Büyükşehir’den: enerji tasarrufu, dijital şehir bülteni, 7. Evlilik Akademisi Sertifika Töreni

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ENERJİ TASARRUFUNA 1 MİLYAR TL’LİK DEV KATKI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Ocak ayının ikinci haftası kutlanan Enerji Tasarrufu Haftası kapsamında enerji üretimi ve tasarrufunun ön plana çıktığı son yıllarda bu alanda hayata geçirdikleri projelerle enerji üretimi ve tasarrufuna önemli katkı sağladı.

Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında çevreci, insan odaklı ve çok yönlü bir yerel yönetim anlayışı sergileyen Kayseri Büyükşehir Belediyesi, enerji üretimi ve enerji tasarrufu noktasında önemli çalışmalara imza attı.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve KCETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Biz KCETAŞ olarak Kayseri’de toplumun enerji verimliliği, bilinç düzeyini arttırma konusunda geleceğimizin teminatı olan çocuklara ve gençlere yönelik her yıl düzenli olarak okullarda seminerler düzenlemekteyiz” dedi.

“ENERJİDEN KISALIM, DÜNYANIN ÖMRÜNÜ UZATALIM”

Gereksiz harcanan enerjinin kaybedilen emek olduğunun altını çizen Başkan Büyükkılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“En ucuz enerji, tasarruf edilen enerjidir. Enerjiden kısalım, dünyanın ömrünü uzatalım. Elektrik dağıtım sektöründe topraklama iletkeni olarak bakır yerine galvanizin kullanımına yönelik Ar-Ge projesi ile ülkemize yaklaşık 1 milyar Türk Lirası katkı sağlamış bulunmaktayız. Yapılan tasarruf sadece parasal yönden olmayıp, enerji üretimi için kullanılan fosil kaynakların tüketiminin azalmasına ve dünyanın ısınmasına neden olan sera gazları ve karbondioksit miktarının azalmasına katkı sağlayarak, çevrenin korunması da sağlanacaktır.”

TASARRUF GENELGESİNE TAM UYUM

Öte yandan Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin enerji tasarrufu ile ilgili 2023 hedeflerini içeren Cumhurbaşkanlığı genelgesi doğrultusunda Teknik İşler Koordinatörlüğü tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla tasarruf genelgesine tam uyum sağladığını belirtti.

TASARRUF SAĞLAYAN AKILLI ŞEHİR UYGULAMALARI

Büyükkılıç, günün teknolojik gelişmelerine uyum sağlayarak geleceğe yatırım yapmak noktasında önem verdikleri Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Akıllı Şehir’ uygulamalarının hizmet kalitesini arttırırken enerji tasarrufuna da katkı sağladığına dikkat çekerek, “Büyükşehir Belediyesi’nin diğer bir ‘Akıllı Şehir’ uygulaması olan ‘Akıllı Kavşak’ uygulaması kapsamında kavşaklara yerleştirilen sensörler ile otomatik sayımlar yapılarak araç trafiğinin daha yoğun olduğu güzergâhlara verilecek geçiş üstünlüğü otomatik olarak belirleniyor. Bu sayede araç sayısının fazla olduğu kavşaklarda gereksiz beklemelerin önüne geçilerek trafik yoğunluğu azaltılıyor. Yakıt tasarrufuna da önemli katkıda bulunan sistem ile araçların sera gazı emisyonu oranı minimuma indirilmiş oluyor” diye konuştu.

KASKİ’DEN 103,9 MİLYON TL YATIRIM BEDELİ İLE GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ

Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyduğu elektrik enerjisini kendi tesislerinden karşılayabilmek için 103,9 milyon TL değerinde yatırım bedeli ile Güneş Enerji Santrali (GES) kuracağını da hatırlattı.  Büyükkılıç, yenilenebilir güneş enerji kaynağından üretilecek elektrik sayesinde, çevre sağlığı korunarak karbondioksit salınımı azaltılmış olacağını, imalat çalışmalarının kısa süre önce başlayan proje ile yılda yaklaşık 25 milyon TL’lik tasarruf sağlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Dr. Memduh Büyükkılıç liderliğinde imza attığı yatırımlarla Türkiye örnek olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi, enerji tasarrufu noktasında da dikkat çeken başarılarıyla takdir topluyor.

Büyükşehir Belediyesi Şehir Bülteni 55. Sayısı “Dijital” yayında

Şeffaf ve halka açık olarak hizmetlerini sürdüren Büyükşehir Belediyesi, 2010 yılından bu yana yayımladığı süreli yayını Büyükşehir Belediyesi Şehir Bülteni’nin 55. sayısını dijital platformda yayınladı.

Vatandaşların artık cep telefonu, tablet ve bilgisayarlarından ulaşabileceği Şehir Bülteni sayesinde vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği hizmetleri ve hayata geçirdiği projeleri kolaylıkla takip edebiliyor.

