Talas, Bodrum, Kocasinan, Melikgazi belediye haberleri

“ŞEFFAF ODA MUHTEŞEM”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın her hafta çarşamba günü Mevlana Meydanında gerçekleştirdiği Şeffaf Oda’da Başkanla Baş Başa uygulamasına tam not verdi. Uygulama hakkında “Türkiye örnek proje” diyen Vali Çiçek, “Muhteşem” ifadesini kullandı.

Kayseri’nin nüfus yoğunluğu bakımından en büyük, Türkiye’nin ise 7. büyük mahallesi olan Mevlana’ya kurulan Şeffaf Oda’da Başkanla Baş Başa uygulaması dikkat çekmeye devam ediyor.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ve MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı Ferhat Akmermer’le birlikte, Talas Belediyesi’nin ödüllü projeyle baştan aşağı yeniden düzenlediği Mevlana Meydanı’ndaki Şeffaf Oda’yı inceledi.

Görüşmelerin gerçekleştiği Şeffaf Oda’daki koltuğa oturup uygulamayla ilgili görüşlerini belirten Vali Çiçek, “Meşhur Şeffaf Oda’dayız. Çok güzel. Talas Belediyesinin Türkiye’ye örnek projelerinden birisi. Saatlerce burada bekleyip vatandaşla görüşüp ilgilenmek cesaret ister. Başkanımızı şu konuda tebrik ediyorum. Bu gibi şeyler birçok yerde yapılır, birkaç görüntü verilir, sonra devamı gelmez. Ama Talas’ta bu nasıl başladıysa istikrarlı bir şekilde uygulandı ve uygulanıyor. Halka söz verildiği gibi devam ediyor. Burada mikrofona da gerek yok, ses odada yankı yapıyor. Muhteşem.” değerlendirmesinde bulundu.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da Türkiye’ye örnek olan Şeffaf Oda’da Baş Başa uygulaması hakkında bilgiler verip haftanın çarşamba günleri vatandaşların görüş istek ve taleplerini gün boyu dinlediklerini belirterek, “Vatandaşlarımızla şehrimizi şeffaf bir anlayışla birlikte yönetiyoruz. Kendilerinden gelen projeleri değerlendiriyoruz. Bizlere katkı sunan hemşehrilerime teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Ziyaretin sonunda Vali Çiçek ve Başkan Yalçın, Şeffaf Oda’ya gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirerek çocuklara hediyeler verdi.

GESİ MAHALLESİNDE 6 SOKAK ASFALTLANIYOR

İlçenin daha estetik ve daha konforlu yollar, cadde ve sokaklara kavuşması için sahada çalışmaya devam eden Melikgazi Belediyesi, Gesi Mahallesi’nde 6 sokakta asfalt yol çalışması yapıyor.

Yeni sezon asfalt çalışmalarımız başladı. Altyapıdan, üstyapıya, sağlıktan, eğitime, sosyal projelere kadar birçok alanda yaptığımız çalışmalarla vatandaşlarımızın takdirini topluyoruz. İlçemizde daha da gelişmeye başladı. Melikgazi ilçemiz sürekli büyüyen, gelişen bir konumda. Biz de vatandaşlarımızın isteklerine daha hızlı cevap vermek için her alanda gece gündüz demiyor, sürekli çalışıyoruz. Mahallelerimizin ihtiyaç duyduğu asfalt çalışmaları için ekiplerimiz ilçemizin birçok noktasında yoğun bir çalışma içerisinde. Mahallelerimiz asfaltlama çalışmalarıyla birlikte daha güzel ve daha modern bir görünüme kavuşacak. Büyüyen ve gelişen ilçemizde yol ve kaldırım ihtiyacını karşılamak için yoğun gayret sarf eden ekiplerimize çok teşekkür ederim. Bu kapsamda Gesi Mahallesi’nde bulunan 2410, 2392, 2396, 2405, Şengül ve Tufan Sokak’ta kaldırım ve asfalt çalışması yapılıyor. 2600 ton asfalt kullanıldı. 3,5 kilometre yol yapılmış olacak. Yaptığımız tüm hizmetler hemşehrilerimiz ve Melikgazi’mize hayırlı olsun.” dedi.

