Kayseri deprem bölgeleri, yaralı ve evsiz depremzedeler için tek yürek oldu

MELİKGAZİ VE KIZILAY İŞBİRLİĞİ İLE…AYDINLIKEVLER TELEKOM BİNASI YARDIM KOORDİNASYON MERKEZİ OLDU

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Melikgazi Belediyesi ve Kızılay olarak yardımların toplanması ve dağıtımı için Aydınlık Evler Mahallesindeki Türk Telekom binasını yardım koordinasyon merkezi olarak kullanacaklarını söyledi.

Türkiye’nin yüzyılın en büyük depremlerinden birini yaşadığını söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu, “10 ilde çalışmalar devam ediyor. Deprem dolayısıyla yardımlar için her alanda çalışmaya devam ediyoruz. Kayseri’deki yardım koordinasyon merkezimizin aynısını Maraş’ta da kurmak üzere çalışmalar başlıyoruz. Orada yardımlar ziyan olmadan sistemli bir şekilde depremzede vatandaşlarımıza dağılacak. Aydınlık Evler Mahallesindeki Türk Telekom binasının boş olan yerlerini yardım koordinasyon merkezi olarak kullanacağız. Birçok hayırsever gencimiz burada yardım için çalışıyor. Depremzede kardeşimiz Kayseri’ye gelince buradan tüm ihtiyaçlarını temin edebilecek. Kıyafetleri yiyecekleri Taklit ediyorlar İnşallah birkaç gün içerisinde Burası hizmet vermeye başlayacak Dolayısıyla deprem bize de kardeşlerimiz geldiğinde burada kıyafet yiyecek yardımlarını alacak. İŞKUR müdürümüz Ayşe Hanım ve Kızılay Şube Başkanı Cafer Bey ile bu organizasyonu yürüteceğiz. Buradaki tüm gençlerimize ve Sayın Başkanlarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Başkan Palancıoğlu’na herzamanki hassasiyetini gösterdiği için teşekkür eden Kızılay Kayseri Şube Başkanı Cafer Beydilli, “Bir haftadır devam eden bu deprem yardımları Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde devam ediyordu. Ama halkın içinde ulaşımı kolay olan bir yere de ihtiyaç vardı. Sağ olsun baskanımız hemen organize etti ve burada müthiş bir yardım yoğunluğu var. Toplanan yardımlar hızlı bir şekilde ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya çalışıyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.” dedi.

Kayseri İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak ise, “Yaşadığımız deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi de Kayseri halkı elinde varsa ulaştırmak istedi ok burcundaki merkezde toplanan bütün yiyecek, giyecek buraya gönderiliyor. Biz burada bu işe gönlünü koyan gençlerimizle ayırmaya çalışıyoruz. Etrafınızda bulunan depremzedeleri buraya yönlendirmeniz dâhilinde burada elimizden geldiğince onlar için gece gündüz demeden hizmet vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

TALAS MECLİSİ TEK SES TEK YÜREK

Talas Belediye Meclisinde, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından yapılan şubat ayı toplantısında depremzedelere tek ses tek yürek mesajı verildi. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, kültür sanat ve diğer programlara ayrılan 10 milyon lirayı depremzedelerin yaralarının sarılmasında kullanacaklarını söyledi.

Meclis Salonunda, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın Başkanlığında yapılan oturumda Eğitim Spor Sağlık Komisyonu ile çeşitli İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları, Plan ve Proje Müdürlüğü, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü başta olmak üzere bazı birimlere ait taleplerin yer aldığı 14 madde karara bağlandı.

Oturumun açılışında konuşan Başkan Yalçın, ilk olarak Kahramanmaraş merkezli 7,7 ile 7,6 büyüklüğünde ve 10 ili etkileyen depremlerin ardından yapılan çalışmaları anlattı.

Başkan Yalçın, ilk olarak Talas merkezinde yürütülen çalışmalarla ilgili bilgiler vererek, bütün sosyal tesisleri vatandaşların hizmetine açtıklarını ve çay, çorba vb. ikramlarda bulunduklarını söyledi.

DEPREM BÖLGESİNDEKİ FAALİYETLER

Ardından deprem bölgesindeki çalışmaları anlatan Başkan Yalçın, Kahramanmaraş ve Osmaniye’ye giderek Kayseri Valisi Gökmen Çiçek talimatıyla hem araç gereçlerin koordinasyonunda görev yaptığını hem de depremzedeler ile enkaz başındaki görevlilere yeme içme için gönderilen mobil mutfakların koordinesinde görev yaptığını kaydetti.

