MELİKGAZİ’DE DEPREM KONULU SEMİNERLERİN İLKİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Melikgazi Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi işbirliği ile “Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz” konulu seminer düzenlenerek, deprem öncesi alınması gereken tedbirler, deprem anında yapılması gerekenler, depremin büyüklüğü, şiddeti ve depremle ilgili bilinmeyen konular hakkında bilgiler aktarıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. Haluk Özener’e vermiş olduğu bilgiler için teşekkür eden Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde ortak çalışmalarımız ve seminerlerimiz olacak. Yüzyılın felaketi sayılan bu deprem hepimizi derinden etkiledi. Belediye olarak bizde üzerimize ne düşerse daha fazlasını yapmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda imar planı revizyonu, yapılaşma, zemin etüdü, jeolojik tespitlere ve alınması gereke önlemlere kadar hepsini masaya yatırdık. Stratejik bir plan peşindeyiz. Deprem fay hatlarının tespiti ve bunların yatay ve düşey hareketlerinin ölçülmesi son derece önemli. Belediye olarak arama kurtarma eğitimleri alan arkadaşlarımızdan takımlar kuracağız. İnşallah Kayseri ve Melikgazi Belediyesi ile ilgili çalışmaların öncülüğünü yapacağız. Harita mühendisi olduğum için bu konuları hızla başlatacağız. Bu kapsamda bize destek verecek olan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’ne teşekkür ederim. Önümüzdeki hafta da Kandilli Rasathanesi’nden Doğan Kalafat Hocamız Türkiye’de Deprem Afeti ve Eğitimi ile ilgili seminer verecek. Bayramdan sonra da 2 seminerimiz daha olacak. Rabbim bir daha afetler göstermesin. Ama tedbiri ve hazırlıklarımızı elden bırakmayacağız. Bizde Meclis üyelerimiz ve birim müdürlerimizle depremle ilgili yapmamız gerekenlerle alakalı toplantılar yaptık. Yüksek katlılara imar çapı vermiyoruz. Şuana kadar Melikgazi Belediyesi olarak verilmiş tüm ruhsatları bilgisayar ortamında analiz ederek, en yaşlısından en gencine kadar inceleyerek hangi noktada kentsel dönüşüm daha hızlı olmalı bunları değerlendiriyoruz.” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Sayın Prof. Dr. Haluk Özener Rasathane ve deprem hakkında bilgiler verdiği konuşmasında şunları ifade etti:

“Türkiye’de farklı fay hareketleri var. Türkiye depremleri sık yaşayan bir ülke. Dünyada tarihsel olarak sıralanan depremler ve en çok can kaybına göre sıralanan depremler var. Depremin büyüklüğü kadar yerleşim yerlerine yakınlığını da belirleyici. Deprem ile ilgili en önemli konulardan biri depreme hazırlıksız binaların dönüştürülmesidir. Depremi engelleyemeyiz ama önlemlerimizi alarak kendimizi ve sevdiklerimizi koruyabiliriz.” dedi.

Programın sonunda soru cevap kısmına geçen Prof. Dr. Haluk Özener, merak edilen konuları da detaylıca aydınlattı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Milli Maç coşkusuna tam not, TFF Başkanı’ndan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne övgü, Pınarbaşı ve Sarız’da ‘Doğal Gaz’, AK Parti Melikgazi kongresi, UNESCO’nun kuruluş yıl dönümümesajı, Özel Çocuklara “Özel Doğum Günü”, Şahinbeyli Öğrenci Buluşması,

MİLLİ MAÇ COŞKUSUNU DOSTANE YAŞATAN KAYSERİ, HER KESİMDEN TAM NOT ALDI Anadolu’nun bağrında yer alan …