YARALI PUHU İÇİN TEDAVİ SÜRECİ BAŞLADI

Kayseri’nin Develi ilçesi Çataloluk Mahallesinde duyarlı bir vatandaş tarafından yaralı şekilde bulunan puhu gerekli bakım ve tedavisi için Kayseri Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerince veteriner hekime teslim edildi. Tedavisinin ardından yine doğal yaşam ortamına bırakılacak.

Baykuş ailesine mensup olan puhu kuşu geniş kanat açıklığı ve iri yapıları ile kolayca ayırt edilebilirken sessiz uçuşları ve gece görüşleri ile sadece karada değil havada da avlanabiliyor. Avlanma yelpazesi o kadar geniştir ki avlanma listesinde neredeyse tüm küçük canlılar yer alıyor.

Halk arasında kötü bir ünü olan bu kuş türleri aslında iyi bir aile hayatı sürerler. Dişi kuş kuluçkadayken yuvaya erkek puhu kuşu bakar dolayısıyla bilinçsiz ve yasa dışı avlanılmasının puhu ailesi için çok olumsuz sonuçları olacaktır. 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu ve Merkez Av Komisyonu kararınca 2021 yılı için avlanılması yasak.

Günümüzde hurafeler yüzünden kötü bir üne sahip olan baykuş türleri eski dönem Türk uygarlıklarında bilgeliğin ve fedakârlığın sembolü olarak görüldü. Dünyanın en büyük mimarları arasında gösterilen Mimar Sinan da birçok eserinde baykuş motifini ustalıkla kullandığı biliniyor.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Araştırma: Modern Yaşamın İçinde : Stres

NG Araştırma olarak yapılan kamuoyu araştırması, 11-22 Eylül 2024 tarihleri arasında Türkiye genelinde 15 yaş …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427