Başkan Yalçın, “Kültür sanat ve diğer programlarımız için planladığımız 10 milyon liralık bir kaynağı depremzedeler için ayırdık. Hepimize, ülkemize geçmiş olsun. Kayıplarımıza Allah’tan rahmet, yaralıları acil şifalar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Başkan Yalçın’ın ardından grup başkanları da depremle ilgili görüşlerini aktardı. AK Parti grubu adına söz alan meclis üyesi Ümit Dilci, sözün bittiği yerde olunduğunu belirterek, “Sadece birlik olma zamanı. Herkesin taşın altına elini koyup yapabileceklerimizi hep beraber yapmamız gerekir. El birliğiyle bunun üstesinden geleceğiz” dedi.

MHP grubu adına konuşan meclis üyesi İbrahim Ata, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyerek, “Yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın” diye konuştu.

İYİ Parti grubu adına söz alan meclis üyesi Hasan Özsoy da, bu felaketi milletçe el birliğiyle atlatacaklarını belirterek, “Depremdeki yardımlarınızdan dolayı size ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

CHP grubu adına düşüncelerini ifade eden meclis üyesi Ahmet Yörenç de, “Belediyelerin ve STK’ların yaklaşımı takdire şayan bir davranış” diyerek Başkan Yalçın’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından gündemdeki maddeler görüşülerek karara bağlandı.

BÜYÜKKILIÇ, BAŞKANLARLA DEPREM BÖLGESİNE 20 TEMİZLİK ARACI VE 100 PERSONEL GÖNDERDİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kentteki belediyeler olarak Kocasinan, Talas, Hacılar belediye başkanları ile birlikte İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talepleri doğrultusunda deprem bölgesine 20 temizlik aracı ve 100 personel daha destek gönderdi.

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından, başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin deprem bölgesine destekleri tüm hızıyla sürüyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, deprem bölgesindeki en ufak ihtiyaçları planlamak, oradaki vatandaşların ve çalışan ekiplerin hayatlarını kolaylaştırmak adına Kayseri’deki belediyeler olarak oradaki tüm ihtiyaçlara yetişmek için büyük bir gayret içerisinde olduklarını ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, Karpuzatan’daki Kocasinan Belediyesi Atölyesi’nde Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte 20 temizlik aracı ve 100 personeli deprem bölgesine uğurladı.

Büyükkılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talepleri doğrultusunda bölgede sağlık alanında bir sorun yaşanmaması adına 20 temizlik aracı ve 100 personel ile tek tek vedalaşarak, yapılacak çalışmalarda kolaylıklar diledi.

“16 İLÇE BELEDİYEMİZİN İŞBİRLİĞİYLE CANLA BAŞLA HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “Depremin olduğu dakikalardan beri Kayseri olarak üzerine düşeni yapma yönünde her zaman olduğu gibi AFAD’ımızın, Valiliğimizin önderliğinde gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse merkezdeki Melikgazi’miz, Kocasinan’ımız, Talas’ımız, Hacılar’ımız başta olmak üzere tüm 16 ilçe belediyemizin işbirliğiyle canla başla herkes elinden geleni yapıyor. Sanayi Odamızın, Ticaret Odamızın, Borsamızın, sivil toplum teşkilatlarımızın, Organize sanayilerimizin fedakârlıklarını duyuyor, gözlemliyorsunuz” diye konuştu.

“BU YARALARI YİNE SARACAK OLAN BU MİLLETİN ASİL EVLATLARIDIR”

Bu yaraları yine saracak olan Türk milletinin kendisi yani, bu milletin asil evlatlarının olduğunu vurgulayan Büyükkılıç, şunları söyledi:

“Oradaki yaraları sarmaya çalışırken, oradan şehrimize gelen misafirlerimizi de en güzel şekliyle ağırlamak, sağlık alanında, onların istirahati alanında, iaşe ve her türlü hizmetlerini sağlama alanında ayrıca gayret gösteriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde birliğimizi, beraberliğimizi sağlayarak bu yaraları yine saracak olan Türk milletinin kendisi, bu milletin asil evlatlarıdır. Hepimiz el ele, gönül gönüle vereceğiz. Bu yarayı nasıl sararız konusunun üzerine kafa yoracağız. Etap etap ihtiyaçlar değişiyor. İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla çöp kamyonları ve konteynır ile ilgili talepleri oldu. Daha önce gönderdiklerimiz vardı, kurulmuş olan çadır kentlerin, sahra hastanelerinin hizmetlerini karşılamak adına fedakârlık yapması gerektiği zamandayız.”

