BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, “GENÇLERİ, KOCAFEST İLE MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİNDE CESARETLENDİRECEĞİZ”
Kocasinan Belediyesi, Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle gençlere yönelik düzenleyeceği KocaFest Festivali ile teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturacak. Haziran ayında TEKNOFEST gibi yarışma düzenleyeceklerine dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, festival ile Türkiye’nin yerli ve milli teknolojisini üreten bireyler yetiştirilmesini hedeflediklerini söyledi.
Teknoloji tabanlı çalışmalar yapan Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Sami Yangın Anadolu Lisesi, Sümer Fen Lisesi, Kayseri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kocasinan Kız Anadolu Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenleriyle Belediye Meclis Salon’unda bir araya gelen Başkan Çolakbayrakdar, onlarla sohbet etti. Öğrenci ve öğretmenlerin fikirlerini dinleyen Başkan Çolakbayrakdar, TEKNOFEST’E hazırlanan gençlere tam destek verdiklerini belirterek, Haziran ayında ise TEKNOFEST gibi Kocasinan Teknoloji Festivalini (KocaFest) düzenleyeceklerini duyurdu.
Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öğrencilerimizin heyecanını yürekten hissediyorum. Gençlerimizin heyecanının karşılığını bulması içinde elimizden geldiğince ne yapılması gerekiyorsa yapmaya hazırız. Kocasinan Belediyesi olarak Kocasinan Akademi ile kadın, erkek, genç ve yaşlı olmak üzere her yaş grubuna eğitimler veriyoruz. Gençlik Merkezimizle ise gençlerimize yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Tematik çalışmaların yürütüldüğü Uzay ve Havacılık Merkezimizle TEKNOFEST’e hazırlanan öğrencilere destek oluyoruz. Yenimahalle’deki bir binamızı teknoloji tabanlı bir atölye haline getireceğiz. Gençlerin istediği teknoloji uygulamaları yapabilecekleri bir atölye olmuş olacak. Bu yıl Kocasinan Teknoloji Festivalini yapacağız ama özellikle yurt içi ve yurtdışında yarışmalara katılım sağlayacak altyapıyı sunacağız. Gençlerimizin bu gayretinin karşılık bulacağına eminim. Gençlerimizin bu alanlarda şevkini artırma noktasında her turlu çalışmaya hazırız. Bu fırsatları Kocasinan’da bulunan toplam 33 liseye sunabilmek ve her lisenin bir takım çıkarabileceği çalışmalara imza atabilmek için çalışıyoruz. İnşallah gençlerimizin daha da mutlu olabileceği ortamı sunmuş oluruz. Kocasinan Belediyesi, eğitimin ve eğitimcinin her zaman yanında olmaya devam edecektir”.
Başkan Çolakbayrakdar, Türkiye’nin milli teknolojisini üreten bireyler yetiştirilmesi için gayret ettiklerini ve geleceğin inşasında bunun büyük bir rolü olacağını sözlerine ekledi.
Kocasinan İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ise festival ile gençleri, Milli Teknoloji Hamlesinde cesaretlendirmeyi hedeflediklerine değinerek, “Öğrencilerin kendilerini ifade edebileceği teknoloji tabanlı yarışmalara imza atacağız. Gençlerimize farkındalık oluşturmak ve ulusal ile uluslararası yarışmalarda tecrübe ve örnek olması için bu yarışmaları önemsiyoruz. Bu konuda her zaman yanımızda olan ve destek veren Sayın Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’ a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
TALAS BELEDİYESİ’NDE ‘BAĞIMLILIK ÇALIŞTAYI’
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan, Talas İlçe Sağlık Müdürlüğünün koordine ettiği ve Talas Belediyesi’nin katkı sağladığı “Ben Olsaydım” temalı bağımlılıkla mücadele çalıştayı başladı.
Talas Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen çalıştayın açılış programına, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın yanı sıra Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez ve çok sayıda kurum yöneticisi ile kurum ve kuruluş personeli katıldı.
