Yerel Haberler

Belediye haberleri.. (22.07.2018)

FATMA ÇOLAKBAYRAKDAR, ELMALI VE BAYRAMHACI MAHALLELERİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın eşi Fatma Çolakbayrakdar, Kocasinan’ı adım adım gezmeye, Kocasinanlı kadınların gönlünü fethetmeye devam ediyor. Bayan Çolakbayrakdar’ın bu seferki durağı Elmalı ve Bayramhacı Mahalleleri oldu.

Fatma Çolakbayrakdar, ilk olarak Elmalı Mahallesi’nde, yalnız yaşayan 74 yaşındaki Kezban Yücel’i ziyaret ederek hal ve hatırını sordu. Büyükleri her fırsatta ziyaret edip onların talep ve isteklerini dinlemeyi ihmal etmeyen Fatma Çolakbayrakdar,  daha sonra evi yandığı için okul lojmanında kalan Nesime Yıldırım’ı ziyaret etti. Burada bir süre Nesime Yıldırım’la sohbet eden Fatma Çolakbayrakdar, “Büyüklerimiz için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız” dedi.

Fatma Çolakbayrakdar’ın üçüncü ziyareti ise köy muhtarlığına oldu. Muhtarlığa giderken yolda karşılaştığı çocuklarla da sohbet eden Fatma Çolakbayrakdar, mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklara Kocasinan Belediyesi’nin ‘Sinan ve Sinem’ çizgi karakterinden oluşan yapboz hediye etti. Muhtarlıkta, köyde yaşayan kadınlarla bir araya gelen Fatma Çolakbayrakdar,  burada keyifli dakikalar yaşadı.

Ziyaretlerine devam eden Fatma Çolakbayrakdar, Bayramhacı Mahallesi’ne geçerek Zekeriya Demir’in evinde, hem yaşlı ziyareti hem de göz aydın ziyareti gerçekleştirdi. Zekeriya Demir’in 2 aylık torununu seven Fatma Çolakbayrakdar, aileye ‘Hoş Geldin Bebek Seti’ hediye etti. Kocasinan Belediyesi’nin hediyelerinden ve Fatma Çolakbayrakdar’ın ziyaretinden çok memnun kaldıklarını belirten Demir ailesi Fatma Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

Son olarak Bayramhacı Mahallesi’nde ki kadınlarla da bir araya gelen Fatma Çolakbayrakdar, burada da keyifli sohbetler gerçekleştirdi. Her gittiği yerde güler yüzle karşılaşan Fatma Çolakbayrakdar, vatandaşların hayır duasını aldı.

HAŞERATA KARŞI ETKİN MÜCADELE SU KANALLARI, AĞAÇLAR VE PARKLARDAİLAÇLAMA ÇALIŞMALARI

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan kanallar ve yeşil alanlarda haşarat ve keneye karşı 7 ekip ile ilaçlama çalışmalarının bütün hızı ile devam ettiğini söyledi.

Oluşturulan ekipler ile haşere ve vektör mücadelesinin etkin şekilde yapıldığını ve bu kapsamda bütün mahallelerin periyodik olarak ilaçlandığını belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Bunların yanında larva üreten alanlarda ilaçlama yapılmaktadır. Bölgemizde bulunan tüm su kanalları, ahır bölgeleri ve gübrelikler ilaçlanmakta, bu çalışmalar 7 ekip tarafından yürütülmektedir”dedi.

Melikgazi İlçesinin 2 milyon 370 bin m² yeşil alan ve 780 adet düzenli parka sahip olduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, İlçe sınırları içerisinde yer alan yeşil alanların, parkların da özellikle bitki haşaratına, ağaç ve yaprak böcekleri ile kenelere karşı etkin bir ilaçlama çalışması yapıldığını kaydetti.

Başkan Memduh Büyükkılıç, Yaz aylarında ağaçların daha gür, sağlıklı ve çevresi ile bütün olabilmesi için ilaçlama gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN MUHTEŞEM KAMP

Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyeciğe yeni anlayışlar getirmeye ve yeni etkinlikler kazandırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından iki yıl önce başlatılan Doğa Kampı çerçevesinde Sarımsaklı Barajı kenarında muhteşem bir kamp daha yapıldı. Kampı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik de eşi İkbal Çelik ile birlikte ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Çelik, Sarımsaklı Barajı’nda yapılan Doğa Kampı’na eşi İkbal Çelik ile birlikte katıldı. Kampa katılan ailelerle tanışan Başkan Çelik, çocukları ile birlikte kampa katılan ailelerle sohbet etti, yapılan etkinlikleri izledi ve bu etkinliklere bizzat iştirak ederek ok attı.

Çadır bölgesini de gezen Başkan Mustafa Çelik, burada oturan vatandaşlarla sohbet ederek memnuniyetlerini sordu. Kamp ziyareti boyunca çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Çelik, çadır bölgesindeki hamakta yatan küçük bir çocuğu bir süre salladı.

Kamptaki çadırları ve çadırlarla birlikte Spor A.Ş. tarafından karşılanan tüm kamp malzemelerini inceleyen Başkan Mustafa Çelik, Sarımsaklı Barajı’nın eşsiz güzelliği içindeki farklı mekanlarda ailelerle sohbet etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, akşam yemeğine de kaldı ve bizzat yemeğin servisini yaptı.

Bir ara mangalın başına da geçen Başkan Çelik, sucuk pişirdi ve pişirdiği sucukları vatandaşlara ikram etti. Açık hava sinemasının da olduğu doğa kampında mangal ziyafetinin ardından en eğlenceli bölümlerden birisi de ateş başındaki canlı müzik ziyafeti oldu. Başkan Çelik, eşi İkbal Çelik ile birlikte bir süre ateş başında müzik dinledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, burada kısa süre katılımcılara hitap ederek hafta içinde farklı meşgalelerin içinde olan insanların yorgunluklarını atmak için doğayla iç içe olmak istediklerini belirtti ve “Belediyecilik sadece fiziki yatırım yapmak değil insanların sosyal ve kültürel açıdan da rahat edecekleri organizasyonla yapmaktır” dedi. Spor A.Ş.’nin bu anlamda olağanüstü çalıştığını ifade eden Başkan Çelik, farklı etkinliklerle bir yıl içinde 500 bin kişiye ulaşıldığını kaydetti. Bu etkinliklere ailelerin birlikte katılmasının önemini de dile getiren Başkan Çelik, yaz aylarında yapılan doğa kampının 200 kişilik gruplar halinde gerçekleştirildiğini söyledi. Saat 15.00’te başlayan kampa ulaşım imkanı olmayan katılımcıların bizzat evinden alınarak katıldığını belirten Çelik, kampta farklı oyunlar ve her hafta yeni etkinlikler yapıldığını, bu haftanın etkinliğinin de açık hava sineması olduğunu dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, doğa kampının çok beğenildiğini ve çok güzel geri dönüşler aldıklarını söyledi ve sözlerinin sonunda halkın beğenisini sordu. Ateş başında kampa katılanlar alkışlarla beğenilerini ifade ettiler.

Doğa kampında bir de sürpriz doğum günü kutlaması yapıldı. Kampa katılan Buse isimli öğrencinin doğum günü olduğu öğrenilince ona özel doğum günü kutlaması gerçekleştirildi. Doğum Günü kızı Buse Başkan Çelik tarafından davet edildi. Başkan Çelik, hayırlı ömürler dileğinde bulundu ve pasta kesildi. Havai fişek gösterisinin de yapıldığı sürpriz doğum günü nedeniyle Buse mutluluk gözyaşları döktü. Spor A.Ş.’nin doğa kampı eğlenceli etkinlikler ve yarışmalarla devam etti.

