Geleceğin Bilinçli Sürücü ve Yayaları Yetiştiriliyor

İçişleri Bakanlığınca 66 ilde oluşturulan 124 adet çocuk trafik eğitim parkında 254 binden fazla çocuğa trafik bilinci aşılandı.

Çocuk trafik eğitim parklarında, 2020 yılından bu yana 254 bin 787 çocuk, eğitici personel eşliğinde teorik ve uygulamalı modelde eğitim aldı. Çocuklara özel hazırlanan trafik eğitim parklarında, emniyet kemeri kullanımından, karşıdan karşıya geçme, güvenli takip mesafesine kadar birçok trafik kuralı öğretiliyor.
Trafik Bilinci Çocuk Eğitim Parkları ile Aşılanıyor
Bakanlığımız ve Milli Eğitim Bakanlıklığının işbirliğiyle çocuk yaşlarda trafik bilincinin oluşturulması amacıyla hayata geçirilen “Çocuk Trafik Eğitim Parkları” projesi ile 04-12 yaş grubundaki çocuklara trafik kuralları uygulamalı ve teorik anlatılması sağlanıyor.
6 Ayda 160 Bin Çocuğa Trafik Kuralları Öğretildi
Proje kapsamında şu ana kadar 66 ilde 124  çocuk trafik eğitim parkı tamamlanarak faaliyete geçti. Çocuk trafik eğitim parklarında 2020 yılında 40 bin 668 çocuğa, 2021 yılında yüzde 7 artışla 54 bin 258 çocuğa eğitim verildi. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde ise 159 bin 858 çocuk, trafik eğitim parklarında teorik ve uygulamalı eğitim aldı.
Çocuk Trafik Eğitim Parkları Ülke Genelinde Yaygınlaştırılıyor
Trafik kurallarının uygulamalı ve teorik anlatıldığı trafik eğitim parklarının ülke geneline yaygınlaştırılması için de çalışmalar sürüyor.
Bu yıl  Bursa, Gaziantep ve Şanlıurfa illerinde faaliyete başlayan çocuk trafik eğitim parklarına yıl sonuna kadar 12 adet daha eklenmesi planlanıyor. 2022 yılında, Ağrı, Bingöl, Batman, Bitlis, Edirne, Elazığ, Hakkâri, Iğdır, Kahramanmaraş, Kayseri, Osmaniye ve Samsun illerinde faaliyete geçirilmesi planlanan çocuk trafik eğitim parklarının projelendirilme çalışmaları sürüyor.
Temel Trafik Kuralları Öğretiliyor
Çocuklara yönelik özel hazırlanan eğitim parklarındaki uygulamalarda; trafik ışığı bulunan okul ve yaya geçitlerinde karşıdan karşıya geçiş, trafik ışığı bulunmayan okul ve yaya geçitlerinde yolun karşısına geçiş, gündüz ve geceleyin üst geçit, alt geçit ve yaya yolu kullanımı, araçlarda emniyet kemeri, sesli ve ışıklı işaretlerin kullanımı, kavşaklarda manevra kuralları, park ve park etme kuralları,  güvenli takip mesafesinin önemi gibi ana konu başlıkları eğiticilerin refakatinde yaya ve sürücü modelli eğitimleri veriliyor. (Kaynak: https://www.icisleri.gov.tr/)

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Adli ve İdari Yargıda 332 hakim ve savcının yeri değiştirildi, işte tam liste

HSK tarafından  son kararname ile 332 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. HÂKİMLER VE SAVCILAR …