“10 İLİN HEPSİNE İHTİYAÇLARINA BİNAEN HER YERDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

Başkan Büyükkılıç, deprem bölgesine gidecek olan personele hitap ederek, “Bu yarayı saracak, bu çalışmaları yapacak siz fedakâr kardeşlerimizsiniz. Üzerimize düşenin hepsini yapmaya gayret ediyoruz. 20 civarında çöp arabası, 100 çöp konteynırını oraya yönlendirmek ve göndermek üzere çalışmaya gayret ediyoruz. Kahramanmaraş’ımızın yanı sıra Malatya’mıza, Adıyaman’ımıza, Gaziantep’imize, Şanlıurfa’mıza, Kilis’imize, Osmaniye’mize, Hatay’ımıza, 10 ilin hepsine ihtiyaçlarına binaen her yerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Tüm belediyelerin seferber olduğunu belirten Büyükkılıç, “Kurtarma ekiplerimiz itfaiye başta olmak üzere oradalar, arazözlerimiz, su tankerlerimiz, vidanjörlerimiz, altyapı bağlamında elektrik şirketimiz, KASKİ’miz orada. Tüm belediyelerimizin imkânları seferber edilmiş durumda, hangi saatte ihtiyaç neyse ona yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Büyükkılıç, en ücra köşedeki kardeşimizden en merkezdeki kardeşimize kadar herkes, yurt içinden, yurt dışından deprem bölgesine destek olunduğunu vurgulayarak, “Burada da yine vatandaşlarımızı misafir etme bağlamında KYK yurtlarımız başta olmak üzere hatırlanacağı üzere Kayseri’mizde 2 kez hissedilmesiyle sosyal tesislerimiz, spor tesislerimiz, okullarımız, camilerimiz tüm imkânlarımız toplu mekânlarımızın seferber edildiğini ve ev sahipliği yaptığımızı takip etmektesiniz. Artık vatandaşlarımız çok şükür o tedirginliği üzerinden attı, yavaş yavaş evlerine çekiliyorlar, onu da önemsiyoruz” şeklinde konuştu.

Kayseri’de depremden sonra 4 bin civarında ihbar olduğunun altını çizen Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Kayseri’deki depremde ciddi manada bir şey olmadı derken hiçbir şey olmadı anlamında söylemiyoruz. Burada sizlerin huzurunda da paylaşıyoruz. 4 bin civarında ihbar var. Bunlardan bin küsur tanesi dün akşam itibariyle Çevre Şehircilik Bakanlığımızın ekipleri bizlerden de destek isteyerek yaptığı çalışmalar sonrasında incelenmiş, bunların içerisinde 3 tane yapıda sıkıntı, onun dışındakilerdeki tabi ki sıva dökülmeleri, ufak tefek hasarlar, çatlakların söz konusu olduğunu ama taşıyıcı birimlerde bir sıkıntı olmadığını beyan etmişleridir. Bu da gösteriyor ki bu manada fazla tedirgin olmadan, varsa şikâyetleri onları ilgili merciye, Alo 181 dediğimiz Çevre Şehircilik Bakanlığımızla irtibatlaşacak olan birime iletip ondan sonra içeri girmeleri, sıkıntı yoksa zahiren gözüken, tedirgin olmadan dediğimiz gibi normalleşme yönünde anlayışlı yaklaşmalarını da buradan istirham ediyorum. Çünkü artık o bölgeden gelecek misafirlere sahip olma dönemine doğru gidiyoruz. Bu önemli, bunu da anlayışla karşılayacaklarını umuyor ve inanıyoruz. İhtiyaç varsa her zaman yanlarındayız. Yani değerli Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar merkezde olduğu için sayıyoruz, başkanlarımız başta olmak üzere, desteklerini sağlayan Valiliğimizin koordinasyonu, Büyükşehir’imizin iş birliği ve destekleri ile yapılan çalışmaları sizler takip ediyorsunuz.”