BÜYÜKŞEHİR İLE % 100 DOĞAL % 100 ORGANİK

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projelerinden birisi olan Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı yeni sezonu açtı. Bahçede üretilen % 100 organik ve % 100 doğal ürünler pazarda satışa sunuluyor. Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nı Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ile birlikte ziyaret etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu Harikalar Diyarı yanında 60 bin metrekarelik alanda kurduğu Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı, yeni sezon ürünleriyle sağlıklı beslenmek isteyenleri bekliyor. Belsin’de Büyükşehir Belediyesi’nin yaptırdığı Türkiye’de örneği olmayan Engelsiz Çocuk Evi’nin açılışına katılan Ekonomi Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, açılış sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ile birlikte yine Türkiye’de örneği olmayan bir tesisi ziyaret etti.

Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı ziyaretine pazar yerinden başlayan Elitaş ve Çelik, ürünlerle ilgili esnaflarla sohbet ettiler. Kayseri Milletvekili Elitaş ve Başkan Çelik, Doğal Ürünler Bahçesi ve Pazarı’nda organik gıda satışı yapan dükkanları da gezerek ürünlerle ilgili bilgiler aldılar.

Elitaş ve Çelik, tamamen doğal üretimin yapıldığı bahçeleri de gezdiler. Böğürtlen ve sebze bahçesini gezen Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ve Başkan Mustafa Çelik, karpuz yetiştirilen bahçeden de bizzat seçerek karpuz aldılar.

Melikgazi Belediyesi’nde Plan ve Proje Müdürlüğü toplantısı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İmar planlama revizyonları ve yeni çıkarılan planlı alanların yönetmeliğe uygunluğu konusunda plan ve proje müdürlüğü çalışanları ile bir toplantı gerçekleştirildiğini söyledi.

Kayseri merkez yerleşiminde nüfusunun % 50’sinin sadece Melikgazi de yerleştiğini ancak mesai ve hafta sonları bu nüfusun daha da artığını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç “Melikgazi planlı bir şekilde büyüyor ve gelişiyor. Bu çalışmalar her zaman referans gösteriliyor. Bugün Gültepe, Köşk, Yenimahalle, Yıldırım Beyazıt, Keykubat gibi semtlerde çok katlı modern binaları yükseliyor ise bu imar planlamasının tam ve eksiksiz uygulanmazsından kaynaklanmaktadır. Bugün ise Plan ve Proje Müdürlüğü çalışanları ile yaptığımız toplantı da İmar planları revizyonu, kat yükseklikleri, emsal uygulama alanları gibi konuları adeta masaya yatırarak detaylı olarak bir yol haritası çizdik. 2023 hedeflerimiz doğrultusunda yine referans olma özelliğimiz ile çalışmalara devam ediyoruz dedi.

Başkanlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen bu toplantıda çalışma planı oluşturulduğunu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, örnek ve referans belediye olunmasında en büyük etkenin iyi bir planlanma ile mali kaynakların israfsız kullanımı olduğunu  sözlerine ekledi.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİNİN BİR ÖRNEĞİ DAHA

İlkleri ve tekleri yapan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek projeleri Kayserililerin hizmetine sunmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapılan yatırımlardan birisi olan Engelsiz Çocuk Evi, Beyazşehir’de hizmete açıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Eylemleri ve söylemleriyle belediyeciliğin ufkunu açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi gönül belediyeciliği yapmanın gayreti içindeyiz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Beyazşehir’de yapılan Engelsiz Çocuk Evi’nin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in yanı sıra Ekonomi Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, AK Parti İl Başkanı Fatih Hasyüncü, ilçe belediye başkanları, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende ilk konuşmayı Engelsiz Çocuk Evi’ne çocuğunu getirerek hizmet alan Anne Nadire Kaya yaptı. Çocuğunu güvenle bırakacağı bir tesisin yapılmış olmasından duyduğu mutluluğu dile getiren Kaya, Engelsiz Çocuk Evi sayesinde kısa zamanda çocuğunda gelişim gördüğünü belirtti ve böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı teşekkür etti.

“İNSANA YATIRIM ÖNCELİĞİMİZ”

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Kayseri’nin en büyük yatırımcı kuruluşu olarak bir taraftan mega projeleri hayata geçirirken bir taraftan da Türkiye’de ilk ve tek olan hizmetleri hizmete açtıklarını belirtti. 7’den 70’e herkesin ihtiyaç duydukları her an yanlarında olmanın gayretini verdiklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, “Tüm bu çalışmaları yaparken sık sık vurguladığımız bir konu var. İnsana yatırımı her şeyin üstünde tutuyor ve bu yatırımlara çok daha fazla itina gösteriyoruz. Bir taraftan klasik belediyecilik hizmetiyle şehri imar ederken insanımızı ihmal etmedik, etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Türkiye’de belediyecilik anlayışını değiştiren, 1994 yılını belediyecilik hizmetleri anlamında adeta bir milat haline getiren ve o günden bu yana eylemleri ve söylemleriyle belediyeciliğin ufkunu açan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği gibi gönül belediyeciliği yapmanın gayreti içindeyiz” dedi.

ENGELLER KALKIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin bu şehrin konforunu ve kalitesini artırmayı ve bu şehirde sağlıklı ve huzurlu insanların yaşamasını sağlamayı amaçladığını vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, yapmış oldukları tüm çalışmaları bu gayeye yönelik yaptıklarını dile getirdi. Sosyal belediyecilik alanında yaptıkları hizmetlerden de bahseden Başkan Çelik, “Huzurevi’nde yaşlılarımıza en üst seviiyede bakıyoruz. Huzurevi’nin yanı sıra yaşlılarımıza evlerinde sosyal destek hizmeti veriyoruz. Bu hizmetimizden yararlanan yaşlılarımızın sayısı 570’i geçti. Ayrıca Türkiye’de ilk defa Kardeşlik Platformu projesi başlattık. Kardeşlik Platformu ile ihtiyacı olan ailelerle gönlü zengin hemşehrilerimizi bir araya getirdik. 200’ü aşkın ailenin varlıklı kardeş ailesi oldu. Bu hizmetlerimizin yanı sıra aşevinde de dönüşüm yaptık. Artık vatandaşlarımız aşevleri önünde kuyrukta beklemiyorlar. Bu ailelerimize sosyal destek kartı çıkardık. Ailenin büyüklüğüne göre kartları veriyoruz ve aileler kendi ihtiyaçlarına göre alışverişini yapıyor” diye konuştu.

Bu anlayışla bir ihtiyacın daha karşılanması için Türkiye’de ilk ve tek olan Engelsiz Çocuk Evi projesini hayata geçirdiklerini belirten Başkan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Zihinsel engelli çocukları olan ailelerin özel ve resmi işlerini takip edebilmesi, kendilerine zaman ayırabilmeleri amacıyla Beyazşehir Mahallemizde Engelsiz Çocuk Evi’ni açıyoruz. Tesisin ne denli ihtiyaç olduğunu gördük ve üç yer daha belirledik. Belsin’de, Mimarsinan Parkı içinde ve Talas bölgesinde üç tane daha yapacağız. Ailelerden gelen talepler bize yenilerini yapmaya teşvik etti. Bu tesisimizde zihinsel engelli 4-12 yaş gurubundaki çocuklarımıza günübirlik hizmet veriliyor. Henüz duyurusunu dahi yapmadığımız halde şu anda 53 öğrencimizin kaydı yapıldı. Engelli çocuklarımıza burada ücretsiz hizmet veriyoruz. Bu tesis buradan hizmet alan aileler için Kayseri’ye yapılmış en büyük hizmet olmuştur. Onlar için en büyük mega proje bu tesistir. Burada sadece annelere mola verdirmiyoruz, çocukları daha sosyal hale getiriyoruz. Evde tek başına garip bir şekilde kalmıyorlar, yaşlarına ve zihinsel gelişimlerine uygun eğitimler alıyorlar. Bu anlayışla çalışmaya devam edeceğiz. Her derde deva her yaraya merhem olmayı sürdüreceğiz.”

