7’nci Kayseri Kitap Fuarı İçin Tarih Verildi, Teknoloji ve Uygarlık çıktı, Radyoculuk öldü mü, radyo hala dinleniyor mu?, Melmek’te yetişkinler için farklı kurslar

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYA KİTAPSEVERLER GÜNÜ’NDE “7’NCİ KAYSERİ KİTAP FUARI” MÜJDESİ

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü’nde, kitap kurtlarına 7’nci Kayseri Kitap Fuarı müjdesi verdi. Her yıl kendi ziyaretçi rekorunu kıran Kayseri Kitap Fuarı’nın 7’ncisinin düzenleneceğini duyuran Başkan Büyükkılıç, “Kayseri’yi kitap kokutan ve her yıl rekor kıran Kayseri Kitap Fuarı’mızın 7’ncisi 11-20 Ekim tarihlerinde kitapseverlerle buluşacak” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından, her yıl kitapseverlerin büyük ilgisiyle gerçekleştirilen Kayseri Kitap Fuarı’nın 7’ncisi, bu yıl yeni rekor hedefiyle 11-20 Ekim tarihlerinde kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, okuyan ve okutan şehir Kayseri’yi adım adım kütüphaneler şehri yaptıklarını kaydeden Başkan Büyükkılıç, ayrıca Kitapseverler Günü’nde 7’nci Kayseri Kitap Fuarı müjdesini de paylaştı.

Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi olarak Kayseri’de geleceğin ilim, bilim, kültür ve irfan temelleri üzerine sağlam bir şekilde inşa edilmesi amacıyla çalışmaları büyük bir gayretle sürdürdüklerini kaydederek, “Belediyemiz bünyesinde, Merkez Halk Kütüphanesi başta olmak üzere Gevher Nesibe Halk Kütüphanesi, Sezai Karakoç Kütüphanesi, Şehir Kütüphanesi, Beyazşehir Halk Kütüphanesi, Ziya Gökalp Semt Kütüphanesi, Argıncık Semt Kütüphanesi, Mevlana Kütüphanesi, Erkilet Kütüphanesi, Halit Özkaya Kütüphanesi, Fuat Attaroğlu Çocuk Kütüphanesi ve Müzik Okulu, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Millet Kıraathanesi Kütüphanesi ve Yakut Semt Kütüphanesi olmak üzere 13 kütüphanemiz ile yılın geride kalan ayında yaklaşık 1 milyon kitapseveri ağırladık” ifadelerini kullandı.

Eğitime, öğrenmeye ve hayat boyu gelişime verdikleri önem doğrultusunda Kayseri Büyükşehir Belediyesi olarak takdir toplayan projelere imza attıklarına dikkat çeken Başkan Büyükkılıç, “Öğrenci ve genç dostu bir hizmet anlayışıyla öğrencilere gerek maddi destek, gerek ulaşım, kırtasiye, spor ve sosyal tesis, gezi, kütüphane, sıcak çorba, çamaşır yıkama desteği gibi pek çok hizmet sağladık” dedi.

Büyükkılıç, özellikle Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinin öğrenci ve kitapsever diğer vatandaşlar için nezih, konforlu ve kaliteli bir hizmet sunduğunu belirterek, “Kitaba ulaşmak isteyen her bir vatandaşımız için kentin muhtelif bölgelerinde yeni kütüphaneler açıyor, sunduğumuz kaliteli hizmetler ile onların konforunu arttırıyoruz. Öte yandan geleneksel hale getirdiğimiz ve şenlik havasında geçen, ziyaretçi rekorlarına sahip Kayseri Kitap Fuarlarımız ile de çoluk çocuk, genç yaşlı herkesi kitap okumaya teşvik ediyoruz” diye konuştu.

Başkan Büyükkılıç, 7’nci Kayseri Kitap Fuarı İçin Tarih Verdi

9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü’nde kitapseverler için müjde niteliğinde bir duyuru da yapan Başkan Büyükkılıç, “Kitap kurtlarının heyecanla beklediği Kayseri Kitap Fuarı’nın 7’ncisi için hummalı hazırlıklar başladı. Kayseri’yi kitap kokutan ve her yıl rekor kıran Kayseri Kitap Fuarı’mızın 7’ncisi 11-20 Ekim 2024 tarihlerinde Kayseri Dünya Ticaret Merkezi Fuar Alanı’nda kitapseverlerle buluşacak” ifadelerinde bulundu.

Büyükkılıç, birbirinden ünlü, sevilen şair ve yazarların yer alacağı 7’nci Kayseri Kitap Fuarı’nda, yüzlerce yayınevi tarafından milyonlarca kitabın da ziyaretçilerin beğenisine sunulacağını sözlerine ekledi.

