Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, organize suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker’in ‘rüşvet ağı’ iddialarından sonra yurt dışına kaçmaya çalışırken gözaltına alınan Ünsal Ban hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.
ÜNSAN BAN’IN YÜKSELİŞİNİN PERDE ARKASINDA NE VAR?
Önceki gün tutuklanan Ünsal Ban hakkında Burcu Uğur’a dikkat çekici açıklamalar yapan Aksoy, Ban’ın hızlı yükselişine vurgu yaparak Havacılık Emniyet Kurumu Derneği üzerindeki faaliyetlerine dikkat çekti.
Aksoy, “Ünsal Ban 2011’de Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Profesörlük kadrosuna alınıyor. 2011 yılında profesör oluyor. Olur olmaz da 3 Mart 2011 yılında da 27008-63 sayılı resmi gazetede Türk Hava Kurumu Üniversitesi kuruluyor ve kendisi kurucu rektör oluyor” sözleriyle Ünsal Ban’ın baş döndürücü hızdaki yükselişine değindi.
Bunun yanı sıra Ünsal Ban’ın 15 Mayıs 2013 yılında da 28 yaşında olan, Türkiye’nin en geç, tam zamanlı statüde rektör danışmanı, Erdal Dursun’u atadığını açıklayan Aksoy, “Erdal Dursun, 2018 Eylülde Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığına da aday olmuş ancak, kendisinin havacılıkla bir bağlantısı yok. Erdal Dursun 2013 yılında atandıktan sonra Havacılık Emniyeti Kurumu Derneği kuruluyor ve kendisi kurucu yönetim kurulu başkanı oluyor” dedi.
THK ÜNİVERSİTESİ’NDE HANGİ DOLAPLAR DÖNDÜ?
Havacılık Emniyeti Kurumu Derneği’nin de faaliyetlerine dikkat çeken Aksoy, “Derneğin Azerbaycan, Pakistan, İran ve Irak’ta irtibat büroları var. Derneğin faaliyet alanları dahili birimler açma, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı inceleme komisyonlarına bilirkişi görevlendirme ve uzman görüş desteği sağlamak. Bakıyorsunuz bu insanların çoğunun havacılıkla çok da bir bağlantısı yok” diye konuştu.
Derneğin 2018- 2022 yılları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla Türkiye’ye 350 bin yabancı öğrenci getirmeyi hedeflediğini belirten Demokrat Partili siyasetçi, “2010 tarihinde YÖK, YÖS’ü merkezi sınav olmaktan çıkartıyor ve isteğe bağlı hale getiriyor. İsteyen üniversiteler YÖS’ü uyguluyor. Bugün Türkiye’de 207 tane üniversite var. 44 tanesi sadece o dönemde Yabancı Öğrenci Sınavı’nı koydu. Diğer üniversitelere yabancı öğrenciler sınavsız bir şekilde girdi. Bugün bizim çocuklarımız bir sınav için aylarca çalışıp o stresi yaşarken yabancı öğrenciler elini kolunu sallayarak üniversitelerimize giriyor. Ve bunun yanında bu yabancı öğrencilere muazzam yurt imkanları sağlanıyor. Bizim çocuklarımız banklarda yatarken yabancı öğrenciler rahat ettiriliyor” ifadelerini kullandı.
“Türkiye’ye gelen bu yabancı öğrencilerin takip edilmesi çok zor” diyen Aksoy, “Bu konunun çok daha irdelenmesi lazım. Eğitim sistemimiz AKP tarafından doğrandı katledildi. Son 11 yılın çok ciddi anlamda araştırılması lazım, hiçbir olay birbiriyle bağlantısız değil” dedi.