KOCASİNAN’DAN ERKİLET’E ÇOK AMAÇLI MODERN TESİS

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Ertuğrulgazi Mahallesi’nde Kayseri’nin en büyük sosyal tesisi konumunda olan ve 6 bin 300 metrekare alan üzerine yapılan Kocasinan Akademi tesisini inceledi. Yeni tesiste, Kocasinan Belediyesi’nin bütün markaların yer alacağını belirten Başkan Çolakbayrakdar, A’dan Z’ye her bir hizmetin yer alacağı ve 7’den 70’e herkese hitap edecek olan tesis çalışmasında sona yaklaşıldığını vurguladı.

Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi’nde yapımı devam eden Kocasinan Akademi tesis çalışmalarını kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, tesisin hizmete girmesiyle bölgenin sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda büyük bir kazanım sağlayacağını söyledi. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla ve ‘Halka hizmeti Hakk’a hizmet’ görerek hareket ettiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar; “Erkilet Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki Kocasinan Akademi sosyal tesisinin yapımı hızla devam ediyor. Tam olimpik kadın ve erkek olmak üzere iki havuzun yanı sıra fitness, pilates, aerobik ve diğer sporların yapılabileceği spor merkeziyle birlikte Kocasinan Akademi’nin dersliklerinin olduğu, çocuklar ile gençlerin farklı aktivite yapabilecekleri mekânların olduğu kocaman bir tesis. İnşallah en kısa zamanda tamamlanarak, hemşehrilerimin hizmetine sunacağız. Bölge sakinleri hem sosyal, hem sportif, hem de eğitim alacakları modern ve büyük bir tesisi, Erkilet bölgesine kazandırmış olacağız. Ayrıca burası çocuklarımızın, gençlerimizin ders çalışabilecekleri ve verimli vakit geçirebilecekleri çok fonksiyonlu sosyal tesis olacak. Özellikle tesis, bölgenin sosyal hayatını olumlu yönde değiştirecek ve bölgeyi canlandırarak, cazibe merkezi haline getirecek. Kocasinan Belediyesi’nin bütün markaların yer aldığı tesisin hayırlı hizmetlerin yapılacağı bir mekan olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşların hayatına renk katmak için modern sosyal tesisler yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, MUHTARLARLA BİRARADA

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 1’inci ve 2’nci bölge muhtarlarının ardından 3’üncü ve 4’üncü bölge muhtarlarıyla bir araya geldi. Muhtarlarla, Kocasinan’da yapılacak çalışmaları değerlendiren Başkan Çolakbayrakdar, vatandaşlara daha güzel ve ayrıcalıklı bir Kocasinan inşa etmek için yoğun çalıştıklarını vurguladı.

Erciyesevler Mahallesi’ndeki Sinan Kafe’de gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri katıldı. Muhtarlarla bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, onları tek tek dinledi ve taleplerini not aldı.

Mahallelerde yapılması gereken hizmetlerin birebir takipçisi olacağını ve çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı hak ettiği şekilde daha ileri noktalara taşımak için yoğun gayret sarf ettiklerine dikkat çekerek; “ Öncelikle muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla birlikte mahallelerimize yapılması gereken çalışmalar, devam eden hizmetler ve her bir mahallemizde vatandaşlarımızdan bize iletilmesi için muhtarlarımıza aktarılmış olan konuları istişare etmek için bir araya geldik. Muhtarlarımızla istişareler neticesinde tüm mahallelerimizi 10 bölgeye ayırdık. Mahalle muhtarlarımıza hem daha fazla zaman ayırabilme hem de toplantıların daha verimli olması için böyle bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Bu şekilde her bir bölgenin ihtiyaçlarını ve taleplerini muhtarlarımızdan daha fazla dinlemiş oluyoruz. Değişen şartlar içerisinde yeni faaliyetlere ihtiyaç duyulabilir. Bu noktada istişareye önem veren bir yönetim anlayışıyla birim müdürleri ve belediye başkan yardımcılarımızla birlikte muhtarlar toplantılarımızda her bir mahallemizde vatandaşlarımızdan gelen taleplerimizi dinlemeye devam edeceğiz. Ardından da birebir mahallelerimizde yapılması gereken bu işlerin takipçisi olarak ihtiyaçları yerinde çözüp, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Bu noktada işimizi en iyi şekilde, en ince detayına kadar yaparak Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katacağız” ifadelerini kullandı.

