Yalçın’dan şiir düeti, Büyükşehir’den engelsiz eser, şehrin tarihine sahip çıkma

BAŞKAN YALÇIN’IN MİNİK ÖĞRENCİ İLE ŞİİR DÜETİ

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, TOKİ Şehit Levent Çetinkaya İlkokulu’nun düzenlediği “Benimle Şiir Okur musun?” etkinliğine katılarak 2 E sınıfı öğrencisi Rıfat Emir Ulucan ile birlikte “Bu Vatan Kimin?” şiirini seslendirdi.

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) 15 Temmuz Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen organizasyonda Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, KAYÜ Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ile birlikte il ve ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte öğrenciler ve velileri, sahneye gelerek, birbirinden değerli şiirleri birlikte okudu

Etkinlikte Başkan Yalçın da minik öğrenci Rıfat Emir ile birlikte Orhan Şaik Gökyay’ın  “Bu Vatan Kimin?” isimli şiirini düet yaparak okudu.

Program sonunda hep birlikte sahneye gelen öğrencilerin kendi boyadıkları tabaklarla “Gelecekten Korkmayın Biz Geliyoruz” mesajını oluşturduğu koreografi de seyircilerden büyük alkış aldı.

Daha sonra öğrencilerin boyamış olduğu tabaklar, Başkan Yalçın ve beraberindeki protokol üyelerine hediye edildi.

ENGELLİ DOSTU BÜYÜKŞEHİR’DEN “ENGELSİZ ESER”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, engelli dostu hizmetlerini sürdürürken, engelli öğretmen Ömer Duman’ın kaleme aldığı ‘Dün Bugünden Daha Yakın’ adlı eseri Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları kapsamında basarak, yayımladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde, Besime Özderici Engelsiz Yaşam merkezi gibi Türkiye’nin en donanımlı engelsiz yaşam merkezini hizmete açarak engelli dostu hizmetlerini sürdürürken, engelli vatandaşların sözlerine de değer veriyor. Büyükşehir Belediyesi, kültür envanterine bir eseri daha kazandırırken, şiir dünyasına yeni bir soluk getiren ‘Dün Bugünden Daha Yakın’ isimli kitap ile ayrı bir zenginliği daha kitapseverlere armağan etti. İçeriğinde duygu dolu şiirleri bulunan kitap, engelli öğretmen Ömer Duman’ın engel tanımayan azminin neticesinde hayat bulurken, engelli dostu Büyükşehir Belediyesi de engelsiz bir eseri daha yazın dünyasına sundu.

DUMAN’DAN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’A ÖNSÖZDE TEŞEKKÜR

Kayseri’de dünyaya gelen ve tarih öğretmeni olarak Kayseri’de görev yapan Ömer Duman, ilgi ve desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’a teşekkür ettiği kitap önsözünde şu ifadelere yer verdi:

“Gençlik dönemlerimde ve çalışma hayatım boyunca yaşadığım iz bırakan bazı hadiseleri ‘Söz uçar, yazı kalır’ düşüncesiyle gelecek nesillere aktarmanın doğru olacağını düşündüm. Şimdi engelliyim ama eşimin verdiği destek sayesinde hayata elimden geldiğince tutunmaya çalışıyorum. Bu mücadelemde bana destek olan başta ailem, dostlarım ve öğrencilerime şükranlarımı sunarım. Bu eserin edebiyat denizinde bir damla olacağı düşüncesiyle; duyguların, memleketin, ecdadın, insanların, sağlığın, yalnızlığın ve ölümün hayatımızda ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu edebi bir dille anlatmak istedim. Bugünkü duygu ve düşünce dünyamın, geçmişin zengin anılarıyla mayalandığını düşünüyorum. Bu yüzden ‘Yaşamadan olmaz’ diyerek eserimi kaleme aldım. Bu eserle ilgili teşvik ve desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Memduh Büyükkılıç ‘a teşekkürlerimi sunuyorum.”

