ICCI 2023 AFET SONRASI ENERJİ SEKTÖRÜNDE HIZLI ÜRETİME DÖNÜŞ PROJELERİNİ TANITACAK

06 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem sonrası yaşanan iletişim ve enerji kesintileri, Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın gündemine alındı. Bu konuda, uygulanması gereken çözümleri, yeni projeleri ve dünyadaki uygulamaları tartışacak olan enerji sektörü, 24-26 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy’de bir araya gelecek.

Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük uluslararası enerji fuarı ICCI – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuar ve Konferansı, 24-26 Mayıs 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi, Yeşilköy’de enerjinin devlerini buluşturmaya hazırlanıyor. Ana teması “Enerjide Sürdürülebilir ve Akıllı Dönüşüm” olarak açıklanan ICCI 2023, 06 Şubat’ta yaşanan deprem sonrası, “Enerji Sektöründe Afet Yönetimini” de gündemine aldı. 3 gün boyunca 4 salonda 40’a yakın oturumun gerçekleştirileceği ICCI 2023’e İtalya, Almanya, Rusya, Çin, Hindistan, İrlanda, Çek Cumhuriyeti, Belçika, Danimarka, İngiltere, Fransa, Avusturya, İspanya, Danimarka, Kazakistan, Azerbaycan, Finlandiya, İran ve Güney Kore’den firmalar ve üst düzey konuklar katılacak. Enerji Sektörünün Uluslararası ilk ve en büyük etkinliği olan ICCI 2023 Fuar ve Konferansı her yıl olduğu gibi yerli firmaların yurt dışı ile bağlantılar kurmasına, yabancı firmaların ise Türkiye pazarında yer almasına katkıda bulunmaya devam edecek.

Bu yıl 27’ncisi düzenlenecek olan ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı, enerji değer zincirinin tüm unsurlarının temsil edildiği nitelikli bir konferans programı ve fuarı hayata geçirirken, ülkenin “Afet Sonrası Enerji Yönetimi” konusunu da gündemine aldı. Konuyla ilgili bilgi veren KOJENTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, şunları söyledi: “Afet koşullarında yaşanan tüm güçlüklerin en yaşamsal olanı enerji arzındaki kesintilerdir. Yapı stoklarında ve altyapıda meydana gelen hasarlar doğal gaz ve elektrik arzında kesintiyi zaruri hale getirir ve yeniden normale dönüşüm için ciddi çaba ve çalışmalara mal olur. Bu yılki konferans programında doğal afetlerde acil enerji arzına yönelik çözümlerin ve önerilerin sunulacağı paneller ve uzman konuşmacılar olacak. Ülkemizde gelecekte yaşanabilecek afetlerde daha hazırlıklı ve enerji arzında geri dönüşün daha hızlı olmasına yönelik strateji ve önlemler tartışılacak. ICCI fuar alanında bu yıl afet koşullarında insan yaşamını ve kentsel hayat akışını idame ettirecek ve daha az kayıpla normale döndürmeye yardımcı olacak teknolojik ürün ve hizmet çözümlerinin tanıtılacağı sergi alanı olacak”.

 Konferansın ana temasının “Sürdürülebilir ve Akıllı Enerji Arz Güvenliği “olduğunu söyleyen Yavuz Aydın; “ Bu çerçevede son 3 yılda sarsıcı değişiklikler yaşayan enerji üretimi ve arzına yönelik önümüzdeki dönemlerde uygulanacak dönüşümün ayrıntıları tartışılacak. Ülkemizde yaşadığımız bu çok büyük ve yaygın deprem felaketinde elektrik, su ve doğalgaz hatlarının önemli kısmı hasar gördüğü için çalışır hale getirilmesi çok uzun zaman almıştır. Elektrik enerjisini, doğal gazı ve suyu kullanıcıya ulaştıran şebekelerde mümkün olduğu ölçekte mini şebekeler ve enerji adaları oluşturmak koruyucu yöntemlerden biridir. Bu yolla büyük doğal afetlerde birbirinden bağımsız kendine yeten enerji adalarından hasarsız veya az hasarlı olanlar daha kısa süre içerisinde aktif hale getirilebilir” dedi.

