ASLANTAŞ: UZAKTAN EĞİTİM BAHANE YÜZ YÜZE EĞİTİM İSE HİKAYE

Türkiye Genç Fikirler Birliği Genel Başkanı Mert Can Aslantaş yüz yüze eğitim ve online eğitim çelişkisine değindi. Aslantaş: “Gençler ne yapacağını şaşırdı.” diyerek açıklamasında:

“6 Şubat’ta yaşadığımız felaketin ardından acılarımız dinmese de hayatlar her geçen gün normale dönmeye devam ediyor. Her felaketin kapatılan ilk kapısı olan üniversiteler deprem hadisesinden sonra da kapatılmaktan ne yazık ki kaçamadı. Önlisans mezunları son dönemde online diploma almışken lisans mezunlarınında online diploma almasına ramak kaldı. Uzaktan eğitim altyapımız yeterli olmamasına karşın, kimi arkadaşının tabletinden kimi olmayan internetini bir şekilde oldurup saniye saniye dersi takip etmek istiyor. Ne kadar verimli olacağı aşikar. Pandemi döneminde de aynı sorunları yaşamış ve bunu birçok kez dile getirmiştik. Online eğitimin ihtiyaç anında, bu dönemde gerekliliği tartışılmaz ama elbette bu yeterli altyapı oluşturulduğunda mümkün. Bunun yanı sıra YÖK’ün açıklamalarını önemsemeyip gençlerin ekonomik ve ruhsal açıdan zaten bıkkın bir dönemde olduğunu gözardı edip yüz yüze eğitimde ısrarcı olan akademisyenler ve üniversiteler mevcut. Özellikle sosyal bilimler yani teorik alanlarda bu gibi durumların yaşanması gençleri huzursuzluğa itiyor; eğitimden soğutuyor. Eğitim bir ülkenin yapıtaşı, gençler ise bu ülkenin geleceğidir. Yapıtaşını yıkmaya, ülkeninin geleceğini yakmaya kimsenin hakkı yoktur. Eğitim bir toplumun vazgeçilmezidir. Pandemi de bunun zorluklarını yaşadığımızı ve ders aldığımızı düşünürken ders aldığımız tek şeyin hiçbir şey olduğunu üzülerek öğrenmiş olduk. Online eğitim rezaletini yüz yüze eğitimde baskıcı olarak çözmek günü geçiştirmektir. Bu eğitim düzeni dünya toplumunda bir ihtiyaçtır ve altyapı zorunluluktur. Özellikle deprem bölgesinde Yüksek Öğretim Kurulu’nun kararlarına karşılık yüz yüze eğitimde ısrarcı olan akademik kadrolar gözden geçirilmeli gerekki yaptırımlar uygulanmalıdır. Bu dönemde depremi ailesinden uzak yaşamış belki de ailesini kaybetmiş kaybetmese dahi o korkuyu yaşamış; bir yandan da ekonomik sıkıntılar, sınav problemleri ile uğraşan geçleri bu gibi belirsiz ve yorucu hamlelerle yıpratmak gençliğe bir şey kazandırmak değil, çok şey kaybettirmektir. Hayatın gençler adına her geçen gün zorlaştığı bir dönemde eğitim kurumu öğrenciye hayatı kolaylaştıran hamleler sağlayacağı yerde zorlaştırması bir nesli kaybetmek ve eğitimden soğutmaktır. Hibrit eğitim altyapısı olmayan bir ülkede hibrit düzenini uygulayamazsınız. Eğitim düzeni ya geleneksel tip yüz yüzedir ya da online eğitim devam etmelidir. İkilemler yanlışlar doğurur. Şu dönemde yoklama almak; disiplin değil, gençleri yormaktır. Bu konuda özellikle YÖK’ün üniversiteleri bu süreçte denetlemesi yüz yüze eğitimde ısrarcı olan ve şu zor süreçte yoklama ile uğraşıp öğrencileri bıktıran sisteme yaptırım gecikmemelidir. Dilerim ki devletimiz bu konuda en kısa sürede çalışmalar yürütür aksi takdirde bir gençlik yok olduğunda üniversiteler hiçbir anlam ifade etmeyecek…” ifadelerini kullandı.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

KALIN KAYSERİ BASINI İLE BULUŞTU: HİLAL’E DOĞRU TOPLANTISINA DAVET ETTİ

MHP İl Başkanı Enes Ertuğrul Kalın, göreve geldikleri 45 günlük süreç içerisinde Kayseri’de yeni bir …