Kitap kurtlarının 9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü’nü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, “Kitapsız geçen her gün insanın pınarın başında susuz kalması gibi bir durum. Her gün azda olsa kitap okumayı alışkanlık haline getirebilmeyi, kitaplarla iç içe geçen bir ömür geçirebilmeyi temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle kitap kurtlarının 9 Ağustos Dünya Kitapseverler Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

LEWIS MUMFORD’UN BAŞYAPITLARINDAN  TEKNOLOJİ ve UYGARLIK, YENİ ÇEVİRİSİYLE AYRINTI’DAN ÇIKTI!

Ayrıntı Yayınları, kent planlamasından kültür ve sanat tarihine, teknolojiden toplumsal eleştiriye uzanan geniş bir çalışma alanına hâkim Amerikalı düşünür Lewis Mumford’un başyapıtlarından biri olan Teknoloji ve Uygarlık’ı yeni çevirisiyle okurlarla buluşturdu! Tüm dünyada çok takdir gören son derece kapsamlı çalışmasında Mumford, çığır açıcı yaklaşımıyla, uygarlığın en başından, ilk icatlardan bu yana her alandaki teknolojik gelişmelerin insanlığı ve gündelik yaşantımızı nasıl etkilediğini ve ortaya çıkardığı toplumsal sınıfları benzersiz bir netlikle anlatıyor. Teknoloji ve Uygarlık, okuru kendi modern varoluşunun gerçeklerini, kökenlerini, çelişkilerini, yanlışlarını, doğrularını ve teknolojiyle ilişkisini irdelemeye davet ediyor.

Edebiyat eleştirisi, Amerikan araştırmaları, kentler tarihi, mimarlık, uygarlık ve teknolojinin yanı sıra bölge planlaması, çevrecilik ve Amerika’da toplum­sal yaşam da dahil olmak üzere çok farklı konularda yapıtlar veren Lewis Mumford’un, Tarih Boyunca Kent adlı kitabının ardından Teknoloji ve Uygarlık adlı çalışması da Ayrıntı Yayınları’nın Ağır Kitaplar Dizisi’nde yerini aldı. Teknoloji ve Uygarlık’ı İngilizceden dilimize Aydın Çavdar çevirdi.

Teknolojik değişimin insani boyutlarını inceleyen herhangi bir araştırmacı eninde sonunda Lewis Mumford’la karşılaşacaktır. Mumford, konuyla ilgili çığır açıcı, ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, modern materyal kültürün merkezindeki temel inanışlar ve etik ikilemler üzerinde düşünmemize yardımcı olacak geniş bir entelektüel kaynak sunar. Bu konudaki kitaplarından ilki olan Teknoloji ve Uygarlık, yirminci yüzyılın başlarındaki akademik geleneklere açıkça meydan okumuş ve teknoloji merkezli yaşamın doğurduğu beklentiler hakkında onlarca yıldır süren canlı tartışmalara zemin hazırlamıştır.

Mumford bizi her biri paradigma niteliğinde bir dizi büyüleyici bölümden geçirirken makineye dair “büyük anlatıyı” sunar. Makineyi, teknolojiyi, teknolojinin insan ruhu üzerindeki etkisini, yarattığı insan tipini, ortaya çıkardığı toplumsal sınıfları, bu sınıfların birbiriyle ilişkisini belki de eşi benzeri görülmemiş bir netlikle gözler önüne serer.

Teknoloji ve Uygarlık, raflarda ve internet satış sitelerinde!

Usta radyocu Cem Arslan yanıt verdi: Radyoculuk öldü mü, radyo hala dinleniyor mu?

On yıllardır başarıyla sürdürdüğü ‘Gazoz Ağacı’ isimli radyo programıyla gönüllere taht kuran Cem Arslan, çokça konuşulan ‘radyoculuk bitti mi’ tartışmasına dobra yanıtlar verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Edremit Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 6. Edremit Kitap Fuarı’na katılan ünlü ve alanında uzman isimler, fuarın her gece katılımcısı olan binlerce Edremitliye şölen yaşatmaya devam ediyor. Fuarın dün akşamki konuklarından biri de Türk radyo dünyasının efsanelerinden Cem Arslan’dı. Arslan, katılımcılara hem radyoculuğun bugününü ve perde arkasını anlattı, hem de gündeme dair önemli değerlendirmeler yaptı.

