Büyükşehir’de: Gençlerle buluşma, gönül sofrası, yaralı belediyecilere ziyaret, Fen işlerinin 4 yılı

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, TRAFİK KAZASINDA YARALANAN VATANDAŞLARI ZİYARET ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, deprem bölgesi Malatya’dan İstanbul’a giden belediye personellerini taşıyan otobüsün Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde devrilmesi sonucu hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Başkan Büyükkılıç, yaralıları da tedavi gördükleri hastanelerde ziyaret ederek, sağlık durumları ile yakından ilgilendi.

Bağcılar Belediyesi personellerini taşıyan otobüs, deprem bölgesi Malatya’dan İstanbul’a dönüş yolunda Pınarbaşı ilçesinde sürücüsünün direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu kaza yaparken, otobüste bulunan yaralılar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarılarak, sağlık ekiplerince hastanelere kaldırıldı.

Kazanın olduğu andan itibaren ekiplerden anlık bilgi alan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yaralanan vatandaşları da hastanede ziyaret etti. Yaralılara geçmiş olsun dileklerini ileten Büyükkılıç, yaralı vatandaşların durumları hakkında bilgi aldı.

Başkan Büyükkılıç vefat edenler için baş sağlığı, yaralılar için acil şifalar temennisinde bulunarak, “Deprem bölgesi Malatya’dan dönüş yapan Bağcılar Belediyesi’ne ait otobüsün Pınarbaşı’nda geçirdiği kaza sonucu Kayseri’deki Fakülte, Devlet, Şehir ve özel hastanemizde yatan yaralıları ziyaret ederek durumları hakkında bilgiler aldık. Yaralılarımıza acil şifalar, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” diye konuştu.

BÜYÜKKILIÇ: “FEN İŞLERİMİZLE ŞEHRİMİZE 4 YILDA 3 MİLYARLIK YATIRIM YAPTIK”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geride bıraktığı 4 yıllık başkanlık sürecinde Kayseri’ye Fen İşleri aracılığı ile yaklaşık 3 milyar TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Kayseri’de, gönül belediyeciliğinin en güzel örneklerini sergileyerek 4 yıldır aralıksız hizmet üreten Başkan Büyükkılıç, bir yandan sosyal belediyecilik faaliyetlerini yürütürken, diğer taraftan da Fen İşleri Daire Başkanlığı aracılığı ile kentte yol inşa çalışmalarını sürdürdü. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Şehrimize Fen İşleri’miz aracılığı ile yönetime geldiğimiz 4 yıllık süreçte, yaklaşık 3 milyar TL’lik yatırımı buluşturduk. Kadim şehrimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

YOL YAPIMINA 1.5 MİLYAR TL’NİN ÜZERİNDE YATIRIM

Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin ulaşılabilir bir kent olması için tüm altyapı çalışmalarının titizlikle gerçekleştirmeye gayret ettiklerini ve ulaşımın daha güvenli konforlu ve hızlı sağlanması için çalıştıklarını dile getirerek, “4 yıllık başkanlığım sürecinde gayretli ekibimizle Kayseri’mizde ulaşımın güvenli olması, konforlu ve hızlı olması için çalıştık. Şükürler olsun bir hayli de mesafe aldık. Bu noktada şehrimizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına kadar hemen her noktasında ihtiyaç duyulan yeni yol, yol bakım onarım ve genişletme faaliyetlerini ivedilikle gerçekleştirdik. Sadece yol yapım işleri kapsamında 4 yılda toplam 1 milyar 513 milyon 246 bin 272 TL’lik harcama yaptık. Kayseri’mizin ulaşılabilir bir kent olması noktasında elimizden gelen gayreti gösterdik. Şehrimize değer kattığını düşünüyor, halkımıza güvenli ve konforlu bir ulaşım diliyorum” dedi.

“1.5 MİLYAR TL’YE YAKIN YOL YAPIM ALTYAPISI İLE ASFALT YAPTIK”

Büyükkılıç, geride bıraktığı 4 yıllık başkanlık sürecinde 1,5 milyar TL maliyete yakın yol altyapısı hazırlanması ve asfalt yaptıklarını dile getirerek şunları paylaştı:

“Kayseri’mizde yollarımızı asfalt ile adeta bezedik. Geride bıraktığımız 4 yıl içerisinde, toplam 1 milyar 449 milyon 900 bin TL maliyetle yol altyapısı hazırlayarak 895 bin 500 ton asfalt yapımı gerçekleştirdik. Fen İşleri’mizle şehrimize 4 yılda 3 milyarlık yatırım yaptık. Kayserili hemşehrilerimiz başta olmak üzere gelen misafirlerimizi de konforlu ve güvenli yollarla ağırladık. Kayserililer ve misafirlerimiz her şeyin en güzeline layık. Cenab-ı Allah hayırlı eylesin. Kazasız belasız ulaşım nasip etsin.”