BAŞKAN ÇELİK’TEN İKİ MÜJDE

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, konuşmasında sosyal belediyecilikle ilgili iki ayrı müjde de verdi. Erciyes Üniversitesi karşısına yapılacak olan Türkiye’nin en büyük Engelsiz Yaşam Merkezi’nin ihale hazırlıklarına başladıklarını ve önümüzdeki aylarda temelini atacaklarını belirten Başkan Çelik, “İkinci müjdemiz de yaşlılarımız için yapacağımız yaşlı kreşi olacak. Bu projemizin birincisini Mimarsinan Parkı içinde yapacağız. Yaşlılarımızı her gün evlerinden alacağız, akşama kadar çayını kahvesini içecek, yemeğini yiyecek ve zaman zaman da düzenleyeceğimiz gezilere katılacak. Bu projemiz de Türkiye’de ilk olacak” dedi.

Törene katılan Ekonomi Eski Bakanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş da projenin Türkiye’de örnek olduğunu belirtti ve Başkan Çelik’i tebrik etti. Bu tür hizmetlerin toplumun ihtiyacı olduğunu vurgulayan Mustafa Elitaş, yapılan tesisin çok büyük açığı kapatacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Engelsiz Çocuk Evi dualarla hizmete açıldı. Açılışın ardından katılımcılar Engelsiz Çocuk Evi’ni gezerek burada verilen hizmeti yerinde gördüler. Başkan Mustafa Çelik, burada eğitim gören çocuklarla yakından ilgilendi.

TALAS’TA YOL ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Talas’ta artan nüfusun ihtiyaçlarını gidermeye çalışan Talas Belediyesi yapılaşması ve alt yapısı tamamlanan yerlerde asfalt çalışmalarını sürdürüyor. Mevlana Mahallesi Şehit Fatih Duman Caddesi’nde 1,5 kilometrelik yola 3 bin ton sıcak asfalt serilecek.

Şehit Fatih Duman Caddesi’nde yapılan çalışmalara katılan Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Talas farklı bir ilçe. Artan nüfusu ile birlikte ihtiyaçları da artıyor. Talas Kayseri’de son 20 yıldır nüfus artışının yarısından fazlasını çekmiş durumda. Böyle olunca da okul, cami, sağlık ocağı, yol ve park gibi ihtiyaçları artmış durumda. Bizde Talas Belediyesi olarak elimizden geldiği kadarıyla koşturuyoruz. En önemi işlerimizden bir tanesi de yol. Alt yapısını tamamlandıktan sonra asfaltımızı seriyoruz. Şehit Fatih Duman Caddesi’nde yapılaşması tamamlanan bir alan. Vatandaşlarımızın konforunu artırmak için asfalt serimine başladık. 1.5 kilometre uzunluğunda olan bu yola 10 metre genişliğinde 3 bin ton sıcak asfalt serdik. Bunun gibi diğer yol çalışmalarımızda devam ediyor.” dedi.

“Yol çalışmaları sabır isteyen bir iştir.” diyen Başkan Palancıoğlu, “Asfalt sereceğimiz yerlerde alt yapının tamamlanması ve zeminin oturması lazım. Bunlar süreç gerektiren işler. Vatandaşlarımızın daha rahat ve konforlu ulaşımı için asfalt ve kaldırımlar çok önemli. Şehit Fatih Duman Caddemizde de çalışmalarımız kısa süre içinde tamamlanıp vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

YAZ OKULU’NDAN TATİL GEZİSİ

Büyükşehir Belediyesi farklı birimleriyle kent merkezindeki öğrencileri çeşitli sosyal etkinliklerle buluştururken ilçelerdeki öğrenciler için de faaliyetler gerçekleştiriyor. İlçelere yapılan sosyal yaşam merkezilerindeki öğrenciler için gruplar halinde geziler düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin her ilçeye yaptığı sosyal yaşam merkezleri, buradan yararlanan öğrencilere sadece eğitim vermekle kalmıyor. Sosyal yaşam merkezleri tarafından yaz okulu kapsamında eğitim alan öğrenciler için gezi programları da yapılıyor.

14 ilçeden belirli periyotlarla merkeze getirilen öğrenciler önce sinema izliyorlar, ardından Anadolu Harikalar Diyarı’nı ve özellikle Hayvanat Bahçesi’ni geziyorlar. Keyifli anlar yaşayan öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından yemek ve çeşitli ikramlarda da bulunuluyor.

TÜZDEV’İN TALAS KAMPI SONA ERDİ

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV)’in Talas Zincidere Mahallesindeki tarihi mektepte düzenledikleri yaz kampı sona erdi. Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, binanın aslına uygun şekilde eğitim amaçlı kullanılmasından dolayı mutlu olduğunu söyleyerek üstün zekalı çocukların ileride ülke yönetimine katkı sağlamaları temennisinde bulundu.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, TÜZDEV Başkanı Dr. Kemal Tekden,  öğrenciler ve velilerin katılımıyla tarihi Zincidere mektebinde ödül töreni düzenlendi. TÜZDEV İl Temsilcisi Fatih Duman dört haftalık yaz kampına 50 öğrencinin katıldığını belirterek el becerileri ve zihinsel aktivitelerle dolu çok keyifli bir süre geçirdiklerini söyledi.

TÜZDEV Başkanı Dr. Kemal Tekden çocuklara kampta hem eğlenceli hem de eğitimle dolu bir program uygulandığını söyleyerek, “Eğlenceli eğitim çocuklarımız için çok önemli. Bu yaz kampını düzenleyen eğitim önderlerimize teşekkür ediyorum. TÜZDEV Türkiye çapında faaliyet gösteren bir vakıf. Bizim yerüstü hazinelerimiz dediğimiz hepimiz için en kıymetli varlıklar olan çocuklarımıza hizmet amacıyla kurulmuştur. Biz bütün çocukların zeki olduğuna inanıyoruz. Önemli olan içlerindeki o cevheri çıkarıp onu eğitip güzelleştirip mücevher haline getirmek. Başkanımız Mustafa Palancıoğlu’na bize bu mekanı tahsis ettikleri için çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, üstün zekalı çocukların 15-20 yıl sonra ülke yönetiminde söz sahibi olmaları temennisinde bulunarak, “TÜZDEV’in çalışmalarını yakından takip ediyorum. İnşallah güzel nitelikli çalışmaları devam eder. Bu binayı eğitim amaçlı düşünmüştük. TÜZDEV’in çalışmaları için tahsis ettik. İnşallah bundan sonrada nitelikli çalışmalar devam eder. Tabii çocuklarımızın geleceği bizim için çok önemli. İyi bir eğitimle bu çocuklar ülkenin gelişmesine katkı sunabilirler. TÜZDEV inşallah bu faaliyetlerle bu çocuklarımızın ufkunu açacak çalışmaları sürdürür. Biz her zaman desteğe hazırız. Vakıf başkanımız Kemal Tekden ve eğitimcilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından dört haftalık kursu başarıyla tamamlayan 50 çocuğa sertifikaları verildi.

20 TEMMUZ’UN YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI ZİYARET

Kıbrıs Barı Harekatı’nın 44. yılında, harekata katılan Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği üyesi gaziler Kayseri programları kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni de ziyaret ettiler. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Yavuz’u ziyaret eden gaziler Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını hediye ettiler.

Kıbrıs’tan bir dizi ziyaret için Kayseri’ye gelen 23 gazi Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Yavuz ile bir süre görüştüler. Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın programı nedeniyle ziyarette yer alamadığını belirterek Başkan Çelik’in selamlarını iletti.

 12’si Kayseri’de görev yaptıkları birliklerden Kıbrıs Barış Harekatına katılan 23 gazi 44 yıl sonra Kayseri’de olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Akın, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Akif Yavuz’a günün anısına plaket verirken, Derneğin Genel Sekreteri Esat Dünki de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağını takdim etti.

SELÇUKLU UYGARLIĞI MÜZESİNDE İKİ SERGİ BİRDEN

Tarihi ve kültürel etkinliklere hız kesmeden devam eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Selçuklu Uygarlığı Müzesi içerisinde iki ayrı sergiyi aynı anda açtı. Ziyaretçiler, müzedeki eşsiz eserlerin yanında “Kayseri’nin Manevi Mimarları” ve “Gençlerin Gözünden Selçuklu Medeniyeti” adlı sergileri de görme şansı bulacak.

Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde Kayseri’nin manevi değerlerini yaşatmak ve yeni nesil gençliğe tanıtmak amacıyla “Kayseri’nin Manevi Mimarları” adlı sergi açıldı. Sergide Hz. Mevlana’nın Hocası Seyyid Burhaneddin, Davud-i Kayseri, Şeyh Hamid-i Veli Somuncu Baba, İbrahim Tennuri, Zeynel Abidin gibi önemli isimlerin yaşantılarından kesitler sunuluyor. Sergide ayrıca Kayseri’nin manevi mimarlarının hayatlarına örnek teşkil eden Dört Halife Hz. Ebubekir, Hz. Ömer, Hz. Osman ve Hz. Ali ile ilgili bilgiler de yer alıyor.

Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde açılan ikinci sergide ise Selçuklu şehirleri bulunuyor. Selçuklu Uygarlığı’nın etkin olduğu Kayseri, Konya ve Sivas şehirlerini gezerek bu üç şehirdeki mimari eserleri fotoğraflayan Anadolu Sinemacılar Derneği üyesi gençler “Gençlerin Gözünden Selçuklu Medeniyeti” adlı bir sergi açtılar.

Dijital sunumlarla zenginleştirilen her iki sergi pazartesi günleri hariç haftanın her günü 9.00-19.00 saatleri arasında gezilebiliyor.

BÜNYAN BELEDİYESİ TARİHİ ULU CAMİ’YE ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPIYOR

Bünyan Belediyesi, Bünyan’ın simgelerinden olan tarihi Ulu Cami’nin daha güzel görünüme kavuşması için çevre düzenlemesi yapıyor.

Bünyan Belediyesi başlattığı çalışmalar kapsamında, cenaze namazı kılma alanı, bahçe düzenlemesi, abdesthane ve tuvaletlerin yenilenmesi ve peyzaj çalışmaları gibi birçok yenilik yapacağı Ulu Caminin çehresini değiştirecek.

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu; alt yapı hizmetlerinin tamamlanmasıyla üst yapıda başlatılan estetik çalışmaların devam etiğine dikkat çekerek;” İlçe merkezinde başta asfaltlama çalışmaları olmak üzere, yaya kaldırımı düzenlemesi, otoparklar oluşturma, peyzaj çalışmaları gibi birçok yeniliği hayata geçirdik. Bunun yanında ilçemizin tarihi miraslarına da dokunmaya devam ediyoruz. Önce Elbaşı İlk Mektebi, Karatay Han, Sultanhanı ve Tarihi Konağımızla ilgili çalışmaları başlattık ve devam ediyor. Şimdi ise ilçemizin diğer bir simgesi Tarihi Ulu camide bir çevre düzenlemesi yapıyoruz. Burada hem ibadet için gelen hem de ilçemizi tepeden gören bu noktada dinlenmek isteyen vatandaşlarımızın daha nezih ve düzenli bir ortamda vakit geçirmelerini sağlayacağız” dedi.

UNESCO Dünya Mirası için Koramaz Vadisiiçin özel toplantı

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi bölgesindeki Koramaz Vadisi’nin korunması gereken dünya mirası için çalışmaların devam ettiğini ve bunun için toplantı düzenlendiğini söyledi.

Koramaz Vadisi’nin barındırdığı bitki türü ve doğal güzellikleri ve çevresi ile bütünleşen özgün yerleşim alanı ile adeta açık alan botanik parkı olduğunu ifade eden, Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

Kayseri’nin Subaşı, Küçük Bürüngüz, Ağırnas, Turan, Vekse, Bağpınar mahalleleri sınırları içerisinde yer alan vadi, antik medeniyetlerin izlerini taşımaktadır. Subaşı’ndan başlayıp Kayseri – Sivas karayoluna kadar uzanan vadinin içerisinden bir dere akmaktadır. Dere, vadinin çeşitli noktalarından doğan tatlı su ve çevreden gelen toplama sularla beslenmektedir. Vadi içerisinde irili ufaklı çok sayıda mağara, kuşluk, ibadet yapıları, yer altı savunma yapısı yer almaktadır. Bu mağaraların bir kısmında hala freskolar yer almaktadır. Zamanında şapel olarak kullanılan bu mağaraların kapıları genelde güneye bakacak şekilde konumlandırılmış ve içlerinde doğuya bakan apsisler bulunmaktadır. Vadide tür olarak söğüt, ceviz, meyve ağırlıklı bir ağaç nüfusu söz konusudur. Köylülerin ekip biçtikleri sebze ve meyve bahçeleri yine vadi içerisinde yer almaktadır. Koramaz vadisi doğu batı doğrultusunda uzamaktadır ve doğu uç noktasında “Koramaz Dağı” yer almaktadır. Koramaz Dağı, Kayseri ilinin analog televizyon vericilerini taşımaktadır. Doğa yürüyüşü yapmak isteyen sporcuların uğrak adresi olan vadi, mutlaka görülmesi gereken bir tabiat hazinesidir.

ÇEKÜL Vakfı Kayseri Temsilcisi Prof. Dr.Osman Özsoy ile Melikgazi Meclis Üyesi Serdar Altuntuğ ve Belediye Temsilcilerinin katıldığı toplantıda UNESCO değerlendirilmesinin yapıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, bu çalışma ile turizm ve kültür şehri olarak şehrimize bir misyon daha kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi.

KOCASİNANLI ÇOCUKLAR YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR

Kocasinan Akademi Yakut Tesisinde açılan eğitici ve bir o kadarda eğlenceli kurslar tüm hızıyla devam ediyor. Bu çerçevede açılan gitar kursuyla çocuklar eğlenerek gitar çalmayı öğreniyor hem de müzikle okul yorgunluğunu atma imkanı buluyor.

Kocasinan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kocasinan Akademi Yakut Tesisinde çocuklar, gitar çalmayı öğrenerek sanata katkı sunmayı ve ileride iyi birer gitarist olmayı hedefliyor. Çocuklar gitar kursunda; gitar çalma tekniklerini, notaları, akortları, ritimleri vb. teknik konuları öğreniyor.

Konuyla ilgili konuşan Müzik Eğitmeni Abdullah Köse, “Yaz boyunca öğrencilerimize sanatsal anlamda gitar, bağlama kursları vermekteyiz. Çocuklarımızı kendi yaş gruplarına becerilerine göre sınıflandırdıktan sonra yaklaşık iki ay boyunca öğrencilerimize burada güzel sanatlar, gitar, bağlama dersleri vererek eğitimimizi tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Müzik yaparak yaz tatillerinin daha keyifli geçtiğini belirten minik kursiyerler ise verilen hizmetten çok memnun olduklarını ifade ederek, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

GÖNÜLLERE GİREN HİZMET

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yenidoğan ve Yunus Emre Mahallesi’nde iki aileye sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Genç KAYMEK öğretmenleri tarafından yapılan öğrencilerin ev ziyaretlerine bu kez Başkan Mustafa Çelik de katıldı. Başkan Çelik, Genç KAYMEK’in dua alan ve gönüllere giren çalışmalarıyla ilgili hizmeti alanların görüşlerini sordu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilk ziyaretini Yunus Emre Mahallesi’nde yaşayan Karademir ailesine yaptı. Emine ve Ahmet Karademir çifti ile çocuklarını ziyaret eden Başkan Mustafa Çelik, aynı zamanda Genç KAYMEK öğrencisi olan Gültekin Gürkan İlkokulu 3. sınıf öğrencisi İbrahim Karademir ve geçen yıl Genç KAYMEK’te öğrenim gören ağabeyi Bayram Karademir ile görüştü.

Genç KAYMEK’te 15 binden fazla öğrenciye hizmet verildiğini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, Genç KAYMEK öğretmenlerinin periyotlar halinde öğrencilerin ailelerini ziyaret ettiğini belirtti ve verdikleri eğitimin yansımalarını görmek için kendisinin de bizzat bu ziyaretlere katılmak istediğini söyledi. Başkan Çelik, Karademir ailesinin Genç KAYMEK ile ilgili görüşlerini aldı ve Genç KAYMEK’ten eğitim alan İbrahim ve Bayram’la sohbet etti.

Öğrencilerin babası Ahmet Karademir, verilen hizmetten çok mutlu olduklarını ifade ederken Anne Emine Karademir ise “Oğlum KAYMEK’e gitmeye başladıktan sonra sınıf birincisi oldu. Öğretmenleri de bu gelişmesine şaşırdı. Genç KAYMEK’in büyük katkısını gördük. Genç KAYMEK’teki öğretmenimiz de bir öğretmen gibi değil yakınımız gibi davranıyor. Tüm emeği geçenlerden Allah razı olsun. Çocuklarımızın takviye alması için ücret ödeme imkanımız yoktu. Bu yüzden KAYMEK bizim için bulunmaz bir fırsat” diye konuştu.

“TEK GAYEMİZ DUANIZI ALMAK”

Ailenin Genç KAYMEK ile ilgili görüşlerinden memnuniyet duyan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik “Bizim de gayretimiz sizin dualarınızı almak. Bu duaları duydukça daha fazla kitleye hizmet vermek için çalışıyoruz” dedi. Başkan Çelik, öğrencilerin Genç KAYMEK’teki öğretmeni ile de konuştu. Çocukların ablası gibi davranmaya çalıştığını ifade eden Genç KAYMEK öğretmeni çocukların sadece bilgili olmaları için değil iyi insan olmaları için de gayret ettiklerini kaydetti.

BAŞKAN ÇELİK GENÇOĞLU AİLESİNİ DE ZİYARET ETTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yunus Emre Mahallesi’nde Yenidoğan Mahallesi’ne geçerek Genç KAYMEK öğrencisi Fatma Nur Gençoğlu’nun ailesini ziyaret etti. Atatürk Meslek ve Teknik Lisesi 12. Sınıf öğrencisi olan Fatma Nur Gençoğlu ve yine Genç KAYMEK öğrencisi olan kardeşi Ömer Gençoğlu’nun annesi Gönül Gençoğlu ve babası Osman Gençoğlu ile bir süre görüşen Başkan Çelik, ailenin Genç KAYMEK ile ilgili görüşlerini aldı.

Gençoğlu çifti, Genç KAYMEK’ten çok memnun olduklarını ifade ederek, gönül rahatlığı ile kurslara gönderdiklerini ve gözlerinin arkada kalmadığını belirttiler.

Başkan Mustafa Çelik, bu yıl üniversite sınavına giren Genç KAYMEK öğrencisi Fatma Nur ile de sohbet etti. Sınavın nasıl geçtiğini ve hangi mesleği hedeflediğini soran Başkan Mustafa Çelik, “İnşallah bugün sizlere eğitim veren öğretmenlerinizin yerini alıp, çocuklarımızın yetişmesine katkıda bulunacaksınız” dedi.

BAŞKAN CABBAR DEV ALİ SPOR KULÜBÜ YÖNETİCİLERİ VE SPORCULARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar Develi stadında Develi Gençli ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Adem Demir, Dev Ali Spor Kulübü Başkanı ve Meclis Üyesi Hadi Türkmen ve sporcularla bir araya gelerek Develi’deki spor hakkında istişarelerde bulunuldu.

            kalkınmasına çok ehemmiyet veriyoruz. Develimiz spor alanında önemli bir başarı grafiği yakalamıştır fakat bunun daha da geliştirilerek gençlerimize ve toplumumuzun her kesimine yaygınlaştırılması gerekmektedir. Develimizin spor alanında marka bir ilçe haline gelmesi için var gücümüzle gayret göstereceğiz. Bu husuta Develi’de sporun sevdirilip yaygınlaşması için gayret gösteren Dev Ali Spor Kulübümüzün yöneticilerine, antrenörlerine ve sporcularına bir kez daha teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim” dedi.

Melikgazi Belediyesinden  KURBAN KESİM KURSU

KAYSERİ Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları olarak küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi kursu açtıklarını söyledi.

Kayseri ilinin ekonomisi, esnaf ve ticaret hacmi ile bir bölge şehir merkezi haline geldiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç“Kayseri artık bir bölge şehri ise bunun gerekleri yerine getirilmelidir. Kayseri ilinde özellikle pastırma ve sucuk hem yöresel hem de ekonomik değeri olan ürünlerdir. Bu mesleğin temelini ise canlı hayvan kesemi oluşturmaktadır. Ayrıca her yıl kurban bayramlarında kasap sendromu yaşamamak için küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi kursu açtık. Şimdi sıra kurslara katılmak isteyenler için kayıt işlemlerindedir. 3 grup halinde gerçekleştirilecek küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi kursu 18.00 ile 22.00 saatleri arasında önce teorik ve sonrası uygulamalı olarak verilecektir”dedi.

Küçük ve büyükbaş hayvan (kurban) kesimi kurslarının 3 ayrı grupta Necip Fazıl Kısakürek Sosyal tesislerinde verileceğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, kurslara katılmak isteyenlerin 0 352 252 13 33 no’lu telefonu arayabileceklerini sözlerine ekledi.

Başkan Memduh Büyükkılıç İldem’de Esnaflarla sohbet etti…

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Gesi Bölgesi İLDEM yerleşim bölgesinde esnafları gezerek çalışmalar hakkında bilgi verdi ve halkı ile sohbet etti.
Gesi Bölgesi İLDEM Toplu Konut alanının yeni yerleşim alanı olmasına rağmen sosyal tesis, kamu yapıları ile alışveriş merkezlerin bulunduğunu hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, “İLDEM yerleşim alanında büyük ölçekli ve çok amaçlı park inşa edildi. İçerisinde spor sahaları, yürüyüş ve koşu yolları, çocuk oyun aletleri, açık alan spor aletleri ile kamelyalar ve bankların yer aldığı bu park hizmet vermektedir. Ayrıca üstü kapalı modern bir semt pazar inşa edilerek yeni bir alış veriş merkezi kazandırıldı. Dolayısı ile İLDEM’liler Melikgazili olmanın farkını hizmetlerden yararlanarak yaşıyorlar “ dedi.

İLDEM bölgesindeki çarşı esnafını gezen ve halk ile har zaman olduğu gibi sohbet eden Başkan Memduh Büyükkılıç, gerçekleştirilen belediye çalışmaları ile halkın sosyal yaşamına renk ve hareketlilik kazandırıldığını halkın bu yerlerde bir araya gelerek kardeşlik, dostluk ve komşuluk ilişkilerin de güçlendirildiğini sözlerine ekledi.

Melikgazi’de Mahalle Muhtarlar  imar barışı hakkında bilgilendirildiler…

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde yer alan 81 mahalle muhtarı ile bir araya gelerek 2018 yatırımları planlaması hakkında bilgiler verdi ve özelikle İMAR BARIŞI ile ilgili olarak sunum yapıldığını söyledi.

Türkiye’de örnek ve referans gösterildiklerini bunda da mahalle muhtarlarının büyük katkısı olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Melikgazi İlçesinin mahalle muhtarını bir araya getirerek iş görüşmesi yaptık hem mahalle planlamasını gerçekleştirdik hem de İMAR BARIŞI hakkında merak ettikleri, öğrenmek istedikleri konular hakkında detaylı olarak bilgilendirdik.  Mahalle muhtarlarımız ile sık sık bir araya gelerek her zaman mahalleleri hakkında istişarede bulunuyoruz. Melikgazi hizmet ve yatırımları her an her yerdedir. Mahaller arasında hizmet farkı yoktur. Hizmet çıtası yüksek olan bir belediye de muhtarlar toplantısı daha nezih ve yapıcı olmaktadır”dedi.

Mahalle muhtarları ise son günlerde en çok mahallelerde konuşulan ve merak edilen konunun İMAR BARIŞI olduğunu bu neden ile muhtarlar olarak bilgilendirilerek mahalle halkına yardımcı olmak istediklerini belirterek, Melikgazi belediye yetkililerinden bu konu da detaylı bilgiler aldıklarını kaydettiler.

BÜYÜKŞEHİR, İLÇELERE YATIRIMDA HIZ KESMİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, kent merkezinde belediye tarihinin en yoğun yatırımlarını yaparken ilçelere yatırımda da hız kesmediklerini belirtti. Başkan Çelik, Develi ve Sarız’ın iki önemli ihtiyacının bu yatırım yılında giderileceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ilçelerdeki yatırım atağının sürdüğünü dile getirdi.  Bugüne kadar alt ve üst yapı yatırımlarının yanı sıra sosyal projeleri de hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Mustafa Çelik, bu yıl ve önümüzdeki yıllarda da ilçelerimize öncelik vermeye devam edeceklerini kaydetti.

İlçelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için rekor yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, bu yıl Develi ve Sarız’ın iki önemli ihtiyacını da gideceklerini söyledi. Başkan Çelik, Develi’ye terminal, Sarız’a ise kapalı semt pazarı yapacaklarını belirtti.

Develi ilçesine terminal binası ve çevre düzenlemesi yapılması işi ihalesi 1 Ağustos Çarşamba günü saat 09.30’da yapılacak. Sarız ilçesine kapalı semt pazarı yapılması ihalesi ise 25 Temmuz Çarşamba günü saat 09.30’da gerçekleştirilecek.

İNEGÖL KARDEŞ BELEDİYEDEN ULUSLARARASI KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kardeş Belediye olan Bursa İnegöl Belediyesinin 18-21 Temmuz 2018 tarihleri arısında gerçekleştirdiği Uluslararası Kültür ve Sanat Festivalinde iki kardeş belediyenin bir etkinlikte buluştuğunu söyledi.

Kardeş Belediyecilik ile sınırların kaldırılarak, Anadolu’nun ortak değerler ve kültürel işbirliğinin sağlandığını hatırlatan Başkan Memduh BüyükkılıçKardeş şehir İnegöl Belediyesi ile kültürel ve sosyal işbirliği, Ortak Anadolu Değerlerlerin paylaşılması ile etkinlikler gibi birçok çalışmayı yerine getirmektedir. Zaten kardeş belediye olmanın esası bu temellere dayanmaktadır. İnegöl Belediyesinin gerçekleştirdiği bu kültür ve sanat festivalinde kardeş belediye olarak bizlerde iştirak ediyoruzdedi.

Bu tür etkinlikler ile ortak değerlerlerde birleşerek vatan bütünlüğü ve aynı duygu ve düşünceyi paylaşan halklar arasında barış sağlanmış olunduğunuifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, kardeş şehir İnegöl Belediyesince organize edilen bu etkinlik ile iki Anadolu belediyesinin bir araya gelerek birçok güzeli, projeyi ve yatırımı paylaştığına inandığını sözlerine ekledi.

BAŞKAN ÇELİK’TEN SAĞLIĞA DESTEK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ni ziyaret ederek birimleri gezdi ve sanatla tedavi edilen hastalara moral verdi. Başkan Çelik, merkezin fiziki durumuyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Roplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Altıntop ve Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Canan Kılıç tarafından karşılandı.

Ruh sağlığı merkezinde hastaların tedavi süreçlerini takip eden Başkan Çelik, karaoke ile şarkı söyleyen hastaları alkışla destekledi ve moral verdi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin spor alanını gezen ve hastalara yönelik sanatsal faaliyetleri de takip eden Başkan Mustafa Çelik, resim yapan hastaları tebrik etti.

Ziyaretinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nin fiziki durumuna ilişkin de önemli açıklamalar yapan Başkan Mustafa Çelik, “Ruh Sağlığı Merkezi Valiliğimizin yanında bulunan Büyükşehir Belediyemize ait taş binada hizmet veriyor. 400 hastamız buradan hizmet alıyor. Buradaki fiziki şartlarla ilgili çalışmalar yaptık. Sağlık Bakanlığı değiliz; ama toplum yararına olan her projede biz varız. Hastalarımızın, çalışma ortamlarını, sosyal ortamlarını iyileştirmek istiyoruz. Bu konularda mekan yetersiz kalıyor. İnşallah kısa zamanda daha iyi bir mekan için proje çalışmaları yapacağız” dedi.

Kayseri Devlet Hastanesi Başhekimi İsmail Altıntop ve Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Canan Kılıç da Başkan Mustafa Çelik’e destekleri nedeniyle teşekkür etti. Ziyaretinde Başkan Mustafa Çelik’e hastalarca yapılmış olan bir hediye de takdim edildi.

Başkan Çelik, Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde polis adayları ile bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni ziyaretinde polisliğin ne denli kutsal bir görev olduğunu belirtti. Polis adayları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Başkan Mustafa Çelik, devletin gücünü, polisliğin önemini vurguladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Metin Tanrıver tarafından karşıladı. Öğle yemeğinde polis adayları ile bir araya gelen Başkan Mustafa Çelik, öğrencilere kısa süre hitap etti ve önemli konulara dikkat çekti. Polisliğin çok kutsal bir görev olduğunu vurgulayan Başkan Çelik, “Eminim ki çok kutsal bir görev yaptığınızın farkındasınız. Bizler canımızı malımızı, ezanımızı, bayrağımızı, namusumuzu sizlere emanet ettik” diye konuştu.

Polislerin bu bilinçle görev yapması gerektiğini ifade eden Başkan Çelik, ülkemizin ne denli büyük bir devlet olduğunu vurguladı. Başkan Çelik, şöyle devam etti: “Bu devlet büyük bir devlet. Kimse bu devlete kafa tutamaz. Herkes eninde sonunda yaptığı işin cezasını görecektir. 40 yıllık hesap yapanları da bu devlet bitirdi. Gönül coğrafyamızda ayakta kalan tek devletiz. Bundan sonra da farklı isimler altında tehditler gelebilir. Onlara da gerekeni yapacaksınız.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, polis adaylarına göreve başladıklarında her zaman halkla iç içe olmaları tavsiyesinde de bulundu.

Başkan Mustafa Çelik, yemekten sonra Polis Meslek Eğitim Merkezi’ni gezdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik, Meslek Eğitim Merkezi’nde eğitim gören polis adaylarını da selamladı.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Kursu Öğrencileri Selçuklu Müzesini Gezdi.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Kursları öğrencilerinin Kayseri Selçuklu Müzesini gezerek Kayseri ile Anadolu Tarihi hakkında bilgiler aldıklarını ve Kayseri’nin medeniyetler merkezi olmasının farkını gördüklerini söyledi.

Kayseri Şehir merkezinde Mimar Sinan parkı İçerisinde yer alan Kayseri Selçuklu Müzesini gezen Yaz Kursu öğrencileri bilgilendirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Çocuklar Kayseri’de tarihin merkezini gezdiler. Medeniyetlerin merkezi, İpek yolunun Anadolu’daki merkezini gezen yaz okulu öğrenciler Selçuklu Tarihi hakkında hem yazılı hem de  görsel olarak gezerek, görerek ve bizzat yerinde gözlemlediler. Selçuklu kültür, sanat ve sosyal yaşamları hakkında bilgilendirilirken ilk dünyadaki tıp hastanesini gezdiler. Çocuk Meclisi Üyeleri ayrıca modern bir müzenin görsel tanıklığını da gözlemlemiş oldular“dedi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi bilim ve sanata verilen önemin bir göstergesi kapsamında etkinlikler de bulunarak, kamuoyunu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik ziyaretteler de bulunduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Selçuklu müzesini 150 kişilik bir grup ile gezdiklerini ve tarihlerini bizzat görsel olarak öğrendiklerini sözlerine ekledi.

GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİNDE ÇALIŞMALAR HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Reşadiye Mahallesi 1848 ada 1-2 parsellerde yapımı devam etmekte olan 999 KW’lık Güneş Enerji Santralindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

İhalesi tamamlanan santralin yapımını üstlenen şirket tarafından yaz sonuna bitirilmesi planlanan çalışmalar kapsamında sondaj çalışmaları, yeraltı kabloları ve trafo merkezlerinin kurulmasının ardından çelik konstrüksiyonlar da yere çakılarak sabitlenmesi yapıldı. Güneş panellerinin yerleştirilmesinin ardından çalışmaların nihayete ereceğini belirten Başkan Cabbar “1 MW gücünde, 20 dönümlük alana kurulacak olan tesisimizin kurulum çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Belediyemizin tüm hizmet binalarındaki elektrik ihtiyacını, kendimizin üreteceği bu santralden karşılayacağız. Dolayısıyla enerji için ödediğimiz bütçe kasamızda kalırken, aynı zamanda enerji satışı da yaparak belediyemiz için de önemli bir katma değer kazandırmış olacağız. Yaz mevsiminin sonuna faaliyete girmesini planladığımız tesisimiz şimdiden Develimize hayırlı olsun” dedi.

YÜZBAŞI MANDAR’DAN BAŞKAN CABBAR’A VEDA ZİYARETİ

İlçemiz Jandarma Bölük Komutanı olarak görev yapan Yüzbaşı Mustafa Mandar tayininin Bünyan Cezaevi Tabur Komutanlığına çıkmasından dolayı Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar’a makamında veda ziyaretinde bulundu.

Bünyan Cezaevi Tabur Komutan Yarımcısı olarak görev yapacak Mandar’a bundan sonraki hayatında ve görevinde başarılar dileyen Başkan Cabbar hatıra olarak Türk Bayrağı çerçevesi hediye etti. Develi’deki dostlukları unutmayacağını belirten Yüzbaşı Mandar “Sizinle ve tüm kurumlarımızla uyumlu bir şekilde çalışmanın mutluluğunu yaşadım. Desteklerinizden ve iyi niyetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

ASANSÖRCÜLER VE ALT YAPI MÜTEAHHİTLERİ  KOMİTE ÜYELERİ MELİKGAZİ’DE

Belediyenin ekonomiye ve istihdama ve özellikle planlama, kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Kayseri Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi Asansörcüler ve Alt Yapı Müteahhitleri Komitesi Başkanı Mustafa Rıza Yıldırım, Meclis Üyesi Hakan Satılmış, Güven Kaya, Hacı Ali Topcuoğlu, Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret ederek,  Belediyenin ekonomiye ve istihdama ve özellikle planlama, kentsel dönüşüm ve imar çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Kayseri Ticaret Odası, 3. Meslek Komitesi Asansörcüler ve Alt Yapı Müteahhitleri Komitesi Başkanı Mustafa Rıza Yıldırım, Melikgazi Belediyesince Kayseri sanayisine, esnafına, ticaretine, üretimine ve girişimcilerine, imar planlamasına, kentsel dönüşüm ve belediyenin teknik denetim işlemlerine yönelik yapılan yatırım ve hizmetlerden dolayı Kayseri Ticaret Odası adına teşekkür ettiğini söyledi.

Kayseri Ticaret Odası Yönetimi ile Meslek Komiteleri ile her zaman birlikte ve dayanışma içerisinde çalıştıklarını ve beraber projeler ürettiklerini hatırlatan Başkan Büyükkılıç, “Melikgazi Belediyesi her zaman birlikte ve istişare içerisinde çalışmaktadır. Bunun olumlu sonuçları ilçe halkına hizmet olarak yansımaktadır. Kayseri Ticaret Odası, 3. Meslek Komitesi Asansörcüler ve Alt Yapı Müteahhitleri Komitesi heyeti olarak yapılan bu ziyaret bizim için önemlidir. Çünkü planlı şehirleşme, modern ve sağlıklı yapılaşma gerçekleştirilmesinde meslek komiteleri çok önemlidir. Asansörcüler ve Alt Yapı çalışmalarında belediyemiz uygulamış olduğu bürokratik işlemler tamamen bilgisayar üzerindendir. Bu meslek üyelerine verdiğimiz önemin bir ifadesidir” dedi.

Kayseri Ticaret Odası 3. Meslek Komitesi Asansörcüler ve Alt Yapı Müteahhitleri Komitesi çalışmaları ile projeleri hakkında bilgiler aldıklarını bildiren Başkan Memduh Büyükkılıç,  Ticaret Odası, Komite Üyelerini Melikgazi Belediyesi İletişim merkezi gezdirerek bilgiler verdi.

GELECEĞİN RESSAMLARI KOCASİNAN AKADEMİ’DE YETİŞİYOR

Kocasinan Belediyesi bünyesinde hizmet veren Kocasinan Akademi, geleceğin ressamlarını yetiştiriyor. Bu çerçevede açılan resim kursuyla, yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçiren çocuklar, tual çalışması, taş boyama, karakalem çalışması gibi teknikleri öğrenerek ortaya güzel eserler çıkarıyor.

Kocasinan Akademi’nin açmış olduğu Resim Kursunda buluşan genç yetenekler, renkli çalışmalarıyla göz doldururken, yeni arkadaşlıklar edinmenin ayrıcalığını da Kocasinan Akademi’de yaşıyor. Konuyla ilgili konuşan Kocasinan Akademi Yakut tesisi Resim Öğretmeni Esra Yıldız, “Burada çocuklara tual boyama, taş boyama, renk karışımları, temel çizgi çalışmaları, karakalem çalışmaları nasıl olur onları gösteriyoruz. İlk olarak temel çalışmalardan başladık ve artık akrilik boyayla devam ediyoruz. ‘Hiç resim yapmadım’ diyen çocuk bile şuan güzel çizimler yapabilecek seviyeye geldi ve daha iyiye gideceğinden eminim. Çocuklarınızın güzel vakit geçirmelerini istiyorsanız Kocasinan Akademi’yi öneriyorum” ifadelerini kullandı.

Resim Kursunda doyasıya eğlenen genç yetenekler ise böyle güzel ve eğlenceli hizmetten dolayı Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ederek, kurs sayesinde resme olan ilgilerinin daha da arttığını ve ileride meslek ya da hobi olarak resim yapmaya devam edeceklerini vurguladı.

KOCASİNAN’LI ÇOCUKLAR, SOKAK OYUNLARI İLE GÖNÜLLERİNCE EĞLENİYOR

Kocasinan Belediyesi tarafından yaz tatili dolayısıyla çocuklar için gerçekleştirilen sokak oyunları etkinlikleri, büyük ilgi görüyor. Mimarsinan Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da katılarak çocukların neşesine ortak oldu. Çocuklarla birlikte oyunlar oynayan Başkan Çolakbayrakdar, belediye olarak sokak oyunlarıyla çocukların kişisel gelişimine katkı sağladıklarını ve unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarını yaşattıklarını belirtti.

