Talas’ta sporcu ve şampiyonluk fabrikası, caimi temizliği, Melikgazi’de kedi evi, Kocasinan’da sosyal tesisler

SPORCU FABRİKASI ‘ŞAMPİYONLUK FABRİKASI’ OLDU

A takımı Bölgesel Amatör Lig’den (BAL) 3. Lig’e çıkan, U-14 Ligi’ni şampiyon olarak tamamlayan Talasgücü Belediyespor, U-17 Ligi’ni de namağlup zirvede tamamladı. Başkan Yalçın’ın en önemli projelerinden birisi olan Sporcu Fabrikası’nın bir parçası olan Talasgücü Belediyespor altyapı takımları, elde ettikleri başarılarla adeta ‘Şampiyonluk Fabrikası’ oldu.

Bu sezon başarılarıyla adından söz ettiren Talasgücü Belediyespor’a bir şampiyonluk da U-17 takımından geldi. Daha önce A takımda 3. Lig’e çıkma başarısını yakalayarak Kayseri’nin ikinci profesyonel takımı olan ve U-14 liginde şampiyonluğu olan sarı- lacivertli takıma bir şampiyonluk da U-17 takımı yaşattı.

Hafta sonu yapılan final maçında Erciyesgücü ile karşı karşıya gelen Talasgücü Belediyespor takımı, rakibini 2-0 mağlup ederek grubunu namağlup tamamladı. Bu sonuçla şampiyon olan Talasgücü Belediyespor, Kayseri’yi Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkını elde etti.

BAŞKAN YALÇIN’DAN KUTLAMA

Maçın ardından değerlendirmede bulunan Talas Belediye Başkanı ve Talasgücü Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı Mustafa Yalçın, “Gençlere yapmış olduğumuz yatırımın karşılığını toplamaya başladık. Yüz ağartan projelerimiz arasında Sporcu Fabrikası vardı. Bunun bir parçası olan Talasgücü Belediyesporumuzun altyapısı adeta Şampiyonluk Fabrikası oldu. A takımımız Bölgesel Amatör Lig’de şampiyon olarak 3. Lig’e yükselme başarısını elde etti ve Kayseri’ye Kayserispor’dan sonra ikinci profesyonel takımı hediye ettik. Yine aynı şekilde U-14 takımımız Kayseri şampiyonu oldu. U-18 takımımız ise final maçında Kayseri şampiyonluğunu kıl payı kaçırdı. U-17 takımımız da büyük başarı göstererek 10’da 10 yaptı ve ligi namağlup şampiyon bitererek Kayseri’yi Türkiye şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı. Şampiyonluklarda emeği olan hem sporcu kardeşlerimize hem de teknik heyetimize teşekkür ediyor, gözlerinden ve gönüllerinden öpüyorum.” diye konuştu.

Başkan Yalçın daha sonra futbolcu, teknik heyet, yönetim ve taraftarla şampiyonluğu coşkuyla kutladı.

MELİKGAZİ SOKAKLARDAKİ CAN DOSTLAR İÇİN KEDİ EVLERİ YAPTI

Yaptığı her çalışmada gönül belediyeciliği ile hareket eden Melikgazi Belediyesi parklara sokak kedileri için kedi evleri yaptı.

“Melikgazi Olarak Sokak Hayvanlarını Unutmadık”

Yapılan işler yanında sokak hayvanlar içinde çalışmalar yapıldığını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Sevimli küçük dostlarımız bu hayatta bizlerin dilsiz dostlarıdır. Onların sesi, güvencesi, koruyucuları belediyeler olarak biz olmalıyız. Sevimli dostlarımızın sağlıklı yaşam şartlarında hayatlarını idame ettirmesi için ilçemizin birçok parkına kedi evleri yerleştirdik. Buralara belediyemiz ekipleri tarafından sürekli mama bırakılmakta; temizlik ve bakımları da yapılıyor. Melikgazi Belediyesi olarak sokak hayvanlarını unutmadık. Kedi evleri, ilçe genelinde talep ve tespit ile belirlenecek farklı noktalara yerleştirilmeye devam edeceğiz. Kedi evleri yapımı ve dağıtımlarımız devam ediyor. Vatandaşlarımızın ricamız kedi evlerimize sahip çıkmalarıdır. Bizler tüm canlıların yaşam hakkını savunuyor ve bu doğrultuda üzerimize düşen ne varsa yapmak için çaba harcıyoruz. Kedilerimiz için yaptığımız minik evlerin hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

TALAS’TA CAMİ HALILARI PIRIL PIRIL

Talas Belediyesi camilere yaptığı hizmete bir yenisini daha ekledi. Daha önce dezenfeksiyon ve temizlik işleri yapılan camilerde artık halılar da Talas Belediyesi tarafından yıkanıyor.

