NEFES ALIP VERDİKLERİ HER GÜN “Annelerimizin hakkını ödeyemeyiz”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “ANNELİK KOŞULSUZ SEVGİNİN, KOŞULSUZ MERHAMETİN TİMSALİDİR”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 14 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Annelik sevginin, saygının, emeğin ve fedakârlığın adıdır. Koşulsuz sevginin, koşulsuz merhametin timsalidir” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, ‘dünya yolculuğumuzun en başından itibaren bizleri şefkatiyle büyüten, dualarını hiç eksik etmeyen, hayat yolculuğumuzda rehberlik eden annelerimizin bugün değil, her zaman anneliğini kutlamamız gerekiyor’ diye ifade eden Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Dünyanın en özel, en güzel ve tarifsiz hissidir annelik. Sevginin, saygının, emeğin ve fedakârlığın adıdır. Koşulsuz sevginin, koşulsuz merhametin timsalidir.  Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)  ‘Cennet annelerin ayaklarının altındadır’ diyerek annelere verilen önemi vurgulamıştır. Bunun üzerine söylenecek güzel ve özel başka bir söz yoktur. Dünyanın en kutsal ve en güçlü varlıkları annelerimizdir. Yarının büyüklerini, annelerimiz yetiştirecektir. Türk milletinin en zor zamanlarında nice kahramanlıklar yaparak, düşmana karşı dimdik duran annelerimizdir.”

Başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin bu özel gününü kutlayan Büyükkılıç, bu duygu ve düşüncelerle öncelikle üzerimde büyük emekleri olan anneme ve kıymetli eşime teşekkür ediyor, başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü yürekten kutluyorum. Ebediyete intikal etmiş tüm annelere de Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

BAŞKAN YALÇIN’DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, anne sevgisini kalplerinde yaşatabilenler için yılın her gününün özel olduğunu söyledi.

Anneler Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yalçın, anneliğin apayrı bir duygu olduğuna dikkat çekerek, “İnancımızda cennetin, annelerin ayakları altında olduğu belirtilir anneliğin ne kadar yüce bir vasıf olduğuna dikkat çekilir. Yuvalarımızın huzur ve mutluluğunda, nesillerimizin yetişmesinde annelerimizin yeri asla göz ardı edilemez bir gerçektir. Bu nedenle annelik çok kutsal bir vasıftır. Anne sevgisini kalplerinde yaşatabilenler için yılın bir günü değil her günü Anneler Günüdür. Bu vesile ile bütün annelerimizin anneler gününü tebrik ediyor, hayırlı uzun ömürler diliyorum.” sözlerine yer verdi.

Mesajında şehit annelerine de ayrı bir parantez açan Başkan Yalçın, “Evlatlarını bu vatan için toprağa vermiş değerli annelerimizi de hayırla yâd ediyor, ellerinden öperek günlerini kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Kayseri OSB başkanı Mehmet Yalçın’dan Anneler Günü Mesajı

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yalçın mesajında, “Girişimcilik ruhu ile yatırım yapan, çalışan, üreten, emeği ile ekonomimize katkı sağlayan nesillerin yetişmesinde büyük emekleri olan tüm annelerimizin bu güzel gününü kutluyorum.” dedi.

Başkan Yalçın mesajını şöyle sürdürdü:

“Toplumumuzun temelini oluşturan aileyi fedakârlıklarıyla bir arada tutan, aile yaşamını huzur ve mutluluk deryasına dönüştüren annelerimiz en değerli varlığımızdır. Dünyanın en zor ve asil görevlerinden birini üstlenmiş annelerimiz, en yüce duygulara sahip, iyiliğin, şefkatin, fedakârlığın, merhametin ve ivazsız sevginin kaynağıdır. Sevgili Peygamberimiz, ‘Cennet, annelerin ayakların altındadır’ diyerek, anneliğin ne kadar kutsal ve mübarek olduğunu ifade etmiştir. Türlü fedakârlıklara ve zorluklara sabırla göğüs gererek, tüm benliğini ortaya koyan annelerimize ne kadar hürmet edilse azdır.

Bize, ülkemizin birliği için canını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin emaneti annelerimiz başta olmak üzere,  yüreklerindeki sevgi ve şefkati hiç bir karşılık beklemeden veren, tüm annelerimizin “Anneler Günü”nü kutluyor, Yüce Allah’tan mutlu, sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyor, hepsine ayrı ayrı sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

KAYSO Başkanı Büyüksimitci’den Anneler Günü Mesajı

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, Anneler Günü ile ilgili yaptığı açıklamada; “Annelik, karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygudur” dedi.