55’inci sayısıyla dijital platformdan vatandaşlara ulaşan Büyükşehir Belediyesi Şehir Bülteni, bu sayısında ‘Büyükşehir Yine Zirvede’ manşetiyle okurlarıyla buluştu.

Bültende, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 738 milyon 426 bin TL toplam harcamasının 1 milyar 65 milyon 889 bin TL’sini yatırıma ayırarak yüzde 61.31’lik oran ile Türkiye’de ilk sırada yer aldığı haberin yanı sıra birbirinden anlamlı ve önemli yatırımların yer aldığı haberler dikkat çekti.

Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Şehir Bülteni başyazısında “Bizi seven ve bize güvenerek bizlere hizmet etme fırsatı tanıyan halkımıza ne yapsak az diyoruz, hizmetten hizmete koşuyoruz. Dolu dolu geçen 2022 yılının sonu ve yine inşallah dolu dolu geçecek olan 2023 yılının başında başta Kayserili hemşehrilerim olmak üzere tüm ülkemize sağlık, esenlik ve güzelliklerle dolu bir yıl diliyorum. Şehrimiz için yine güzel çalışmaları hayata geçireceğimizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Şehir Bülteni’nin 55. sayısında, Başkan Büyükkılıç’ın vizyon projelerinin yanı sıra, ödüllendirilen başarıları, Ulaşım A.Ş., KAYMEK, Erciyes A.Ş. ve KASKİ’nin faaliyetleri gibi bir çok konu bulunuyor.

Vatandaşlar, Büyükşehir Belediyesi Şehir Bülteni’nin dijital yayınına www.kayseri.bel.tr adresinde Hizmetler > Online Hizmetler > Şehir Bülteni bölümünden ulaşabiliyor.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, KAYMEK HUZUR ÇINARI TARAFINDAN DÜZENLENEN 7. EVLİLİK AKADEMİSİ SERTİFİKA TÖRENİ’NE KATILDI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK)  Huzur Çınarı tarafından düzenlenen 7. Evlilik Akademisi Sertifika Töreni’ne katılarak, eğitimlerini tamamlayan katılımcılarına  sertifikalarını verdi. Başkan Büyükkılıç, “Eğitimlerini tamamlayan katılımcılarımızı tebrik ederim. Rabbim her birinin gönlüne göre versin” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten KAYMEK Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi’nin düzenlediği ‘Mutlu Evlilik Akademisi’ sertifika törenine katıldı.

Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşen sertifika törenine  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Genel Sekreter Yardımcısı Serdar Öztürk, daire başkanları, eğitmenler, katılımcılar ve aileleri katıldı.

KAYMEK A.Ş. Huzur Çınarı Aile Danışmanlık ve Rehberlik Merkezi tarafından ‘Mutlu Evlilik Akademisi’ eğitim programı düzenlendi. Dört haftalık eğitimleri kapsayan ‘Mutlu Evlilik Akademisi’nde katılımcılara evlilik kurumunun sağlıklı bir şekilde kurulması, sürdürülebilmesi ve evlilik öncesi gibi konularda eğitimler verildi. 7.’si  düzenlenen ‘Mutlu Evlilik Akademisi’ ile toplam 450 kişiye ulaşıldı.

“BU ÇALIŞMALARIMIZ GENÇLERİMİZİ BİLGİLENDİRMEK İÇİN YAPILIYOR”

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, aile kurumunun önemi hakkında bilgiler vererek, gençlerin aile kurumundan uzaklaştığını ifade etti. Başkan Büyükkılıç, şöyle konuştu:

“Aile kurumu tabi hepimizin olmazsa olmazı. Aile kurumunun üzerine devletler, şehirler ve ülkeler bina edilir. Tabi bu alanda yapılan çalışmaları belki bazıları önemsemiyor olabilir. Ama konuşmacılarımızdan da anladığımız gibi etrafımızda arzu etmediğimiz gibi ailelerin parçalanma sürecini yaşanıyor olması gençlerimizi bir bakıma korkuya yönlendiriyor. Gençlerimiz aile kurumundan uzaklaşıyor ve sorumluluk almamaya çalışıyorlar. Halbuki tatmayan bilmez diye güzel bir tabir var. Aile kurumunu tadar, onu yaşarsa ben evlenmeye ve çocuk sahibi olmaya geç kaldım diyecektir. Bütün bunların hepsi aile kurumunu oluşturan, büyüklerimizin önderliğinde illa birlikte yaşamak önemli değil. Onunla birlikte aile kurumunu korumak. Elbette bu çalışmalarla gençlerimizi yüreklendirip, bilinçlendirmek adına güzel çalışmalar yapıyor. Bu işler sabır işi. Gerçekten ilgi işi. Aile kurumunu korumak sabır işidir”

Başkan Büyükkılıç, katılımcılara tören sonunda katılım belgelerini dağıtarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427