Mahalle muhtarları da mahallelere yapılan hizmetlerden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

TALAS SPORCU FABRİKASINA KAYITLAR BAŞLADI

Talas Belediyesinin çocukları sporla buluşturmak ve yetenekli gençleri keşfetmek amacıyla kurduğu Sporcu Fabrikası’na kayıtlar başladı.

Basketbol, karate, güreş, masa tenisi, taekwondo ve futbol branşlarında ücretsiz olarak verilecek kurslarda çocuklar hem spor yapacak hem de yaz dönemini verimli geçirecekler.

Toplam 6 branşta sporcu yetiştiren kurslara kayıt yaptırabilecek yaş aralıkları şu şekilde: Basketbol, karate, güreş, masa tenisi ve taekwondo alanlarına 2007 ile 2015 yılları arasında doğumlu gençler başvurabilecekken, futbola ise 2010 ile 2016 yılları arasında doğanlar başvuru yapabilecek.

Yukarı Talas’ta bulunan eski Amerikan Koleji içindeki Talasgücü Belediyespor Kulübü’ne yapılacak başvurular için gerekli belgeler ve detaylı bilgi 0543 652 34 31 ve 0538 595 23 44 numaralı telefonlardan alınabilir.

BELEDİYENİN İNŞAAT DENETİMLERİ SÜRÜYOR ZABITALAR, 293 ŞANTİYEYE İŞLEM YAPTI

15 Mayıs’ta başlayan inşaat yasakları kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından denetim ve işlemler titizlikle sürdürülüyor

Turizm faaliyetlerinin yoğunlaştığı Ege Bölgesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 10.03.2015 tarih ve 03 sayılı genelgesiyle 15 Mayıs-15 Ekim tarihleri arasında uygulanan “ağır iş makineleriyle yürütülen inşaat çalışmalarının yapılmamasına” yönelik yasaklar kapsamında çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetim ve işlemlerine devam ediyor. 

Muğla İl Kütür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım ve İşletmeler Şube Müdürlüğü’nün 4 Mayıs 2023 gün ve 3746574 sayılı yazısı gereği, Bodrum’da yürütülen inşaatlarda gürültü, çirkin görünüm, çevreyi kirletme gibi olumsuz etkisi olan “ağır nakliyat, hafriyat ve harçlı inşaat faaliyetleri için gerekli tedbirlerin alınması” istendi. Bu doğrultuda çalışmalarına ivedilikle başlayan ekipler, tespitler sonucu uygunsuz çalışma yapan ve inşaat genelgesine uymayan 293 firmaya işlem yaparken Kabahatler Kanununa istinaden para cezası uyguladı. 

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimlerinin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikayetleri de değerlendirirken yasağı delen, kurallara uymayan, çalışmalarına ara vermeyen firmaların inşaatlarını mühürlemeye devam edecek. 

Cezalar Caydırıcı Değil

Uygulanan para cezalarının caydırıcı olması açısından daha da artırılması gerektiğini her fırsatta dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ekiplerin denetimleri sonrası yaptıkları mühürleme işlemlerine rağmen bazı firmaların ısrarla kaba inşaat faaliyetlerine devam etmeye çalıştıklarını, belediye ekiplerinin yetkileri dahilinde sıkı bir denetim gerçekleştirdiğini belirtti.