Başkan Büyükkılıç, birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Sizler iyi ki varsınız dualarınızı bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da personele seslenerek, deprem bölgesinde acıyı sarmak için seferber olduklarını söyleyerek, oluşan yarayı en kısa sürede sarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise deprem bölgesinden gelen depremzedelerle özel olarak ilgilendiklerini ifade ederken, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da, “Çöp arabalarımızı, personelimizi de Maraş merkezine göndermek için toplandık. Yolları açık olsun, sağlıkla gidip, gelsinler” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç’a, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hamdi Elcuman da eşlik etti.

BÜYÜKŞEHİR ERCİYES A.Ş. TECRÜBELİ VE TEKNİK EKİBİ İLE DEPREM BÖLGESİNDE

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş.’nin tecrübeli ve teknik 10 personeli çadır, jeneratör, el aletleri, battaniye, kask gibi çok sayıda araç ve gereç deprem bölgesinde arama kurtarma faaliyetlerinde görev yapıyor. Ekipler, kar montu, ayakkabı, eldiven, battaniye, yorgan, yastık gibi malzemeleri de depremzedelere ulaştırdı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7.7 ile 7.6 şiddetinde iki ayrı depremin ardından arama kurtarma çalışmalarına katkı sağlamaya devam ediyor.

Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi olan Erciyes Kayak Merkezi’nin işletmesini yapan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. de bu afet döneminde deprem bölgesine destek oluyor.

Erciyes’teki kayak hocaları, oteller ve tüm işletmeciler deprem bölgesine Erciyes A.Ş. organizasyonuyla kesintisiz destek veriyor. Kayak öğretmenleri maddi desteklerini AFAD’a sunarken gönderdikleri kar montu, ayakkabı, eldiven, battaniye, yorgan, yastık gibi malzemeleri Erciyes’teki kayak odaları ve otellerle iş birliği içinde depremzedelere ulaştırdı.

Depremden zarar gören birçok ilde Erciyes A.Ş.’nin çalışkan, dayanıklı ve uzman 10 personeli arama kurtarma faaliyetlerinde bulunuyor.

Erciyes’teki işletmelerle ilave çadır, jeneratör, el aletleri, battaniye, kask gibi çok sayıda malzemeyi depremzedelere ulaştırırken, tecrübeli ve teknik ekip arkadaşları da deprem bölgelerinde hizmet ediyorlar. Depremden zarar gören vatandaşlar için sürekli katkı sağlayan Erciyes A.Ş. ilkyardım ve arama kurtarma konusunda donanımlı olan ekipler, gönüllü olarak deprem bölgelerinde hizmet ediyorlar.

Erciyes A.Ş. ekibi Kayseri Valiliği koordinasyonunda Kahramanmaraş’ta çalışmalarını yürütüyor. Nerede bir ihtiyaç var ise ona göre yönlendirilen ekipler, kimi zaman köylerde yardım malzemeleri dağıtırken, kimi zaman da arama kurtarma faaliyetinde bulunuyor.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR, DEPREM BÖLGESİNDE ALTYAPIYI YENİDEN FAALİYETE GEÇİRİYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, deprem bölgesinde afetzedelerin kaldığı binalar ve hastanelerde altyapıyı yeniden faaliyete geçirme kapsamında kanalizasyon hattındaki tıkanıklık açma çalışmalarına devam ediyor.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatlarıyla deprem bölgesinde ilk andan itibaren çalışmalara başlayan ekipler, faaliyetlerini gece gündüz demeden aralıksız şekilde sürdürüyor.

Deprem sonrasında bölgede yaraları sarmak üzere anında harekete geçen Kayseri Büyükşehir Belediyesi ekipleri, arama kurtarma, depremzedelere gıda ve barınma yardımı gibi konularda faaliyetlerini aralıksız sürdürürken KASKİ ile Kayseri ve Civarı Elektrik (KCETAŞ) ekipleri de bölgenin altyapısındaki aksaklıkları giderme ve depremzedelerin acil ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde altyapıyı yeniden faaliyete geçirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bu kapsamda deprem bölgesinde çalışmalarını yürüten KASKİ ekipleri afetzedelerin kaldığı binalar, hastaneler ve diğer barınma alanlarında kanalizasyon hattındaki tıkanıklıkları açma çalışmalarını hummalı şekilde sürdürüyor.