Uyuşturucu ve alkol başta olmak üzere tütün, teknoloji ve davranışsal bağımlılık konularının ele alındığı çalıştay, 31 Mart – 5 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.
Çalıştayda Talas’ta faaliyet gösteren kaymakamlık, belediye, sağlık, emniyet, milli eğitim müdürlükleri ile sivil toplum kuruluşları ve jandarmadan temsilciler bulundu.
“HERKES BİR UCUNDAN TUTMALI”
Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Başkan Yalçın, bağımlılıkla mücadelenin önemine dikkat çekti.
“Herkes bu işin bir ucundan tutmalı” diyen Başkan Yalçın, şunları söyledi: “Bugün hepimizi ilgilendiren bir konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmek üzere buradayız. Bu işe gönlümüzü katarak yapmamız lazım. Çünkü ele alınan konular çok önemli ve herkes bu işin bir ucundan tutmalı. Aksi takdirde bu ateş herkesin evini sarabilir. Bizim Şeffaf Oda diye bir uygulamamız var, inanın her hafta 1 ya da 2 veli ‘benim evladım madde bağımlısı’ diye geliyor. Bakar mısınız bu konunun ne kadar önemli olduğuna. Bugün burada bir yol haritası oluşturulacak. Bu konu çok ama çok dikkat etmemiz gereken bir konudur. Hepimiz hassasiyetle üzerinde durmalıyız”
‘BAĞIMLILIKLA MÜCADELE HEPİMİZİN GÖREVİ’
Daha sonra konuşan Talas Kaymakamı Yaşar Dönmez de başlatılan çalıştay ile çok önemli bir konunun üzerine eğinildiğine dikkat çekti.
Çalıştayın 1 hafta boyunca süreceğini belirten Dönmez, “Birçok bağımlılık türü bulunmaktadır ama günümüzde en çok sorun yaşadığımız bağımlılık türü maalesef uyuşturucu bağımlılığıdır. Bu hafta ve gelecek hafta tüm ilçelerimizde ilçe çalıştayları yapılıyor, daha sonra il çalıştayları devam edecek. Bizler kamu yöneticileri olarak meselenin bir yönünü görebiliyoruz, diğer taraftan sizler sahada olarak meselenin daha farlı yönlerini biliyorsunuz. İnşallah güzel sonuçlar çıkacaktır.” dedi.
Çalıştaya verdiği katkılardan dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür eden Kaymakam Dönmez, “Ben bu organizasyonun ev sahipliğinden ve katkılarından dolayı Başkan Yalçın’a teşekkür ediyorum.” diye sözlerini tamamladı.
ÇÖLYAK HASTALARINA GLÜTENSİZ MUTFAK EĞİTİMİ İLGİYLE DEVAM EDİYOR
Melikgazi Belediyesi tarafından çölyak alerjisi bulunan hastalara ve yakınlarına özel düzenlenen glütensiz mutfak kursu büyük ilgi görüyor.
Kurs tamamlandıktan sonra katılımcılara katılım belgesi verileceğini de söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Glütensiz Mutfak Kursumuzu Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Tesisleri’nde veriyoruz. Bu sayede birbirinden farklı lezzetleri artık çölyak hastalarımız da öğrenip yaptıkları ile tadabiliyor. Çölyak bir glüten alerjisidir. Glüten alerjisi olan kişiler; buğday, arpa, çavdar ve yulaf gibi ürünlerin hiç birini tüketemezler. Marketlerde ve piyasada glütensiz ürünler bulamayan ve hayatları oldukça zorlaşan çölyak hastaları, bu derslere katılarak glütensiz malzemelerle ekmekten pastaya, böreğe, sevdikleri yiyecekleri kendileri hazırlamayı öğreniyor. Deneme yanılma yoluyla yeni tariflerde keşfediyorlar. Kayseri’nin de yemeklerini yapabilmeleri için eğitim veriyoruz. Yaklaşık 4 yıldır devam eden kursumuzdan yüzde 90’ın üzerinde başarı sağlandı. Glütensiz beslenmek isteyen herkesi kursumuza bekleriz.” dedi.