KOCASİNAN’DA YAZ DÖNEMİ MUHTARLAR TOPLANTISI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bahar döneminde yapılan çalışmalar ve yaz döneminde yapılacak yatırımlar için 1’inci ve 2’nci bölge muhtarlarıyla bir araya geldi. Kocasinan’ı hak ettiği şekilde daha ileri noktalara taşımak için yoğun gayret sarf ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, ‘Kocasinan’da yaşamak ayrıcalıklıdır’ dedirtene kadar projeleri ve yatırımları artırarak devam edeceklerini söyledi.

Erkilet Camikebir Mahallesi’ndeki Kafe Sinan’da gerçekleştirilen toplantıya; Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri katıldı.

Muhtarlarla tek tek sohbet edip, taleplerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar; “1. bölge; Ertuğrulgazi-Osmangazi-Generalemir ve Erkilet Mahallesi olmak üzere toplam 4 mahalleye hitap eden bir bölgemizdir. 2. Bölge ise; Barbaros-Yenişehir-Turgutreis-Oruçreis-Mithatpaşa-Camikebir Mahallesi olmak üzere toplam 6 mahalleye hitap eden bir bölgemizdir. Bahar dönemiyle ilgili çalışmalarımızı istişare etmek üzere 1’nci ve 2’nci bölgemizdeki muhtarlarımızla toplantımızı gerçekleştirdik. Mahallelerde ihtiyaç duyulan, acil yapılması gereken veya vatandaşın muhtarlara ulaştırdığı beklenti ve isteklerini dinlemek için buradayız. Yaz döneminde planladığımız program dahilinde yapılması gerekenleri de programımıza alacağız.  Her dönem olduğu gibi yaz dönemini dolu dolu hizmetlerle geçireceğiz. Kocasinan Belediyesi olarak her alanda her bir noktada yaptığımız çalışmalarla hemşehrilerimizin güler yüzüyle karşılaşıyoruz. ‘Kocasinan’da yaşamak ayrıcalıklıdır’ dedirtene kadar yoğun çalışmaya devam edeceğiz. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada işimizi en iyi şekilde, en ince detayına kadar yaparak Kocasinan’a ve Kayseri’ye değer katacağız. Bu vesileyle mahalle sakinlerimizle belediyelerimiz arasında köprü oluşturan muhtarlarımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Mahalle muhtarları ise toplantının verimli geçtiğini belirterek; “Belediyemiz, mahallelerimizde yapılması gereken talepleri ilettiğimizde anında çözüme kavuşturuyor. Bundan dolayı Başkanımız Sayın Ahmet Çolakbayrakdar olmak üzere tüm ekibe teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

TALAS’TA “ÖZEL VE GÜZEL” BİR SERGİ

Talas Belediyesi ve Talas Şehit Resul Aydemir Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kurslarda eğitim gören kadınların el emeği göz nuru ürünleri, açılan sergi ile vatandaşların beğenisine sunuldu.

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında Talas Belediyesi Kültür Merkezi ve 7/24 Kütüphane sergi salonunda gerçekleşen organizasyona Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez, Talas İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Elmalı, Talas Şehit Resul Aydemir Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Serkuş ile öğretmenler, kursiyerler ve davetliler katıldı.

1-2 Haziran tarihleri arasında gezilebilecek sergide atık kağıtlardan yapılan el işi sepetlerden, nakış işlemelerine, seramik çalışmalarından tığ işi ürünlere kadar çok sayıda eser yer alıyor.

Törende açış konuşmasını yapan Talas Şehir Resul Aydemir Halk Eğitim Merkezi Müdürü İzzet Serkuş “Bizden desteğini esirgemeyen belediyemize ve belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

“EL İŞİ ÜRÜNLER SANATA DÖNÜŞMÜŞ”

Törende konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, “El işi ürünlerin sanata dönüştüğü bir serginin açılışındayız. Hocalarımızın ve kursiyerlerimizin el emeklerini, göz nurunu bizimle paylaşmalarından dolayı mutluyum. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“ÖZEL VE GÜZEL BELEDİYENİN ÖZEL BAŞKANI”

Programda konuşan Kaymakam Yaşar Dönmez de Başkan Yalçın ve Talas Belediyesi’nin yürüttüğü faaliyetlerden övgü dolu sözlerle bahsetti.