KASKİ 74 kişilik ekibiyle Kahramanmaraş’ta 1 adet vinç, 2 adet kepçe, 1 adet kayar kasa kamyon, 1 adet kamyonet, 7 adet kamyon, 10 adet 4X4 pikap, 2 adet vidanjör, 1 adet tır, 1 adet minibüs, 1 adet kombine aracı, 1 adet hidrofor sistem (pompa, motor ve sürücü), 1 adet kar motoru ile çalışmalara destek veriyor.

Bölgede depremzedelerin konaklama imkânı bulduğu binaların ve yoğun şekilde hizmet veren hastanelerin kanalizasyon hattındaki tıkanıklıkları açan KASKİ ekipleri, altyapıyı acil ihtiyaca cevap verecek şekilde faaliyete geçiriyor.

Diğer yandan Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ekipleri koordineli bir şekilde hareket ederek deprem sonrasında oluşan arızalara hızlı bir şekilde müdahale ediyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve bölgedeki tüm kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum örgütleri bölgedeki tüm ihtiyaçların karşılanması yönünde hummalı çalışmalar yürütürken, KASKİ ekipleri de 50 bin adet paket bardak suyu depremzedelere ulaştırıyor. Sarız ilçe merkez su deposunda deprem bölgesinden gelen tankerlere içme suyu temini de gerçekleştiriliyor.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “TÜM İMKANLARIMIZ İLE DEPREM BÖLGELERİNDEYİZ”

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından deprem bölgelerine yardım ulaştırmayı aralıksız sürdüren belediyeler deprem bölgesine temizlik araçları ve personeli gönderdi. Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar, Develi, Bünyan ve Yahyalı belediyelerinden oluşturulan 20 araç ile 100 personel, Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.

Kahramanmaraş’ta görev yapacak olan temizlik personelini yolcu etmek üzere Kocasinan Belediyesi Makine İkmal Müdürlüğü’ne gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan yola çıkacak personeli Kahramanmaraş’a uğurladılar.

Deprem bölgelerindeki yaraları sarmak için ilk andan itibaren tüm imkanların seferber edildiğine dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Kayseri’de ki tüm belediyelerimizden 500’e yakın arkadaş bölgede çalışıyor. Sıra bizde oradaki kardeşlerimize tüm imkanlarımız ile destek olacağız. İnşallah hep birlikte bugünleri de atlatacağız. Ellerinize emeklerinize sağlık, Allah yolunuzu açık etsin. Depremzede vatandaşlarımızın yiyecek ihtiyaçları için de kendi atölyemizde hızlı bir şekilde 3 adet mobil mutfak üreterek deprem bölgelerine gönderdik. Personelimiz mobil mutfaklarımızda aş kaynatarak depremzede vatandaşlarımıza sıcak yemek sağlamaya devam ediyorlar. Ayrıca Belediye Başkan Yardımcılarımızı ve şube müdürlerimizi, koordinasyonu sağlamak amacıyla Malatya ve Kahramanmaraş’a görevlendirdik” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, depremin olduğu ilk andan itibaren Kayseri’nin üzerine düşeni yapmaya çalıştığını belirterek “Öncelikle fedakar arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kayseri depremin olduğu ilk andan itibaren üzerine düşeni yapma gayretinde oldu. Merkez ilçe belediyelerimiz başta olmak üzere 16 ilçe belediyemiz el birliği içerisinde canla başla elinden geleni yaptı. Bu yaraları saracak olan yine Türk Milletin asil evlatlarıdır. Bölgeden çöp kamyonları ve konteynırları ilgili talepler oldu. Önceki gönderdiklerimize ek olarak bugün de 20 aracımız ve 100 personelimiz yola çıkıyor” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kayseri’nin birlik ve beraberlik içesinde deprem yaralarını sarmak için elinden geleni yaptığına dikkat çekerek, “Depremden zarar gören vatandaşlarımızı Talas’ta özel misafirhanelere yurtlarımıza yerleştirmeye devam ediyoruz. Depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmaya gayret ediyoruz. Tüm milletimize geçmiş olsun diliyorum” dedi.

Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, deprem bölgelerine destek olmak için tüm imkanları seferber ettiklerini belirterek, “Ülkece birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu zor günleri atlatacağız. Yola çıkacak arkadaşlarımızın ellerine emeklerine sağlık, yolları açık olsun sağlıkla gidip gelsinler”dedi.

