ADEM sergisi, Talas’ta maharetli eller, Kocasinan Mithatpaşa’da yenileme, Melikgazi’de Melmek sergisi,

BİR ANNEDEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A: “SİZİN HAKKINIZI ÖDEYEMEM” 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Kaymakamlığı ve Melikgazi Belediyesi Aile Destek Merkezi (ADEM) kermesinin açılışına katıldı. Başkan Büyükkılıç’a, bir anne engelli çocuğu için okula asansör yapılmasını sağladığından dolayı teşekkür ederek, “Sizin hakkınızı ödeyemem, bana bir baba gibisiniz” dedi.

Melikgazi Kaymakamı Bülent Karacan ve Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte Melikgazi Aile Destek Merkezi’nin kermesi açılışına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Hanımefendilere ağırlıklı olarak destek verecek olan çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Büyükkılıç, kadınların psikososyal, mesleki ve kişisel yönden gelişimlerine destek olacak projenşn hayırlı olmasını dileyerek, “Hanım kardeşlerimize destek vermek amacıyla Melikgazi Kaymakamlığımız ve Melikgazi Belediyesi Aile Destek Merkezi (ADEM) tarafından Kaysermall’da düzenlenen serginin açılışını gerçekleştirdik. Birbirinden güzel el emeği ürünlerin yer aldığı sergi siz değerli vatandaşlarımızı bekliyor” diye konuştu.

Burada stantları gezdiği sırada özel çocuk Dilara ile sohbet eden Başkan Büyükkılıç’a, Dilara’nın annesi tarafından teşekkür ve dua edildi. Dilara’nın annesi, Büyükkılıç’a engelli çocuğu için okula asansör yapmasından dolayı teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Şahsım adına çok teşekkür etmek istiyorum. Dilara’ya okul hayatında o kadar destek oldunuz ki, bizim Dilara için asansörü tek başınıza yaptırdınız. Sizin hakkınızı ödeyemem, bana bir baba gibisiniz, Dilara da dede olarak sever. Sizin yeriniz bir başka, rabbim daim eylesin.”

Başkan Büyükkılıç, kadınların yaptığı ürünleri inceleyerek, emeği geçen tüm kadınlara teşekkür etti.

Büyükkılıç’a, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk de eşlik etti.

EL İŞİ, GÖNÜL İŞİ, KADIN İŞİ ‘MAHARETLİ ELLER’

Talas Belediyesi’nin Maharetli Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile birlikte hayata geçirdiği ‘Maharetli Eller Kadın Üretici Pazarı’ 4 Haziran Pazar günü misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

İlçenin tarihi güzelliklerini barından Harman Mahallesi Meydanına her ayın 1. ve 3. pazar günü kurulan pazarda birbirinden kıymetli el emeği ürünler alıcılarını bekliyor olacak.

Her kurulduğunda büyük ilgi gören pazara bu hafta da vatandaşların adeta akın etmesi bekleniyor.

El işi tekstil ürünlerinden ahşap ürünlerine kadar pek çok el emeği ürünü vatandaşlarla buluşturacak pazarda, ayrıca ev yemeklerinden, süs eşyalarına kadar birçok ürün satışa sunulacak.

KOCASİNAN’DAN MİTHATPAŞA’NIN 7 NOKTASINDA YENİLEME ÇALIŞMASI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yenileme çalışması kapsamında Mithatpaşa Mahallesi’nde 7 noktada başlatılan çalışmaları inceledi. Bu yaz döneminde Mithatpaşa’nın her bir noktasında yoğun bir çalışma gerçekleştireceklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar; “Mithatpaşa, bu yılın favori işlerimizden bir tanesidir. Yeniliyoruz ve adeta mahallenin tozunu attıracağız” dedi.

Mithatpaşa Mahallesi’nde çalışmaları kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar,  bölgeye yoğun bir yatırım yapmaya başladıklarına dikkat çekerek; “Bu yılın favori işlerimizden bir tanesi olan Mithatpaşa Mahalle’mizin yolları, caddeleri ve sokaklarını tozu dumana katarak yenileyeceğiz. Mahallemizin yedi noktasında altyapı çalışmalarıyla birlikte başladı. Altyapı kurumlarının en kısa zamanda tamamlamasıyla birlikte asfalt, yol ve çevre düzenleme çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Mahallemize değer katmak ve Kocasinan’ı geleceğe taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ayrıca Mithatpaşa mahallemiz Kocasinan bölgesinde nüfusu en fazla artan ve imar hareketinin en fazla olduğu mahallerden bir tanesidir. Daha güzel bir Mithatpaşa’yı hep birlikte inşa edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, mahalleye yapılan çalışmaların bölgeyi daha güzelleştirdiğini ve değerini artırdığını da sözlerine ekledi.

MELMEK YIL SONU SERGİSİ AÇILDI

Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (MELMEK) bir yıl boyunca yapılan el emeği göz nuru ürünler görücüye çıktı.

“MELMEK ile yeteneklerini keşfetme ve yeni beceriler kazanma imkânı..”

İl Kültür Müdürlüğünde 2 gün boyunca açık duran sergide birçok kursiyerin emeklerini sergilediğini söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Sosyal belediyecilik anlayışımız gereği belediye olarak kadınlarımızın istek ve beklentilerini karşılamak için çalışıyoruz. Bu kapsamda birçok kursumuzda hanımlarımız kurs alıyorlar. MELMEK kurslarından sertifika alarak kalifiye eleman olarak iş bulmak isteyen hanımlar her yıl sonbahar ve yaz dönemi açılan kurslarımıza yoğun ilgi göstermektedir. Kurslarımızda kadınlar hem meslek ediniyor hem de sosyalleşiyor. Bu kurslar insanları kaynaştırarak arkadaşlık ilişkilerini geliştiriyor, birliği beraberliği ve geleneklerin yaşatılmasını sağlıyor. Kurslarımızla her yıl yüzlerce vatandaşımıza yeteneklerini keşfetme ve yeni beceriler kazanma imkânı sunuyoruz. Melikgazi Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin en iyi örneklerinden birini sergiliyoruz. Kursiyerlerimiz mesleki yeterlilik kazandıktan sonra birçok sektörde kalifiye eleman olarak iş bulmaları da kolaylaşıyor. Ya da evde kendi geçimlerini de sağlıyorlar.  Yıl sonunda açtıkları sergilerde de ne kadar başarılı olduklarını gözler önüne sererek, bizi mutlu ediyorlar. Bu kapsamda açılan el emeği göz nur sergisinde emeği olan tüm kursiyerlerimizi ve eğitmenlerini kutluyorum. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427