EĞİTİCİ, DOĞAYA DAİR, ELEŞTİREL VE KAHRAMANLIK İÇEREN DUYGU DOLU ŞİİRLER

Duman tarafından kaleme alınan ‘Dün Bugünden Daha Yakın’ isimli, epik, satirik, pastoral, didaktik ve lirik kategorilerde duygu dolu şiirlerden oluşan 102 sayfalık şiir kitabında, birbirinden düşündürücü eğitici, doğaya ait, eleştirel ve kahramanlık içeren şiirler yer aldı.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, ŞEHRİN TARİHİNE 2022’DE DE SAHİP ÇIKTI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kadim kent Kayseri’nin tarih dolu dokusuna 2022 yılında da sahip çıkarak kazı çalışmaları ile restorasyon ve konservasyon çalışmalarını sürdürdü.

Kayseri’yi bir ‘açık hava müzesi’ şeklinde niteleyen ve Kayseri’nin tarihine ayrı biz özen gösteren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kent merkezindeki ve ilçelerdeki tarihi dokuya sahip çıkarak proje ve faaliyetlerini yürütüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında ilçe ve kent merkezindeki 16 noktada kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmalarını yürütüyor.

MÜZEDEN KONAĞA, CAMİDEN TÜRBEYE, KİLİSEDEN KAZILARA KADAR HER ALANDA ÇALIŞMA

Dr. Memduh Büyükkılıç yönetimindeki Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında müzeden konağa, camiden türbeye, kiliseden kazılara kadar hemen her alanda çalışma yaparak, Kayseri’deki tarih hazinesini canlandırıyor ve kent dokusu ile turizmine kazandırıyor. Bu anlamda 1 yılda Ahi Evran Müzesi yenilenerek yeniden ziyarete açılırken, İncesu Karamustafa Paşa Kervansarayı Arasta Çarşısı’nın onarımı çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi tarafından projeleri hazırlanan Seyyid Burhaneddin Mezarlığı Selçuklu Türbesi’nin Restorasyonu ve Gavremoğlu Konağı’nın Konservasyonu ve Çevre Düzenlemesi çalışmaları tamamlanırken, Seyyid Burhaneddin Cami’nin ve Bünyan Samağır Abdurrahman Gazi Türbesi’nin de restorasyonu tamamlandı.

6’SI TAMAMLANMIŞ, 10’U DA DEVAM ETMEKTE OLAN 16 NOKTADA FAALİYET

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2022 yılında, Ahi Evran Müzesi, İncesu Karamustafa Paşa Kervansarayı Arasta Çarşısı’nın onarım çalışmaları, Büyükşehir Belediyesi tarafından projeleri hazırlanan Seyyid Burhaneddin Mezarlığı Selçuklu Türbesi’nin Restorasyonu ve Gavremoğlu Konağı’nın Konservasyonu ile Çevre Düzenlemesi çalışmaları, Seyyid Burhaneddin Cami’nin ve Bünyan Samağır Abdurrahman Gazi Türbesi’nin de restorasyonu olmak üzere toplam 6 noktada çalışmalar tamamlandı. Ayrıca, İncesu Agios Dimitrios Rum Kilisesi’nin restorasyon çalışmaları, Yeşilhisar Soğanlı Tahtalı Kilisenin restorasyon çalışmaları, Yeşilhisar Soğanlı Çevre Düzenlemesi restorasyon çalışmaları, Tavukçu Mahallesi Restorasyon çalışmaları, Kültepe Asurlu Tüccarlar Mahallesi Canlandırma Projesi, Kayadan Oyma Kültepe Müzesi yapım çalışmaları, İncesu Örenşehir mozaikleri kazısı, Taşhan bölgesinde yer alan 7.5 milyon yıllık fosil kazıları, Keykubadiye Sarayı kazı çalışmaları ve Kültepe- Kaniş-Karum kazı çalışmaları gibi 10 noktada da çalışmalar sürdürülüyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri’de somut olmayan kültürel miras unsurlarının tespiti toplantısı yapıldı

SOKÜM Kayseri İl Tespit Kurulu, Kayseri yöresine ait somut olmayan kültürel miras unsurlarının tespiti çalışmaları …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427