Büyükşehir, Kocasinan, Melikgazi, Talas, Hacılar ve Yahyalı belediyelerinden oluşturulan 20 araç, 100’e yakın çöp konteynırı, çadırlar, barınma, ısınma malzemelerinin yüklendiği araçlar ile 100 personel, Kahramanmaraş’a doğru yola çıktı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, DEPREMZEDELERİ KALDIKLARI YURTTA ZİYARET ETTİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, deprem bölgelerinden kente gelen depremzedelerin kaldığı Melikgazi Kız Yurdu’nu ziyaret etti.

Kayseri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkımın yaşandığı kentlerden gelen depremzedelere kucak açarak, onları misafir ediyor.

Afetzedeler, Kayseri’de birçok yurtta olduğu gibi bin 914 kapasiteli Melikgazi KYK Kız Öğrenci Yurdu’na da yerleştirildi.

Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Kız Yurdu’nu ziyaret ederek, burada depremzede vatandaşlara ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Yurtta kalan depremden etkilenen çocuklarla da yakından ilgilenen Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yetkililerden de çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

“HER DAİM YANLARINDA OLDUĞUMUZU İLETTİK”

Depremzedelere herhangi bir istek ve taleplerinin olup olmadığını soran, her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şehrimizde misafir ettiğimiz depremzede vatandaşlarımızın kaldığı Melikgazi Kız Yurdu’nu ziyaret ederek, buradaki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını ve her daim yanlarında olduğumuzu ilettik” diye konuştu.

Bugünlerin dayanışma, birlik ve beraberlik günleri olduğuna vurgu yapan Büyükkılıç, “Dayanışma vakti. Birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde yaraları sarıyoruz. Her zaman söylediğimiz gibi üstümüze ne düşüyorsa yapıyoruz ve inşallah yapmaya da devam edeceğiz. Bu kadim milletin güzel insanlarıyla hep birlikte bu zorlu süreci de aşacağız” ifadelerini kullandı.

BÜYÜKKILIÇ: “KAYSERİ, DEPREM BÖLGESİ İÇİN TEK YÜREK OLDU”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kayseri’den deprem bölgesinde 500 tır civarında ekipman, gıda gibi yardımlar gitti ve halen organize sanayimizdeki depoda gerekli çalışmalar hızla devam ediyor. Kayseri, deprem bölgesi için tek yürek oldu” dedi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki ayrı depremin ardından, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yönetiminde deprem bölgelerinde afetin yaralarını sarmak için tüm birimleriyle var gücüyle çalışıyor.

“DEVLET BÜTÜN KURUM VE KURULUŞLARIYLA ALANDADIR”

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Son yüzyılın en önemli depremi 10 ili içeriyor, Türkiye genelini etkiledi, komşu iller olarak biz de etkilendik. Burada hasar çok, yara çok, tablo ağır ama devlet bütün kurum ve kuruluşlarıyla alandadır. Hayırsever Türk milleti, bunun içerisinde Kayseri’nin özel bir yeri de var, hakikaten canla başla bütün imkânlarını seferber eden konumdadır” dedi.

Depremin yaralarını sarmak için tüm birimleriyle üstün gayret göstererek çalıştığını ifade eden Büyükkılıç, “İtfaiyemizin yaptığı çalışmalar hayat kurtarıyor. Elitaş bakanım aradı, İskenderun’daki ekibin orada kalması yönünde istekte bulundu, yangındaki söndürme çalışmaları devam ediyormuş, bir süre daha oradaki ekibimiz de görevinin başında olacak” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, bölgeye ilave olarak desteklerin hızla gönderildiğini de vurgulayarak, şunları söyledi:

“60 civarında sırf tırla giden 309 personel, 117 iş makinası, 64 binek aracı, 5 tane mobil mutfak da değişik il ve ilçelere yönlendirildi. Ayrıca Kayseri, deprem bölgesi için tek yürek oldu. Vatandaşlarımızın bilgi vererek, yönlendirdiği, Kayseri’mizden totalde 500 tır civarında oraya ekipman, gıda gibi yardımlar gittiği, halen organize sanayimizdeki depoda gerekli çalışmaların hızla devam ettiği, vatandaşlarımızın da o yöndeki yaptığı katkıları takip ediyoruz. KASKİ en büyük hizmetleri veren kurum ve kuruluş oldu. Elektrik şirketimiz tecrübesiyle orada gerekli katkıları sağladı. Mesela zabıta istediler, 26 zabıta gönderdik. Elbistan’dan temizlik ekibi istendi, gerek çadır kent gerekse hastane ile ilgili temizlik işlerinde ekipler gönderildi.”

