Gazete Talas yine dolu, Melikgazi’de deprem ve afetler odaklı seminer, Kocasinan’da depremzedeler için sosyal market

GAZETE TALAS YİNE DOLU DOLU

Talas Belediyesi tarafından yayınlanan Gazete Talas’ın son sayısı okurlarıyla buluştu.

“Talas halkından Elbistan’a Armağan” manşetiyle çıkan Gazete Talas’ın sürmanşetinde ise Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın Türkiye Yüzyılı hizmet startı için düzenlemiş olduğu organizasyon yer alıyor.

Başta Elbistan Talas Kent Yaşam ve Ticaret Alanı olmak üzere deprem bölgelerinde yapılan çalışmaların öncelikli olarak sayfalarda yer bulduğu gazetede ayrıca Talas Belediyesi tarafından depreme hazırlık noktasında gerçekleştirilen faaliyetlere de ayrıntılı olarak yer veriliyor.

Tamamı renkli 16 sayfadan oluşan ve okurlara ücretsiz olarak ulaştırılan Gazete Talas’ta kültür sanat, kırsal hizmetler, yol, yeşil alan gibi konuların yanı sıra Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı, 1. yılını dolduran Şeffaf Oda, engellilere akülü araç yardımı gibi konular da işleniyor.

Başkan Yalçın ve Talas Belediyesi’ne gelen teşekkür mesajlarının da yer bulduğu gazetede ayrıca 2 sayfalık bulmaca eki yer alıyor.

HERŞEY DAHA YAŞANABİLİR BİR TALAS İÇİN

Gazetenin “Başkan’dan” köşesinde hemşehrilerine seslenen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Talas için çalışan herkese teşekkür ederek, “Gazete Talas’ın bu sayısında deprem bölgesinde yaptığımız çalışmaların yanı sıra kültür sanat, kırsal hizmetler, eğitim, yol, yeşil alan, temizlik gibi temel konularda gerçekleştirdiğimiz faaliyetlere yer verdik. Bununla birlikte Türkiye Yüzyılına vurgu yaptık, Cumhuriyetimizin 100. Yılında daha büyük hedeflere ulaşma yolundaki kararlılığımızı ortaya koyduk. Bütün bunları ve daha fazlasını elinizde bulunan Gazete Talas’ın bu sayısında sizler için derledik. Meclis üyelerimiz, belediye çalışanlarımız ve bizlerin gözü kulağı olan vatandaşlarımızla birlikte daha güzel, daha yaşanabilir bir Talas için uyum içerisinde çalışıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

MELİKGAZİ BELEDİYESİ VE KANDİLLİ RASATHANESİ DEPREM VE AFETLER KONULU SEMİNER DÜZENLEYECEK

Melikgazi Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi işbirliği ile Kayseri’de deprem ve afetler odaklı seminerler düzenlenecek.

Konuyla alakalı açıklama yapan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Yaşanan deprem felaketinden sonra tüm belediyeler de olduğu gibi Melikgazi Belediyesi olarak da biz de ilçemizde yapacağımız çalışmaları masaya yatırıyoruz. Çeşitli toplantılar çalışmalarla gereken işlemleri yapacağız inşallah. Bu kapsamda ilave yapacağım çalışmalardan bir tanesi de vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi. Bu kapsamda da Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesiyle ortak işbirliği protokolü yapacağız. Bu Çarşamba günü Melikgazi Belediyesi Tiyatro Salonunda saat 14.30’da Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile düzenlediğimiz  ‘Deprem: Bildiklerimiz, Bilemediklerimiz’ konulu seminer düzenliyoruz.  Haluk Özener Bey’in bilgiler aktaracağı, soru cevapla geçecek güzel bir program olacak. Depremle ilgili gerekli bilgileri alacağız. Tüm hemşehrilerimizi saat 12 Nisan Çarşamba günü 14.30’daki bu programa bekliyorum. 19 Nisan Çarşamba Doğan Kalafat ile ‘Türkiye’de Deprem Afeti ve Eğitimi’, 03 Mayıs Çarşamba Adil Tek ile ‘İklim Değişimi ve Krizi’, 10 Mayıs Çarşamba ise Ayşe Edinçliler ile ‘Zeminden Kaynaklanan Deprem Afetleri’ seminerleri de verilecek. Katılmak, depremler hakkında bilgilenmek isteyen tüm hemşehrilerimiz davetlidir.” dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, DEPREMZEDELER İÇİN BU SEFERDE SOSYAL MARKET’İ TÜRKOĞLU’NDA AÇTI

-KOCASİNAN’IN SOSYAL MARKET’İ, ‘KARDEŞ BELEDİYE’ TÜRKOĞLU’NDA

Kocasinan Belediyesi tarafından depremzedelerin kıyafet ve aciliyet gerektiren ihtiyaçlarını karşılaması için merkez haline dönüştürülen Sosyal Market, bu sefer ‘Kardeş belediye’ Türkoğlu’nda hizmet vermeye başladı. Türkoğlu’nda Sosyal Market’in son halini kontrol eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, depremzedelerin her zaman yanlarında olacağını vurgulayarak; “Türkiye’nin en büyük gücü birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Hep birlikte bu zor zamanları daha da güçlenerek atlatacağımıza tüm kalbimle inanıyorum.” dedi.

Kahramanmaraş Türkoğlu’nda hizmet vermeye başlayan Sosyal Market’i inceleyen Başkan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Belediyesi olarak hem deprem bölgelerine destek olurken hem de Kayseri’mize gelen depremzede kardeşlerimiz için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Depremzede kardeşlerimiz için elimizden ne geliyorsa her alanda yardımlarımızı artırarak devam ettiriyoruz. Bunlardan biri olan Sosyal Market’imiz, şehrimize gelen depremzede kardeşlerimizi ağırlarken şimdi ise ‘Kardeş belediye’ Türkoğlu’nda yaraların sarılmasına katkı sağlıyor. Buradaki ürünlerin tedarik noktasında yardımsever kardeşlerimize ve yurt dışından özellikle Hollanda’dan destek olan kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Depremzede kardeşlerimizin her alanda yanında olmak için gayretlerimizi artırarak devam ettiriyoruz. Tüm gücümüzle kardeşlerimizin yanındayız. Her zaman dile getirdiğim gibi Türkiye’nin en büyük gücü birliği, beraberliği ve kardeşliğidir. Hep birlikte bu zor zamanları daha da güçlenerek atlatacağımıza tüm kalbimle inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkoğlu’nda hizmet vermeye başlayan Sosyal Market’ten alışveriş yapan depremzede aileler ise Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek; “Rabbim, devletimize ziyan vermesin. Allah devletimizden ve Kocasinan Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çolakbayrakdar’dan razı olsun” diyerek memnuniyetlerini dile getirdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Avrupalı akademisyenler Talas’ta, Büyükşehir’den kedilere mama, Çiftçilere Tohum Desteği, Tınaztepe asfalt

AVRUPALI AKADEMİSYENLER TALAS’TA Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile yürütülen Erasmus+ programı kapsamında şehirde bulunan Avrupa’nın çeşitli …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427