 Mobil iletişimin günlük yaşamın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş olduğunu hatırlatan KOJENTÜRK Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Aydın, şunları söyledi: “Mobil iletişimin sağlıklı işlemesi, yüksek bina ve yapılara veya yüksek noktalara kurulmuş olan baz istasyonlarına bağlıdır. Bu baz istasyonlarının doğal afetlerde hasarlanması veya elektrik kaynağını yitirmesi risklerine karşı bu sistemlerin afetlerde zarar görmeyeceği noktalarda konuşlandırılması ve en az 24 saat yetecek enerji kaynağı ile teçhiz edilmesi gereklidir. Sanayi tesisleri, fabrikalar, organize sanayi bölgeleri yasalara, temel kurallara ve yapı şartnamelerine uygun yapılması halinde afet sonrası yaşam adaları olarak kullanılabilir. Bu tesislerde alınması tavsiye edilen temel önlem en az 72 saat kendi elektrik ihtiyacını karşılayabilecek bir bağımsız enerji üretim veya depolama sistemi kurulmasıdır.”

ICCI Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansında, afet sonrası iletişim ve enerji kesintilerini en aza indirecek projelerin ve dünyadaki uygulamaların anlatılacağını anlatan Yavuz Aydın; “Afetlerde hastanelere olan ihtiyaç çok yükseldiği için enerji ihtiyacı yönünden kendine yeterli olacak şekilde tasarlanmalıdır. Hastanelerde elektrik, ısı-buhar ve soğutma ihtiyacı sürekli olduğu için kojenerasyonun bir versiyonu olan trijenerasyon sistemleri temel gereksinimdir. Ülkemizin kamu ve şehir hastanelerinde bu konuda oldukça başarılı tedbirler alınmış ve kendine yeterliliği sağlayan trijenerasyon sistemleri kurulmuş durumdadır. Hastane binalarının yapısal bütünlüğü bozulmadığı ve yakıt ikmali sağlandığı sürece bu Trijenerasyon sistemleri hastanelerin yaşamsal faaliyetlerini sürdürebilmesinde kritik rol oynar. Ülkemizdeki özel, kamu ve şehir hastanelerinin tamamına yakını kendi enerjisini üreten bağımsız sistemlere sahiptir. Buradaki kritik şart binalarda yapısal hasarın bu sistemleri çalışmasına engel olacak boyutta olmamasıdır” şeklinde konuştu.

 65 ülkede faaliyet gösteren İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı’nın (ITA) destekleriyle katılım sağlayacak olan; elektrik mühendisliği, elektronik, mekanik mühendislik, elektromekanik alanlarında uzman birçok İtalyan enerji şirketi, Türk firmalarla 24-26 Mayıs tarihleri arasında ICCI’da buluşacak. İtalyan Dış Ticaret ve Tanıtım Ajansı, enerji sektöründe Türk ve İtalyan şirketlerin arasındaki iş birliğinin teşvik edilmesi adına fuara katılarak Türkiye ve İtalya arasındaki ticari ilişkilerin güçlenmesini hedefliyor.

Sektörel Fuarcılık tarafından, Kojentürk’ün katkılarıyla organize edilen T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanlığı, tarafından desteklenen Türkiye’nin en büyük Uluslararası Enerji buluşması olan 27. ICCI Uluslararası Enerj ve Çevre Fuarı ve Konferansı, İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak. Enerji sektörünün üretimden iletime, dağıtımdan tüketime kadar tüm halkalarını içine alan ICCI 2023, enerji ile ilgili ulusal ve uluslararası tüm paydaşları bir araya getirecek ve dünyanın gözü sıcak konuların tartışılacağı kapsamlı üç günlük konferans programında olacak.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Şehrin “projeci Başkanından” yeni konut projesi, Kayseri OSB ve KTO’dan Büyüme Rakamını Değerlendirmesi, TUİK verileri, diğer ekonomi-teknoloji haberleri

Kasım ayı üretici market fiyatları.Aylık-yıllık girdi fiyat değişimleri Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı …