Büyükşehir’de organik tarım, hayvan dağıtımı ve şehir akademi

ŞEHİR AKADEMİ’DE 2022 BAHAR DÖNEMİ BAŞLIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi’de bahar dönemi kayıtlarının başladığını duyurdu.

Şehrin fikir ve düşünce hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan ve önemli faaliyetler gerçekleştiren BÜSAM bünyesindeki Şehir Akademi’de bahar dönemi kurslarının başlayacağını belirten Başkan Büyükkılıç “Düşünen, insan için, insanlık için hayati konular üzerine kafa yoran, kısacası fikir üreten bireyler toplum için hava gibi su gibi bir ihtiyaç. Gündelik hayatın keşmekeşinde hiçbir şey düşünmeden savruluyor bazen insan. Şehir Akademi’de bu savrulmaya ‘dur’ diyerek düşünceye, fikre adeta nefes aldıracak etkinlikler yapıyor. Hemşerilerimizi, özellikle gençlerimizi bu güzel fırsatı değerlendirmeye davet ediyoruz” dedi.

Kayseri’nin geleceği için strateji geliştirme ve araştırma eksenli faaliyetler gerçekleştirmek amacıyla açılan, Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi bünyesindeki Şehir Akademi’de bahar dönemi başlıyor.

Son kayıt tarihi 15 Şubat olan kurslarda katılımcılar; ‘Okumak Yaşamak ve Düşünmek Üzerine, Mukayeseli Medeniyet ve Şehir Okumaları, Yazarlık, Görsel Düşünme, Gündelik Hayat Okumaları ve Sinema Masal Atölyeleri’nde 12 hafta boyunca eğitimler alacak.

2022 Bahar Dönemi atölyelerinde, Yusuf Yerli Mukayeseli Medeniyet ve Şehir Okumaları, Mustafa İbakorkmaz Yazarlık, Dursun Çiçek Görsel Düşünme, Yonca Gençoğlu Gündelik Hayat Okumaları, İsmail Doğu Sinema Masal ve Betül Nurata ise Okumak Yaşamak ve Düşünmek Üzerine Atölyelerinde eğitimler verecek.

ŞEHİR AKADEMİ’DE ZİHNİYET OKUMA SEMİNERLERİ

Şehir Akademi’de atölyelerin yanı sıra, Zihniyet Okumaları Seminerleri de düzenlenecek.

Seminerlerde, 1. hafta Medeniyetlerin Stratejik Tercihleri ve Zihniyet Kotları, 2. hafta İnsan’dan Hüman’a, Hüman’dan Transhüman’a, 3. hafta Zihniyet Değişimleri ve Yeni ‘”İslam Medeniyeti” Tasavvuru, 4. hafta Siyaset ve Zihniyet, 5. hafta Etik-Estetik-Güzellik ve Zihniyet, 6. hafta Dil ve Zihniyet konuları ele alınacak.

19 Şubat Cumartesi saat 14.00’te 1.hafta açılışı ile başlayacak ve 6 hafta sürecek Zihniyet Okumaları Seminerleri, her hafta cumartesi günleri saat 14.00’te KCETAŞ Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

Katılımcılar portal.kayseri.bel.tr/birim/busam adresinde ve www.kayseri.bel.tr sitesinde etkinlikler bölümünden tüm detaylara ulaşabilecek.

BÜYÜKŞEHİR’İN ORGANİK TARIM EĞİTİMİ SONA ERDİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Üretim Sizden, Destek Bizden’ sloganıyla başlatılan Organik Tarım Temel Eğitim Programı tamamlandı. Eğitimler sonunda 70 kursiyer, sertifika almaya hak kazanırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç eğitmenlere, plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.

Ülke ekonomisine katkı sağlayan ve bilinçli tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilir olması için birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, 2022 yılında başlayacak yeni sezon öncesi Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı bahçe kullanıcılarını belirlemek üzere tarım alanında yaptığı yatırımlara tarımsal eğitim boyutunda da destek vererek ‘Organik Tarım Eğitimi’ düzenledi.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı’nın toplam 53 bin metrekare alanda 54 adet Doğal Üretim Bahçesi’nde yeni dönemdeki organik tarım üreticisi kullanıcılarını belirlemek amacıyla 31 Ocak 2022 başlayan Organik Tarım Temel Eğitim programının eğitimleri tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimlere katılan 70 kursiyer, uzmanlar eğitmenliğinde ‘Organik Tarım Mevzuatı, Doğal Üretim Bahçesi Kullanımı Hakkında Bilgilendirme, Toprak, Toprak Verimi, Bitki Besleme, Gübreleme, Organik Gübre Yapımı, Organik Atık Dönüşümü, Organik Sebze Yetiştiriciliği, Organik Sebze Yetiştiriciliğinde Ekim Nöbeti, Organik Sebze Yetiştiriciliğinde Tohum Üretimi’ gibi önemli konularda eğitim aldı.

BÜYÜKKILIÇ’TAN EĞİTMENLERE PLAKET VE TEŞEKKÜR BELGESİ

Türkiye’nin farklı illerindeki önemli kurum ve kuruluşlardan, alanında uzman birçok isim Organik Tarım Temel Eğitim Programı’nda kursiyerlere eğitim verdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, eğitimlere katılarak bilgi ve tecrübelerini kursiyerler ile paylaşan, bilinçli organik tarımın daha geniş kitlelere ulaşmasına katkı sağlayan eğitmenlere teşekkür ederek, plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.

Eğitimler sonrası düzenlenen sınavlarda başarılı olan 70 kursiyer, sertifika almaya hak kazandı.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: “BU YIL 3 BİN 200 KÜÇÜKBAŞ DAĞITACAĞIZ”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, geçtiğimiz yıl kırsal kesimdeki vatandaşlardan büyük ilgi gören ‘Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor’ projesinde hedef büyüterek, bu yıl proje kapsamında 160 aileye 3 bin 200 küçükbaş dağıtımında talep toplanmaya başlanacağını duyurdu.

2021 yılında her aileye 20 küçükbaş hayvan olmak üzere 55 aileye toplam bin 100 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, Başkan Büyükkılıç’ın talimatı ile 2022’de bu hedefi yükselterek 3 bin 200 küçükbaş olarak belirledi.

TÜM İLÇELERDE UYGULANACAK

Başkan Büyükkılıç, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kırsal mahallelerde hayvancılık faaliyetlerinin desteklenmesini sağlayacak proje ile Kayseri’nin tüm ilçelerinde hayvan sayısının arttırılmasını hedeflediklerini belirtti.

Başkan Büyükkılıç, koyunların arttığının, meraların şenlendiğinin altını çizerek, “Gelir düzeyi düşük kırsal alan nüfusunun yaşam standartlarının yükseltilmesine hizmet edecek koyunculuk faaliyetinin yeniden canlandırılması amacıyla bir hayvancılık modelinin oluşturulmasını ve bu modelin geliştirilmesini amaçladık. Küçükbaş Hayvancılık Projemiz sayesinde koyunlar artıyor, meralar şenleniyor. Bu yıl proje kapsamında 160 aileye 3 bin 200 küçükbaş dağıtacağız. Dağıtım için talep toplamaya 14 Şubat’ta başlıyoruz. Şehrimize, besicilerimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Proje kapsamında, Akkışla, Bünyan, Develi, Felahiye, Hacılar, İncesu, Kocasinan, Melikgazi, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Talas, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar olmak üzere her ilçede 10 aileye, her aile için de 19 akkaraman koyun ve 1 adet akkaraman koç olmak üzere 20 adet Küçükbaş hayvan verileceğini vurgulayan Büyükkılıç, toplam 160 aileye, 3 bin 40 adet akkaraman koyun ve 160 adet akkaraman koç olmak üzere 3 bin 200 adet küçükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştireceklerini söyledi.

PROJE BEDELİ 8 MİLYON LİRANIN ÜZERİNDE

Başkan Büyükkılıç, kırsal mahallelerin canlandırılmasını sağlayacak projenin maliyetinin 8 milyon 242 bin 560 TL olarak belirlendiğini, üretimi gerçekleştirilen küçükbaş hayvanların sayısının arttırılarak, projenin devamının sağlandığını da sözlerine ekledi.

BAŞVURULAR 14 ŞUBAT’TA BAŞLIYOR

‘Koyunlar Artıyor, Meralar Şenleniyor’ projesine başvurular 14 Şubat-4 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Başvuru için aranan kriterler ise 01.01.2022 tarihi itibari ile 6360 sayılı yasayla Büyükşehir hinterlandına dâhil olan ilçelerin mahallerinde veya merkez ilçelerin kırsal mahallelerinde ikamet ediyor olmak, TÜRKVET sisteminde aktif veya pasif kayıtlı olmak, 01.01.2022 tarihi itibari ile TÜRKVET kayıtlarına göre 10 adet büyükbaş, 50 adet küçükbaş hayvandan fazla hayvanı olmamak şeklinde belirlendi.

Talebin dağıtılacak aile sayısından fazla olması halinde, kriterlere uyan aileler arasında kura çekilecek. Müracaatlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri’ne yapılacak.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Erciyes Yüksek İrtifaya övgü, U-16 Milli Takımı kampı, Kadın üreticiler ve 10 bin tavuk, Yeşilçam Nostaljik Film Afişleri Sergisi, “Dolandırıcılık” Uyarısı, asfalt yenileme, STK’larla “İstişare” Zirvesi, Büyükşehir Belediye meclisi, Özel Güvenlik Personeline mesaj,

FUTBOLUN YILDIZ İSMİ ARDA TURAN’DAN BÜYÜKŞEHİR’İN YÜKSEK İRTİFA KAMP MERKEZİ’NE ÖVGÜ DOLU SÖZLER Kayseri Büyükşehir …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427