Anneler Günü vesilesi ile bir açıklama yapan KAYSO Başkanı Büyüksimitci şu ifadelere yer verdi: “Hayatı güzelleştiren ve anlamlı kılan en yüce duygu sevgidir. Sevgilerin de en üstün olanı şüphesiz anne sevgisidir. Onların yüreğindeki sevgi kadar, yeryüzünde daha saf ve güçlü bir şey yoktur.

Bir milletin temelini aile meydana getirdiği gibi, ailenin temelinde de esas olan annelerimizdir. Sağlıklı bir toplum için, sağlıklı çocuk ve gençlerin yetişmesi de büyük oranda annelere ve aile ortamına bağlıdır. Anneler, kendi çocuklarıyla beraber aslında toplumun da geleceğini şekillendirirler. O nedenle annelerimiz bir anlamda en büyük öğretmendir, toplumun temel direğidir.

Bu düşüncelerle dünyanın en kutsal görevini üstlenen, varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, başta bu vatan için evlatlarını toprağa veren şehit annelerimiz olmak üzere, bütün annelerimizin Anneler Günü`nü kutluyor, hepsine saygı, minnet ve şükranlarımı sunuyorum”

İYİ Parti Milletvekili Adayı İlker Sungur, eski ve yeni sanayi bölgesinde esnafın derdini dinledi.

BAŞKAN  GÜLSOY : ANNELER EN DEĞERLİ VARLIKLARIMIZ, YOL GÖSTERİCİMİZDİR

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gülsoy, “Anneler en değerli varlıklarımız, yol göstericimizdir.” dedi.

Anneler günü nedeniyle yayınladığı mesajında; Dünyanın en güzel, en temiz ve en masum duygusunun şüphesiz annelik duygusu olduğunu ifade eden Başkan Gülsoy, “Annelerimiz sadece ailesini değil, bütün toplumu sevgiyle yoğuran, özenle yetiştirdikleri çocuklarıyla geleceğimizi şekillendiren en değerli varlıklarımızdır.“ dedi.

Mesajında kadınların, hayatın her alanında etkin bir biçimde yer aldığını belirten Gülsoy; “Bir kadın tüm dünyayı değiştirebilir. Tarihimiz, birçok kadın ve annenin yazdığı destanlarla doludur. Annelerimiz, büyük bir özveri ile evlat yetiştirip topluma kazandırmanın yanı sıra iş hayatında da aktif rol almaktadır. Onlar, ülkemiz sosyo-ekonomik yapısı içinde birçok sektörde gerek girişimci gerekse bir çalışan olarak önemli görevler üstlenmektedir” diye konuştu.

Gülsoy mesajını şöyle sürdürdü:

“Bizleri sevgi, şefkat ve ilgiyle büyüten annelerimiz, aynı zamanda ilk öğretmenlerimizdir. Anne; karşılıksız sevendir, evlatları ve ailesi için nefsinden geçendir; anne okuldur, anne mekteptir. Anne; ayakta kalma gücümüz, anne direncimiz ve anne güç kaynağımızdır. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin gülen yüzleri bizler için de en değerli hazinedir. Bizler de en değerli varlıklarımız annelerimize sonsuz sevgi, saygı duyarak onların her zaman yanında olmalı, hak ettikleri ilgi ve sevgiyi yılın bir günü değil her zaman göstermeliyiz. Yaşadığımız her dakikanın en yüce anlamı annelerimiz, bizler için tek bir günde anlam bulmaz. Onların varlıkları hayatımızın her gününün en büyük manasıdır. Dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, anneye özel bir önem atfetmektedir. Bilmeliyiz ki; sevgili Peygamberimiz, “Cennet annelerin ayaklarının altındadır” buyurarak, cennete giden yolun onların rızasından geçtiğini bildirmektedir. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Bu duygu ve düşüncelerle, bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimize selam ve sevgilerimi iletiyor; sağlık ve mutluluklar diliyor, şehit annelerinin ve daha sonra bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum”

İLKER SUNGUR, ANNELERİ UNUTMADI. HER ANNEYE BİR DEMET ÇİÇEK..

14 Mayıs’a günler kala, milletvekili adayları cadde sokak dolaşıyor.

Gece gündüz demeden seçmenlerine ulaşmak isteyen milletvekili adayları, son iki günü en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor.

İYİ Parti Milletvekili Adayı Avukat İlker Sungur, önceki gün yeni ve eski sanayi bölgesinde esnaf ziyareti yaptı.  Sanayi Bölgesi’ni kapı kapı, dükkan dükkan dolaşan Sungur, esnafın, hayat pahalılığı, artan fiyatlar, kiralardaki astronomik artış,  gıda fiyatlarındaki artış, yedek parça ve diğer malzemelerin temin zorluğu ve fiyatları ile ilgili şikayetlerini dinledi.

