KTO’DA E-TİCARET ZİRVESİ İKİNCİ GÜNÜNDE HIZ KESMEDİ!

E-TİCARET VE E-İHRACAT ÖZELİNDE BİRÇOK KONU TÜM AYRINTILARI İLE TARTIŞILDI

Kayseri Ticaret Odası organizasyonuyla e-ticaret ve e-ihracat zirvesi ikinci gününde keynote sunumlar, iki farklı panel ve B2B Matchmaking etkinliği düzenlendi. Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Pandemi Sonrası Yeni Fırsat Alanı, E-Ticaret!” konulu panelde sektörün önde gelen isimleri pandemi sonrasında e-ticarette ortaya çıkan fırsatları masaya yatırdı.

Uluslar arası e-ticaret ve e-ihracat platformu WORLDEF ile Türkiye İş Bankası ana iş ortaklığı ve Kayseri Ticaret Odası’nın organizasyon partnerliği ile düzenlenen “WORLDEF Prime Konferansları” ikinci gününde hız kesmeden devam etti.

“WORLDEF Prime E-Ticaret ve E-İhracat Konferansları” serisi, ikinci gününde Kayseri’de ekosistemin paydaşlarını ağırlamaya devam etti. WORLDEF’in öncülüğünde Kayseri Ticaret Odası M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda E-ticaret ve e-ihracat özelinde birçok konu tüm ayrıntıları ile tartışıldı.

Kayseri ve çevresinde faaliyette bulunan girişimcilere, ekosistemdeki önemli markaların temsilcileri ve e-ticaret profesyonelleri ile networking imkânı sağladı. Konferansta, Kayseri ve çevresindeki il ve ilçelerden çok sayıda katılımcı yer aldı.

Konferansın ikinci gününde keynote sunumlar, iki farklı panel ve B2B Matchmaking etkinliği düzenlendi. Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Pandemi Sonrası Yeni Fırsat Alanı, E-Ticaret!” konulu panelde; Şahin724.com Kurucu CEO’su Muzaffer Çarboğa, Coca Cola E-Ticaret Direktörü Cansu Sever, Goodyear Oto Aksesuarları E-Ticaret Müdürü Bora Alp ve Opet Ürün Geliştirme ve Pazarlama Teknolojileri Müdürü Cem Arıcanlı tecrübe ve deneyimlerini katılımcılara aktardı.

Pandemi Sonrası Yeni Fırsat Alanı, E-Ticaret!

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi Latif Başkal’ın moderatörlüğünü üstlendiği “Pandemi Sonrası Yeni Fırsat Alanı, E-Ticaret!” konulu panelde sektörün önde gelen isimleri pandemi sonrasında e-ticarette ortaya çıkan fırsatları masaya yatırdı.

Coca Cola E-Ticaret Direktörü Cansu Sever, panelde yaptığı konuşmada, e-ticareti B2B ve B2C olarak ikiye ayırdıklarını belirterek, “Bugün B2C tarafımızda Getir, Migros gibi platformlar var ve bunun yanı sıra Yemeksepeti gibi bizim restoranlarımızın ürünlerimizi listelediği noktalar var. B2B alanı bizim direkt olarak perakendecilerden online olarak sipariş aldığımız ve sevkiyat yaptığımız online bir alan. Biz buna CCI next diyoruz” dedi.

Lastik haricindeki araç aksesuarlarının satışını gerçekleştirdiklerini belirten Goodyear E-Ticaret Müdürü Bora Alp ise, Goodyear oto aksesuarlarını Türkiye’ye getirerek büyük ses getirdiklerini vurgulayarak, “Sitemizi kurduktan sonra gelen tepkiler çok güzeldi bize. Tüketici tarafında bazı algılar ve biz bu algıları kırmaya çalışıyoruz. B2B satışlarımız şu an gayet iyi. B2C tarafında sadece e-ticaret olarak ilerliyoruz. Dijitalleşme tarafında tüketici yorumları bizim için çok önemli, ne kadar kaliteli hizmet verirsek o kadar geri dönüş alıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Dijitalleşme amaç değil araç”

Opet Ürün Geliştirme ve Pazarlama Teknolojileri Müdürü Cem Arıcanlı ise, pandeminin tüketici tarafında devrim niteliğinde değişimler yarattığının altını çizerek, “Biz çok yalın bir iş yapıyoruz, sattığımız ürün zorunlu tüketim. Burada hizmette farklılık yaratmak bizim hedefimiz. Bu işi bayilerimizle yapıyoruz. Burada rakiplerimizden farklı nasıl bir deneyim yaratabiliriz onu düşünüyoruz. Teknolojik bir değişim yaşıyoruz ve istasyonlar cazibe merkezi haline geldi. Hassas bir sektörüz, yatırım maliyetlerimiz yüksek ve yatırımlarımızın geri dönüş süreçleri de uzadı. Müşterinin her ihtiyacına çözüm üretebilecek mobil bir deneyim sunmaya çalışıyoruz” sözlerini kaydetti.

“300 bin kişiye ulaştık”

Şahin724.com Kurucu CEO’su Muzaffer Çarboğa, girişimi başlatırken birçok kişinin kendilerine bu işi yapamazsınız dediğini ancak gelinen noktada çok büyük yol kat ettiklerini söyledi. Girişimin başlangıç sürecinde ürünü bozmadan göndermek için birçok deneme yaptıklarını aktaran Çarboğa, “Kargo şirketleri ile çok büyük sorunlar yaşadık burada ama son 3 yılda bunu belirli bir aşamaya gelerek çözdük. E-ticarette müşteriye görsel olan bir ürün satıyoruz ve öncelikli olarak bizim müşterinin güvenini kazanmamız gerekiyordu. İlk 3 yıl kârımızdan vazgeçerek müşteri memnuniyeti odaklı çalıştık. Koşulsuz şartsız iadeleri kabul ettik. Sattığımız her ürün için müşterilerimizi aradık ve geribildirimleri aldık, bunun sayesinde şu anda yaklaşık 300 bin sadık müşterimiz var” şeklinde konuştu.

E-Ticarette Teknoloji ve İnovasyon

WORLDEF Etkinlikler Direktörü Serkan Çakır moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde, “E-Ticarette Teknoloji & İnovasyon” konusu masaya yatırıldı.

Panelde; Aspilsan Strateji ve Teknoloji Geliştirme Kısım Amiri Özlem Köylü Alkan, Erciyes Anadolu Holding Bilgi İşlem Koordinatörü M. Ali Ünver ve Türk Kep E-İmza Teknoloji Kurumsal Çözüm Merkezi Müdürü Ömer Koca geniş çaplı değerlendirmelerde bulundu.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri, iki büyük fuarı ilk kez aynı çatıda ağırlıyor

21 Kasım Perşembe günü Kayseri OSB Uluslararası Fuar Merkezi Yanexpo ve Anatex fuarlarına ev sahipliği …