“Özel ve güzel belediyelerin özel ve güzel yöneticileri böyle işlere destek verirler” diyen Kaymakam Dönmez şunları söyledi: “Milli Eğitim Bakanlığımız bu tür kurs imkanlarını sağlıyor, bakanlığımızın yetişemediği yerlere belediyelerimiz yetişiyor ama her belediye yetişemiyor elbette. Bazı özel ve güzel belediyeler ile bu belediyelerin özel ve güzel yöneticileri yetişiyor. Talas’ta hepimiz şanslıyız. Huzurlarınızda, Başkan Yalçın ve tüm personelimize teşekkür ediyorum. Halk eğitim müdürlüklerimiz büyük ölçüde belediyelerimizin sağladığı imkanları kullanıyor. Belediyemiz de o imkanı sağladı ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz de imkana dahil oldu. Ortaya böyle güzel sonuçlar çıktı.”

 Daha sonra Başkan Yalçın, Kaymakam Dönmez ve davetliler kurdeleyi keserek serginin açılışını yaptı.

Kaymakam Dönmez ve katılımcılarla birlikte sergiyi gezen Başkan Yalçın, önlük giyerek ebru çalışması yaptı.

KURSLARA VE SERGİYE VATANDAŞLARDAN TAM NOT

Açılan sergiyle ilgili düşüncelerini paylaşan kurs hocalarından Nevin Taşçı, belediyenin desteğiyle bu tür işlere imza atıldığını ve her konuda kendilerine destek olunduğunu ifade ederek teşekkürlerini ifade etti.

Bir diğer kurs hocası Betül Bayram da kadınlara yönelik kurslara destek olduğu için Başkan Yalçın’a ve ekibine teşekkür etti.

Sergiyi ziyaret eden sanatseverler de organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Başkan Yalçın’a ve halk eğitim merkezine teşekkür eden vatandaşlar, kadınlara yönelik kurslara verilen desteklerin önemli olduğunu ve bu serginin takdire şayan olduğunu dile getirdi.

MELİKGAZİ, 29 DAİRE VE 1 ADET VİLLA İÇİN SATIŞA ÇIKIYOR

 Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kazım Karabekir ve Hisarcık Mahallesinde mülkiyeti belediyeye ait olan 29 daire ve 1 adet villa için açık teklif ihale usulüyle satışının yapılacağını söyledi.

07 Haziran 2023 Çarşamba günü saat 14.00’te Belediye Tiyatro Salonunda yapılacak ihale hakkında bilgi veren Başkan Dr. Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak çoğu belediyeye referans olan ve başarılı bir dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan 3+1 ve 2+1 dairelerimizi satışa çıkıyoruz.  Kazım Karabekir ve Hisarcık Mahallesi’nde bulunan 29 daire ve 1 adet villa düzenlediğimiz ihale ile yeni sahiplerini bulacak. Dairelerimiz konforlu ve lüks olarak inşa edildi ve mahallede tüm sosyal donatılar bulunuyor. Ayrıca 383 metrekare alanda yer alan villamız ise oturmaya hazır şekilde satıştadır. Katılmak isteyen tüm vatandaşlarımızı ihalemize bekleriz.  Yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımız bu fırsatı kaçırmasınlar. İnşallah ihalemizden alacağınız evinizde hemen hiç beklemeden oturabilirsiniz. İhaleden elde edeceğimiz kazanç ile Melikgazi’ye yatırımlar için gelir sağlanacak. Ve bu gelir ile Melikgazili hemşehrilerimizin yaşam kalitesi daha da artacaktır.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Avrupalı akademisyenler Talas’ta, Büyükşehir’den kedilere mama, Çiftçilere Tohum Desteği, Tınaztepe asfalt

AVRUPALI AKADEMİSYENLER TALAS’TA Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile yürütülen Erasmus+ programı kapsamında şehirde bulunan Avrupa’nın çeşitli …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427