Sungur, Millet İttifakı iktidarında ekonomide büyük rahatlama olacağını ve İYİ Parti’nin güçlü ekonomi kadrolarının bu sorunların çözümü için şimdiden önemli hazırlık içinde bulunduklarını söyledi.

İlker Sungur, 14 Mayıs seçim gününe rastlayan “Anneler Günü”nde, anneleri unutmadı.

İYİ Parti Adayı Sungur, “Anneler GÜNÜ” nedeniyle,  toplumun tüm kesimlerinde büyük sempati uyandıran, “Her Anneye Bir Demet Çiçek” sloganı ile yeni bir kampanya başlattı.

İYİ Parti Adayı İlker Sungur, Anneler Günü’ne ilişkin düşüncelerini  dile getirirken, “Türkiye bunu hak etmiyor. ‘Ananı da al git’ zihniyetini değil, “Cennet anaların ayaklarının altındadır’ anlayışını benimseyen bir düşünce yapısına sahibiz. Analar bizim en kıymetli hazinemizdir. Büyük usta Neşet Ertaş ne diyor? Anneler insan, bizler insanoğluyuz’ Tüm annelerin ellerinden öpüyor, sevgi ve saygılarımı iletiyorum” dedi.

İlker Sungur Gönüllüleri , Kayseri’nin dört bir yanında annelere ulaşmak için seferber olmuş durumda. Sabah erken saatlerinde yollara düşen gönüllüler, ellerinde “Anneler Günü”nü kutlayan yazılı bir kutlama mesajı ile bir demet çiçeği annelere teslim ediyor ve Sungur’un selamını iletiyorlar.

Kayseri Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cüneyd Özdemir’in Anneler Günü Mesajı

Anneler; fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımasıdır. İnancımızda ise ‘’Cennet Annelerin Ayağı altındadır. ’’Ülkemize ve insanlığa hayırlı insanlar yetiştirmek için cefakârca mücadele eden Annelerimiz aynı zamanda toplumsal değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasında etkin ve hassas bir konumda bulunmaktadırlar. Yine Milletimizin kahramanlık destanlarının başkahramanıdır annelerimiz. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan en değerli kıymetlerimiz olan annelerimize yılın bir günü değil, ömrümüz boyunca minnet borcumuz olduğunu asla unutmamalıyız. Bu vesileyle başta bu vatan toprakları için canını feda etmiş şehit annelerimiz olmak üzere Bakanlığımız çatısı altında hizmet vermekte olan annelerimiz ve tüm annelerimizin anneler gününü kutlar sağlık ve afiyet dolu bir ömür dilerim.

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır’dan Anneler Günü mesajı

Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Şeyhi Odakır, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamasında, “Her ne yaparsak yapalım annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Onlar bizim en kıymetlilerimizdendir, başımızın üstlerinde yerleri vardır. Bu vesileyle günlerini kutluyor, ellerinden öpüyorum” dedi.

KESOB Başkanı Şeyhi Odakır, Anneler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Başkan Şeyhi Odakır mesajında, annelerin haklarının ödenemeyeceğini vurguladı. Başkan Odakır, açıklamalarının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bu pazar Anneler Günü. Elbette annelerimizi sadece bu özel günde hatırlamıyoruz. Annelerimizi daima hatırımızda tutmalıyız. Annelerimiz vazgeçilmezimizdir. Kültürümüzde, geleneğimizde, dinimizde annelerimize ayrı bir özen gösterilir ve önem verilir. Huzurun, güvenin, fedakârlığın, çalışkanlığın, vefakarlığın birer göstergesidir annelik. Bu bakımdan her ne yaparsak yapalım annelerimizin hakkını ödeyemeyiz. Onlar bizim en kıymetlilerimizdendir, başımızın üstlerinde yerleri vardır. Bizleri karnında taşıyan, büyütüp besleyen, vicdan timsali şahsiyetlerimizdir annelerimiz. Yeri gelir düşmana karşı koyar, yeri gelir emeğiyle çalışıp evini geçindirir. Anneler Günü vesilesiyle annelerimize yönelik tutum ve davranışlarımızı, iletişim biçimlerimizi bir kez daha gözden geçirelim. Onların gönlünü hoş tutalım, saygıda kusur etmeyelim. Bu vesileyle bütün annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyor, huzurlu ve sağlıklı bir hayat sürdürmelerini diliyorum. Ahirete irtihal eden annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

BAŞKAN KALIN, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’den Sorumlu İl Başkanı Serap Şule Kalın, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kalın mesajında, annelerin her zaman layık olduğu ilgiyi görmelerini temenni eti.

Milliyetçi Hareket Partisi Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP)’den Sorumlu İl Başkanı Serap Şule Kalın, Anneler Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. Annelerin, kutsal bir emanet olduğunu vurgulayan Başkan Kalın: “Annelerimizi hiç üzmeden, kutsal bir emanet olarak hayatlarının sonuna kadar en kıymetli varlığımız olarak üzerlerine titrememiz hepimizin bu fani yaşamdaki en temel görevi olmalıdır. Cömertliğin, karşılık beklemeden vermenin ve sabrın sembolü olan anneler gelecek nesillerin hazırlayıcısı olduklarından, aile ve toplum hayatımızda çok önemli bir yerleri bulunmaktadır. Vatanımızın devamlılığı, birliği ve bağımsızlığı uğruna aziz evlatlarının şahadet haberlerini metanet ve vakarla karşılayan, elleri öpülesi mübarek annelerimizin hiçbiri tezgâhlanan oyunlara gelmeyecek ve kirli emellere sahip olanlara hadlerini mutlaka bildireceklerdir. Karşılıksız sevginin, emsalsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin bu anlamlı günle sınırlı kalmadan her zaman hatırlanması, anılması ve layık oldukları manevi ilgiyi görmeleri en samimi dileğimdir. Başta şehit annelerimiz olmak üzere cefakâr, fedakâr tüm annelerimizin anneler günü kutlu olsun” dedi.

BBP’Lİ ADAY HAKAN SATILMIŞ, ANNELER GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Büyük Birlik Partisi Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Satılmış, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Annelerin aile hayatının birleştirici unsuru olduğunu belirten Satılmış: “Aile hayatının birleştirici unsuru olan anneler, fedakarlığın, hoşgörünün ve merhametin dünyadaki yansımasıdır” dedi.

Büyük Birlik Partisi Kayseri 1. Sıra Milletvekili Adayı Hakan Satılmış, Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak anneliğin en kutsal vazifelerden biri olduğunu ifade etti. Sevgilerin en büyüğünün, en kıymetlisinin anne sevgisi olduğunu vurgulayan BBP’li Satılmış: “Bizleri biz yapan, toplumun şekillendirilmesinde, geleceğe umutla bakan, çalışkan, idealist bir neslin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en büyük pay annelerimizindir. Bizleri canından, özünden bir parça olarak gören annelerimizin hakkı asla ödenemez. Bu anlamlı günde, annelerimizi mutlu etmek, onların ilgisine layık olmak hepimiz için asli bir görev olmalıdır. Sevgilerin en büyüğü ve en kıymetlisi anne sevgisidir. Annelik, çocuklarına adanmış bir hayatın, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek büyük bir fedakârlığın ve sabrın adıdır. Bununla birlikte anneler, çocukların kendisini özdeşleştirdiği ve örnek aldığı rol modeldir. Bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen, baş tacımız annelerimize selam ve sevgilerimi iletiyor; sağlık ve mutluluklar diliyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR; “ANNELERİMİZ, BAŞ TACIMIZDIR”

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, 14 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, anneler gününü kutladı. Yaşanan her günün ve her anın anneler günü tadında olması gerektiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, mesajında; dinimizin ve kültürümüzün anneye verdiği değerin önemine dikkat çekerek; “Başımızın tacı olan annelerimizi bir gün değil, her gün sevelim ve kıymetini bilelim”dedi.

Başkan Çolakbayrakdar, Anneler Günü mesajında şu ifadelere yer verdi: “Örf ve geleneğimizden aldığımız öğretiyle hem de yüce dinimizin bize öğretmiş olduğu bilgiler ışığında annelerimizin bizdeki yeri sadece bir gün değil, yılın 365 günü hatırlanmaya layıktır. Hepimiz bir annenin evladıyız. Yüce dinimiz, Ayet-i Kerime’de ‘Biz insana, ana-babasına iyilik etmesini tavsiye ettik. Annesi onu zahmetle taşıdı ve zahmetle doğurdu’  buyrulmuştur. Bu sebepledir ki, Peygamber Efendimiz de “Cennet anaların ayaklarının altındadır” diyerek anneye saygıyı emretmiştir. Henüz doğmadan bizler için fedakar olan annelerimiz yaşamları boyunca aynı hassasiyetler bizlerin üzerinde varlıklarını hissettirmektedir. Başımızın tacı olan annelerimizi bir gün değil, her gün sevelim ve hatırlayalım. Kocasinan Belediyesi olarak bizler de annelerimize pozitif ayrıcalık tanıyor ve birçok projelerimizi onlar için yapıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit anneleri olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutlar, sevgi ve hürmetlerimi sunarım”.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri, Nevşehir ve çevresinde 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı, Kayseri Lisesi’ndeki resepsiyon muhteşemdi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıldönümü, Kayseri’de törenlerle kutlandı. Kayseri’deki kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427