“İNŞALLAH BİRLİĞİMİZ, BERABERLİĞİMİZ İLACIMIZ OLUR”

Yardım seferberliğine devam ettiklerini belirten Büyükkılıç, “Araç, gereç, imkân ve personel ile seferberliğe devam diyoruz. Kayserili vatandaşlarımıza ve 16 ilçemize de ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İnşallah, birliğimiz, beraberliğimiz ilacımız olur. Bu milletin yarasını saracak güçteyiz, yeter ki birbirimize sahip çıkalım. Allah sabır versin, metanetimizi artırsın, kardeşlik duygularımızı perçinlesin diye dua ve temennide bulunuyorum” şeklinde konuştu.

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR KASKİ EKİPLERİ, ENKAZDAN 119 SAAT SONRA 16 YAŞINDAKİ KAMİL’İ KURTARDI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri, 7,7 ve 7,6’lık depremle sarsılarak yıkılan Kahramanmaraş’taki bina enkazlarında arama kurtarma çalışmalarında, 16 yaşındaki Kamil Can Ağdaş’ı enkazdan 119 saat sonra sağ olarak çıkarmaya destek oldu.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremde ağır hasar gören bölgede göçük altında kalan depremzedelere ulaşmayı, kurtulan depremzedelere ise yardımcı olmayı sürdüren Kayseri Büyükşehir Belediyesi, depremin üzerinden 5 gün geçmiş olmasına rağmen umut dolu bekleyişleri, sevinçli sonuçlara dönüştürmeye devam ediyor.

119 SAAT SONRA ÜLKE MUCİZE İLE TANIŞTI

Tüm Türkiye de dâhil dünyanın tek yürek olduğu yüzyılın en büyük depreminde, Kahramanmaraş’ta, Hatay’da ve diğer deprem bölgelerinde de 5 gün geride kalmasına rağmen umut ışığı sönmezken, sağ çıkarılan vatandaşlar sevinci ve umudu da arttırıyor. Bölgede, aralarında KASKİ, UMKE, AFAD ve sağlık görevlileri olmak üzere pek çok arama kurtarma ekibi tarafından gösterilen büyük, özverili ve cansiperane gayretlerle bir mucize daha yaşandı. Kahramanmaraş’ta enkaz altında kalarak 119 saat geçiren 16 yaşındaki Kamil Can Ağdaş, sağ olarak enkaz altından çıkarıldı.

KASKİ ‘SUSADIM’ DİYEN AĞDAŞ’A CAN SUYU OLDU

Depremden 119 saat sonra Palmiye Sitesi enkazından sağ olarak çıkarılan depremzede Ağdaş, “Susadım. Hangi gündeyiz” diyerek kurtarma ekibine seslenirken, Büyükşehir Belediyesi KASKİ ekipleri ile birlikte diğer arama kurtarma ekipleri, Ağdaş’ın sesine kulak verdi, depremzede Ağdaş’a can suyu oldu. Sedyeye konulan, termal battaniye ile sarılarak baret takılan Ağdaş, ambulansa kaldırılarak hastaneye sevk edildi.

BÜYÜKŞEHİR KASKİ’DEN 74 PERSONEL 29 ARAÇ VE 50 BİN PAKET SU İLE DESTEK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi KASKİ, görevlendirilen 74 kişilik ekiple Kahramanmaraş’ta 1 adet vinç, 2 adet kepçe, 1 adet kayar kasa kamyon, 1 adet kamyonet, 7 adet kamyon, 10 adet 4X4 pikap, 2 adet vidanjör, 1 adet TIR, 1 adet minibüs, 1 adet kombine aracı, 1 adet hidrofor sistem (pompa, motor ve sürücü), 1 adet kar motoru ile çalışmalara destek veriyor. Bunun yanı sıra bölgeye 50 bin adet paket bardak su ulaştırıyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Büsam Şehir Akademi 2024 Güz Dönemi Kayıtları, KAYMEK’in Özel Kursları, Kayseri Gastronomi Günleri,

BÜYÜKŞEHİR KAYMEK’İN BİRBİRİNDEN ÖZEL KURSLARI BÜYÜK İLGİ GÖRÜYOR Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427