Başkan Büyükkılıç ayrıca, Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından toplam 3 milyar TL’yi bulan yatırımlar içerisinde, katlı kavşaklar, alt ve üstgeçitler, yol altyapısı hazırlanması ve asfalt işleri, millet bahçeleri ve mesire alanları yapımı, hobi bahçeleri yapımı, yaya yolları, bisiklet yolları, mevcut park ve bahçelerin bakım onarım çalışmaları gibi faaliyetlerin de yürütüldüğünü paylaştı.

Başkan Büyükkılıç yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi, 4 yıl içerisinde Fen İşleri Daire Başkanlığı aracılığı ile kente toplam 2 milyar 963 milyon 146 bin 272 TL’lik yatırım gerçekleştirdi.

GENÇ DOSTU BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Eski Çınarlar Yaşam Merkezi ve Akıl Küpü Çalışma İstasyonu’nda gençlerle bir araya geldi.

Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan ayında da iftar ve teravihlerde Kayserililerle buluşan Başkan Büyükkılıç, 14’üncü iftarın ardından Melikgazi ilçesi İldem Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Eski Çınarlar Yaşam Merkezi ve Akıl Küpü Çalışma İstasyonu’nda gençlerle buluştu.

Ağırlıklı olarak üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerin bulunduğu istasyonda, gençlerin ileriye yönelik hedefleri ve hayallerini soran Başkan Büyükkılıç, istasyonda ders çalışan gençlerle keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Gençlerle sohbeti sonrası değerlendirmelerde bulunan Büyükkılıç, ülkenin yarınları olan gençlere başarılar dileyerek, “İftar sonrasında İldem’deki Melikgazi Belediyemizin Eski Çınarlar Yaşam Merkezi ve Akıl Küpü Çalışma İstasyonu’nda ders çalışan gençlerimizi selamladık, hatırlarını sorduk. Rabbim ülkemizin yarınları olan gençlerimizin başarılarını daim, bahtlarını açık etsin” dedi.

Başkan Büyükkılıç, eski Çınarlar Yaşam Merkezi ve Akıl Küpü Çalışma İstasyonu’nda ders çalışan miniklere de Kayserispor forması hediye etti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “ÖNEMLİ OLAN BİR GÖNÜL SOFRASI OLUŞTURMAKTIR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, on bir ayın sultan Ramazan-ı Şerif’te vatandaşlarla buluşmayı sürdürürken, Cennet Mahallesi’nin sakinleriyle iftar sofrasında buluştu. Başkan Büyükkılıç, “Önemli olan bir gönül sofrası oluşturmak, bir arada olmak, birbirimize dua etmektir” dedi.

Ramazan ayını fırsat bilerek her gün vatandaşlarla kucaklaşmaya özen gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma içerisinde tüm Kayserilileri kucaklıyor.

Bu kapsamda Cennet Mahallesi’nin sakinleriyle bir araya gelerek, iftar yapan Büyükkılıç, tek tek masaları dolaşıp, vatandaşlarla sohbet etti.

Başkan Büyükkılıç, Cennet Mahallesi’nin sakinlerine iftar sofrasını şenlendirdikleri için teşekkür ederek, “Önemli olan bir gönül sofrası oluşturmak, bir arada olmak, birbirimize dua etmek, ay yıldızlı Türk bayrağımıza, vatanımıza, milletimize, devletimize bağlı olarak bu duyguları taşımaktır” dedi.

Birlik, beraberlik mesajı veren Büyükkılıç, “Biz sizleri seviyoruz, sizlerin hizmetkârı olmaktan onur duyuyoruz. Cenab-ı Allah hepinizden razı olsun, her birinizin alnından öpüyorum, sizlere teşekkür ediyorum. Birbirimize dua edelim, şehrimize sahip çıkalım, devletimize sahip çıkalım. Sayın Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, mazlum insanların sesi olan ve her zaman elinden tutan o güzel insana da hep beraber dua edelim” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Cennet Mahallesi sakinlerinin Ramazan-ı Şerif aylarını tebrik etti.

ÇOCUKLARDAN BÜYÜKKILIÇ’A YOĞUN İLGİ

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, İldem Zeki Soygüllüce Camii’nde teravih namazı ile vatandaşlarla bir araya geldi. Teravih sonrasında vatandaşlarla sohbet eden Başkan Büyükkılıç, vatandaşların görüş ve taleplerini yerinde dinledi. Başta çocuklar ve gençler tarafından olmak üzere yoğun ilgi gösterilen Başkan Büyükkılıç, çocuklara ve gençlere Yukatel Kayserispor forması hediye etti. Büyükşehir Belediyesi tarafından namaz sonrasında vatandaşlara tatlı ikram edildi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Avrupalı akademisyenler Talas’ta, Büyükşehir’den kedilere mama, Çiftçilere Tohum Desteği, Tınaztepe asfalt

AVRUPALI AKADEMİSYENLER TALAS’TA Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile yürütülen Erasmus+ programı kapsamında şehirde bulunan Avrupa’nın çeşitli …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427