Çocuklara sürpriz yaparak etkinliğe katılan Başkan Çolakbayrakdar, onların sevgi gösterisiyle karşılandı. Çocukların isteğini kırmayarak, oyunlara da eşlik eden Başkan Çolakbayrakdar, halat çekme yarışında çocukların neşesine neşe kattı. Yaz tatilinde farkındalık oluşturmak amacıyla bu etkinlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Kocasinan Belediyesi olarak çocuklarımızın yaz tatilinde keyifli dakikalar geçirmesi için mahalle mahalle geziyoruz. Ramazan Ayı’nda olduğu gibi her hafta değişik günlerde ve farklı mahallelerde Kocasinan Çocuk Kulübümüzle birlikte çocuklarımız için etkinlikler düzenliyoruz. Çocuklarımızın yüzünün gülmesi bizi çok mutlu ediyor. Çocuklarla birlikte ailelerinin de sokak oyunlarına katılarak keyifli dakikalar geçirmeleri bizlere ayrı bir memnuniyet kattı. Çocuklarımız oyunlarda hem eğlenmenin, hem paylaşmanın hem de yardımlaşmanın ne kadar önemli bir olgu olduğunu görüyorlar. Bizler onların daha huzurlu ve daha mutlu olmaları için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımız geleceğimizi emanet edeceğimiz güçlü bireylerdir. Bu etkinliklerimizi farklı mahallelerde devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar ile oyun oynamanın tadına varan çocuklar, mutluluklarını Başkan Çolakbayrakdar’a sarılarak ifade etti. Etkinlikte eğlenerek enerji harcayan çocuklara geleneksel pilav ikramı da yapıldı.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Kursu Öğrencileri Selçuklu Müzesini Gezdi.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi Yaz Kursları öğrencilerinin Kayseri Selçuklu Müzesini gezerek Kayseri ile Anadolu Tarihi hakkında bilgiler aldıklarını ve Kayseri’nin medeniyetler merkezi olmasının farkını gördüklerini söyledi.

Kayseri Şehir merkezinde Mimar Sinan parkı İçerisinde yer alan Kayseri Selçuklu Müzesini gezen Yaz Kursu öğrencileri bilgilendirildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç “Çocuklar Kayseri’de tarihin merkezini gezdiler. Medeniyetlerin merkezi, İpek yolunun Anadolu’daki merkezini gezen yaz okulu öğrenciler Selçuklu Tarihi hakkında hem yazılı hem de  görsel olarak gezerek, görerek ve bizzat yerinde gözlemlediler. Selçuklu kültür, sanat ve sosyal yaşamları hakkında bilgilendirilirken ilk dünyadaki tıp hastanesini gezdiler. Çocuk Meclisi Üyeleri ayrıca modern bir müzenin görsel tanıklığını da gözlemlemiş oldular“dedi.

Melikgazi Belediyesi Çocuk Meclisi bilim ve sanata verilen önemin bir göstergesi kapsamında etkinlikler de bulunarak, kamuoyunu bilgilendirmeye ve bilinçlendirmeye yönelik ziyaretteler de bulunduklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, Selçuklu müzesini 150 kişilik bir grup ile gezdiklerini ve tarihlerini bizzat görsel olarak öğrendiklerini sözlerine ekledi.

KIRSAL MAHALLELERDE YOL VE KANAL ÇALIŞMALARI

Develi Belediyesine bağlı ekiplerin kırsal mahallelerdeki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Yenice ve B. Künye Mahallelerine yağmur suyu tahliye kanalları yapan ekiplerin yanı sıra parke çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Sarıkaya mahallesinde parke için zemin hazırlıkları tamamlanırken Çataloluk Mahallesindeki 3500 m2’lik parke çalışmasında da sona gelindi. Çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten ekipler mahallelerin ihtiyaçlarına göre çalışmalarını devam ettireceklerini belirtti.

BÜYÜKŞEHİR’İN GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ ZİRVEDE

 

Büyükşehir Belediyesi, yaşlılarımız için anlamlı bir etkinliğe daha imza attı. Hayatı boyunca Erciyes’e çıkmayan yaşlılarımız Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Erciyes’e götürüldü. İlk defa Erciyes’e çıkmanın heyecanını yaşayan yaşlılarımız böyle bir güzelliği görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirttiler ve her zaman kendilerine sahip çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’e teşekkür ettiler.

Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dile getirdiği gönül belediyeciliğini zirveye taşıdı. Yaşlılara evde sosyal destek hizmeti kapsamında hizmet verilen yaşlılarımız ile Huzurevi’nde kalan yaşlılarımızdan Erciyes’e bugüne kadar hiç çıkmayanlar tespit edildi ve onlar için Erciyes gezisi düzenlendi. Evde sosyal destek hizmeti verilen yaşlılarımız gezi için evlerinden tek tek alındı.

Huzurevi’nde tüm yaşlılarımız sağlık kontrolünden geçirildikten sonra otobüslere bindirildi ve Erciyes yolculuğu başladı. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen yaşlılarımız hayatlarında ilk kez Erciyes’i görmenin mutluluğunu yaşadı.

Erciyes gezisine katılan yaklaşık 100 yaşlımız kısa bir gezinti yaptı ve gondola bindi. Böyle bir geziye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten ve 95 yıllık ömründe hiç Erciyes’e çıkmadığını ifade eden Asker Taş, “Bizlere sahip çıktıkları için belediyemize teşekkür ediyorum. Erciyes’i yeni gördüm. Dünyada ne güzellikler varmış” diye konuştu.

Ali Çolakoğlu isimli yaşlımız da duygularını “Evlatlarımızın yapmadığını Büyükşehir Belediyesi yapıyor. Herkesten Allah razı olsun. Mustafa Çelik Başkanıma çok teşekkür ederim” şeklinde ifade etti.

Geziye katılan yaşlılarımız “Allah razı olsun” cümleleriyle geziye katılmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Erciyes Kardanadam Tesisleri’nde öğle yemeklerini yiyen yaşlılarımız göl kenarında da yürüyüş yaptılar.

KAYMEK’LE KAZANDILAR

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK, sanat ve mesleki eğitim kursları ile istihdama da katkı sunuyor. KAYMEK meslek kurslarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan kursiyerler kurs sonunda işe girme ya da kendi işyerlerini kurma şansını yakalıyor.

Sanat ve mesleki eğitimde Anadolu’da marka haline gelen KAYMEK, pek çok kursiyerini üretime kazandırıyor. Diksiyon, Spikerlik ve Sunuculuk, Ev Yemekleri Hazırlama, Pasta Çırağı, Grafik Tasarım, Bilgisayar Destekli Muhasebe, Kadın Giysileri Kalıp Hazırlama, Dekoratif Ahşap Süsleme, Bilgisayarda Hızlı Klavye Kullanımı gibi 105 farklı branşta sertifika almaya hak kazanan kursiyerler kendi işlerini kuruyor ya da bir işe yerleşiyor. KAYMEK ile üretime katılan pek çok kişi bu suretle hem kazanıyor hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYMEK tarafından, yılda yaklaşık 20 bin kursiyere MEB onaylı sertifika veriliyor.

BAŞKAN GÜLCÜOĞLU; “HAYIR DUASINI ALMAK BİZİM İÇİN EN BÜYÜK MÜKÂFAT”

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu esnaf ziyaretlerine devam ediyor. Çarşı merkezinde faaliyet gösteren esnafları ziyaret eden Başkan Gülcüoğlu esnafla bir süre sohbet ederek Bünyan genelinde devam eden çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Şinasi Gülcüoğlu;” Katıldığımız program sonrası esnaflarımızı ziyaret ederek hayırlı işler diledik. Vatandaşlarımızla hasbihâl edip, hayır dualarını aldık. Yaptığımız her hizmet vatandaşlarımızın destek ve duası ile hayata geçiyor. Yaptığımız hizmetler ile onların hayır duasını almak bizim için en büyük mükâfat oluyor” dedi.

Çay eşliğinde yapılan samimi sohbetlerde vatandaşlar istek ve taleplerini Başkan Gülcüoğlu’na iletirken, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

M.AKİF ERSOY MAHALLESİNDE SICAK ASFALT ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

            Develi Belediyesinin sıcak asfaltlama çalışmalarından sonra M. Akif Ersoy Mahallesinin de yol ve sokakları hak ettiği güzelliğe kavuştu. Mahallenin adeta nakış gibi işlendiği asfalt çalışmalarının ardından yol çizgi çalışmaları da tamamlanarak mahalle sakinlerinin kullanımına hazır hale getirildi. Verilen sözleri yerine getirmenin bahtiyarlığını yaşadığını belirten Başkan Cabbar “M. Akif Ersoy Mahallemiz de hak ettiği güzelliğe kavuşmuş oldu. Sabırlarından ve hoşgörülerinden dolayı mahalle sakinlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bu yıl için planladığımız 50 bin tonluk

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu