KTB başkanı Bağlamış 2022’yi değerlendirdi

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, 2022 yılı değerlendirmesini basın toplantısında yaptı. Bağlamış, beklenti, taleplerinede dikkat çekti, şunları söyledi.
İlimizde faaliyet gösteren medya kuruluşlarımızın değerli temsilcileri, 2022 yılı değerlendirme toplantımıza hoş geldiniz.
2022 yılı hem İlimiz hem de Ülkemiz açısından zor bir yıl oldu.
Kuraklıklar, orman yangınları, seller ve yükselen ortalama sıcaklıklarla iyice yakından hissettiğimiz iklim değişimi, pandemi, dijital teknolojilerin toplumsal yaşamın tüm alanlarında yol açtığı değişimler Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile Tam pandeminin etkilerini üzerimizden atıyoruz derken başlayan bu süreçler, sadece enerji fiyatlarında değil başta gıda maddeleri olmak üzere, genelde hammadde fiyatlarında artışa ve bunun sonucu olarak da enflasyonda yükselişe yol açtı.
Yaşanan bu maliyet artışları ve fiyat yükselişlerinin olumsuz etkilerinden en çok etkilenen kesim üreticilerimiz oldu. Üreticilerimiz yılın belli dönemlerinde büyük fedakârlık yaparak üretim yaptılar.
Şu an içinde bulunduğumuz dönemde tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten ülke olmak ve gıda arz güvenliğini sağlamak en önemli gündem maddemiz olmalı bu sebeple her ne olursa olsun üretmekten vazgeçmeyen üretmeye devam eden üreticilerime şahsım adına teşekkür ediyorum.
Bizler de bu süreçte Kayseri Ticaret Borsası olarak her durum ve her şartta üreticimizin yanında olmaya gayret gösterdik.
Üreticilerimizden gelen talep ve önerileri çok hızlı bir şekilde ilgili kurumlarla paylaşarak sorunlarını çözmeye, yollarına ışık tutmaya çalıştık.
Üreticilerimizin üretim yapması ve üretim kapasitesinin arttırılması için merkezi yönetim, yerel yönetim STK’larımızla beraber çalışmalar yürüttük.  İnşallah yeni dönemde de üreticilerimiz için uyum içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.
2022 yılında her ne kadar olumsuz süreçle karşılaşsak da, üreticilerimizin yaptığı fedakârlıklara layık olabilmek adına bizler açısından durmadan yılmadan çalıştığımız bir dönem olduğunu belirtmek isterim.
Pandemi sürecinde yaşanan sorunlar nedeniyle, üyelerimizin işlemlerini hızlı ve kolay halledebilmesi adına online tescil sistemine geçiş yaptık.
Borsacılık faaliyetlerimizde TSE 9001 Kalite yönetim sistemlerimize yenilerini ekleyerek; TSE 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim sistemi belgesini ve TSE 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini aldık.
Lisanslı Depolarda depolanan hububat ürünlerinin analizlerinin yapılması adına; Ticaret Bakanlığı’ndan Kayseri’de ilk ve tek Yetkili Sınıflandırıcı Merkez Laboratuvar Lisansı alan borsa olduk.
Şehrimizdeki et ve et ürünleri sektörünün gelişmesi adına yaptığımız çalışma ile ülkemize et ve et ürünleri AR-GE merkezi kuran ilk ve tek borsa olduk.
Karpuzatan bölgesinde, kıyma et, sosis, salam, tavuk eti, balıketi gibi et ve et ürünlerinde Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik analizlerin yapılmasını sağladık ve araştırma geliştirme eğitimleri verdik, vermeye de davam ediyoruz.
Göreve geldiğimiz 2018 yılında tarımın sanayileşmesi gerektiği, seracılığın ilimizde yaygınlaştırılması gerektiğiyle ilgili konuşmalarımı bir çoğunuzun hatırladığını düşünüyorum.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427