızda oluyor, başkanlıktan ziyade amatör spor camiamızın ağabeyi. Çok güzel bir tesis, Türkiye’de her halde sayılı tesislerden bir tanesi oldu. 2 tane futbol sahamız var, ışıklandırmamız var, tribünler yenilendi, tesisimiz yenilendi. Amatör camia olarak başkanımıza çok teşekkür ederiz, her zaman yanımızda. Başkanımız geldiği zaman 350 bin lira yardım alıyorduk, şuan da 3 milyona yakın yardım alıyoruz. Başkanımız harbiden spor camiasının yanında oldu. 121 kulübümüz var, hepsi ondan razı. Biz bunu yüreklilikle söylüyoruz. Her şey için çok sağ olun başkanım” ifadelerini kullandı.

TAM DONANIMLI TESİS

Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto iş birliğinde yürütülen çalışma kapsamında Sümer Amatör Kompleksi’ne ek tesisler yapım işinin yanı sıra, çim sahanın biri son teknoloji sentetik çim olarak değiştirildi. 1 adet 504 kişilik, 1 adet 183 kişilik 1 adet de 164 kişilik çelik konstrüksiyon tribün yapıldı. Öte yandan 4 takımın ihtiyacını karşılayacak 4 adet soyunma odaları, hakem odası, kantin ve WC’si bulunan 520 metrekare betonarme yapı yapıldı. Mevcut kafes tellerden deforme olanlar PVC kaplı kafes teller ve gerdirme telleri ile güçlendirilip değiştirildi. Bu çalışmalar ile toplam KDV hariç 16 milyon TL’lik yatırım hayata geçirildi.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, TOPLUM İŞ SAĞLIĞI İŞ UĞRAŞ TERAPİ SERGİSİ’NİN AÇILIŞINA KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin mesleki eğitimdeki markası KAYMEK, Kayseri İl Sağlık Müdürlüğü ve Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen Toplum İş Sağlığı İş Uğraş Terapi Sergisi’nin açılışına katıldı.

Kayseri Devlet Hastanesi Merkez Kampüsü 5’inci Blokta gerçekleşen sergi açılışına, Başkan Büyükkılıç’ın yanı sıra Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan, Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ve davetliler katıldı.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İsmail Altıntop, yaptığı konuşmada, “Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri, bizim toplumumuzun bir parçasıdır. Burada tüm dünyada uygulanan yeni bir yöntem ile iş uğraş terapileri yapıyoruz. Ahşap boyama, resim atölyesi, spor, el işi sanatları yapıyoruz. Biz onlara hasta demiyoruz, kursiyer diyoruz. 850’ye yakın kayıtlı kursiyerlerimizi, evlerinden alıyor, terapileri yapıldıktan sonra tekrar güvenli şekilde evlerine bırakıyoruz” dedi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Altıntop, “Buraya Büyükşehir Belediyemiz KAYMEK vasıtasıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Kocasinan Halk Eğitim vasıtasıyla çok büyük emekler veriyor. Hep birlikte çalışıyoruz” dedi.

Başkan Büyükkılıç da, emeği geçenlere teşekkür ederek, büyük bir özenle hazırlanan el emeği, göz nuru eserleri ilgiyle inceledi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427