Talas Belediyesi tarafından ilçe genelindeki camilerde düzenli olarak geçekleştirilen temizlik ve dezenfeksiyon çalışmalarının kapsamı genişletildi. Bu doğrultuda 54’ü merkezde, 26’sı kırsalda bulunan toplam 77 caminin halıları kurulan özel ekip tarafından yıkanmaya başladı.

Kurban Bayramına kadar sürecek çalışmalar kapsamında cami halıları sıcak sulu özel sistemle yıkanıyor, durulanıyor ve kurulanıyor. Depremden etkilenen vatandaşların sığınak noktası haline gelmesiyle ayrı bir önem kazanan camilerdeki yapılan bu çalışmayla halılar, daha kısa sürede ve etkili şekilde temizleniyor.

SAĞLIĞA ZARARSIZ ŞEKİLDE DEZENFEKSİYON

Talas Belediyesi tarafından cami temizliği için özel oluşturulan ekipler tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda, insan sağlığına zarar vermeyen temizlik ürünleri kullanıyor. Temizlik ve hijyen uygulaması kapsamında iç mekanların süpürülmesinden pencere, avize ve ayakkabılıkların silinmesine kadar detaylı işlemler gerçekleştiriliyor. Halıların yıkanmasının ardından uygulanan ULV işlemiyle dezenfeksiyon yapılan camiler, daha temiz ve hijyenik şekilde ibadete hazır hale getiriliyor.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR; “SOSYAL TESİSLERLE VATANDAŞLARIMIZIN HAYATLARINA DOKUNUYORUZ”

-KOCASİNAN BELEDİYESİ, SOSYAL YAŞAM ALANLARIYLA REKOR KIRIYOR

Kocasinan Belediyesi’nin Ahievran Mahallesi’ne yaptığı ve 3 mahalleye hizmet verecek olan Sinan Kütüphanesi ve sosyal tesiste geri sayım başladı. Tesisi inceleyen Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, bölge sakinlerinin beklentilerini karşılayacak proje ve hizmetler ürettiklerini vurgulayarak, sosyal belediyecilikte en iyi örneklerini sahada sergilediklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Ahievran Mahallesi’ndeki tesisin çalışmalarını kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan ve Kayseri için çalışmaya ve üretmeye hız kesmeden devam ettiklerini belirtti. Kayserililere daha iyi hizmet edebilmek için spordan sanata, kültürden eğitime her alanda hizmet sunan yaşam alanları inşa ettiklerini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, sosyal belediyeciliği ön plana çıkartacak önemli projelere imza attıklarına dikkat çekerek; “İlçe sakinlerimize daha iyi imkanlarda hizmet verebilmek için yoğun gayret sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın sosyal hayatını daha da zenginleştirmek ve onları daha da mutlu etmek için birbirinden önemli yatırımları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Ahievran’daki Sinan Kütüphanesi ve spor tesisimizin yapımı sona yaklaştık. Kocasinan, Yavuzselim ve Ahievran Mahalle’mize hizmet verecek olan tesisimizde gençlerimizin, hanım kardeşlerimizin ve yetişkinlerimizin verimli ve keyifli vakit geçirecekleri ve spor yapacakları yer olacak. 3 mahalleye hizmet verecek olan tesisimiz, hayırlı uğurlu olsun. Gerek fiziki mekanlarda gerekse sosyal faaliyetlerle hemşehrilerimizi hizmetlerimizle buluşturuyoruz. Kocasinan Belediyesi olarak sosyal belediyecilik adına daha güzel hizmetler verebilmek için tesislerimizi birer birer yapıyor ve tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, herkesin daha mutlu ve daha huzurlu yaşayabilecekleri bir Kocasinan’ı inşa etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427