Radyonun hala dinlenip dinlenmediği sorusuna “Eskiden kömürlü radyolar dinlerdik. Artık radyo mu kaldı falan diyenler var. Evet, var ama şöyle söyleyeyim: Ben otuz yıldır hep global markalarla çalıştım sponsor olarak. Şimdi global markaları ‘ya bizim Cem var, iyi çocuktur, sabahları iyi program yapar. Düşün, ha bir üç-beş hatta sponsor ol da yani işte o çocuk da yaşamaya devam etsin” falan diyerek kandıramazsınız. Global markaların önüne dinlenme raporları, genel olarak radyo dinlenme ve o genel radyo dinlenmenin içinde de Cem’in, Gazoz Ağacı’nın ne kadar dinlendiği noktasında bunları hep anlatmak zorundasınız” dedi. Global markaların da ikna olduktan sonra radyolara bu yolla sponsor olduklarını belirten Cem Arslan, “Bugün radyo camiasına baktığınızda, öyle kasap Ahmet, bakkal Mehmet falan değil; dünyanın global markaları, Türkiye’nin büyük markalarının hala sponsorluklarını çok net bir şekilde görebilirsiniz. Dolayısıyla da radyo aslında çok dinlenen bir şey” ifadelerini kullandı.

‘BANA KÖY YETMİYOR’ DEYİP GELİYORLAR AMA…

Türkiye’nin çok ciddi sorunlar yaşadığını, bunlardan birinin de ‘şehirleşme’ başlığı altında gerçekleştiğini belirten Arslan, “Büyük şehrin imkanlarını kullanmak adına yola çıkan ama İstanbul’a geldikten sonra hiç denizi görmemiş, Topkapı Sarayı’na hiç gitmemiş, yüzme bilmeyen insanlar tanıyorum ben. İstanbul’da yaşadığı halde yüzme bilmeyen, denizi görmeyen veya ‘Sultanahmet’e gittin mi, Topkapı Sarayı, Ayasofya oraları gördün mü’ deyince ‘nasıl gidiliyor, bilmiyorum’ diyen insanlar gördüm ama bu insanlar, daha dar imkanlarda yaşarken ‘bu köy bana dar geliyor. Ben daha büyük yerlerde yaşamalıyım. Bu köy beni kaldırmıyor. Bu köy bana yetmiyor kardeşim. Ben daha büyük imkanların içinde olacağım’ falan diyor” şeklinde konuştu.

GEÇİM DERDİ DEĞİL, VİZYON MESELESİ

“Yani adam köyüne sığmıyor” diyen usta radyocu, “Daha görmediği halde büyük vizyonlarda, kültür sanat faaliyetlerinde ve insanların yoğun iletişim içinde olduğu zeminlerde yaşamak istiyor. Aynı insan, tamam, geliyor İstanbul’a; yani bakıyorsun hayatında bir kere sergiye gitmemiş, tiyatroya gitmemiş, operaya gitmemiş, konsere gitmemiş” ifadelerini kullandı ve şu değerlendirmeyi yaptı:

“Yani burada şöyle bir şeyle de karşılaşıyorum. Aranızda şöyle düşünenler olabilir, ‘senin tuzun kuru tabii, onlar kaç para biliyor musun’ falan diyenler olabilir. Bugün Taksim’e gidin. Taksim’e gidin, en az her gün, her Allah’ın günü, Cumartesi-Pazar dahil; yani en az on beş, yirmi tane tamamen beleş, ücretsiz konser veyahut da fotoğraf sergisi veyahut da işte halk eğitim merkezlerinin, belediyelerin finanse ettiği oyunlar, şunlar bunlar var. Yani hemen parayı bahane ediyorlar ama çok önemli kültür sanat faaliyetleri var.”

MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NİN YENİ KURSLARI HER YAŞTAN VATANDAŞA HİTAP EDİYOR

Melikgazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (MELMEK) kapsamında, Tınaztepe, Danişmentgazi, Fedakar Gülderen, Yeniköy, Selçuklu, Belsin, Esenyurt, Necip Fazıl Kısakürek, Tavlusun, Alparslan Türkeş, Şirintepe, Gökkent, Gesi Fatih, İldem ve TOKİ Sosyal Tesisleri’nde, yetişkinler için açtığı birbirinden farklı kurslar için kayıtların başladığını duyurdu.

Adli Kalem İşleri’nden İngilizce’ye, Türk Halk Oyunları’ndan çini işlemeciliğine pek çok alanda açılan kurslarla, vatandaşlara hem meslek edindirmek hem de ilgi duydukları alanda gelişimlerini desteklemek amacıyla açtıkları kurslara her yıl yoğun ilgi olduğunu belirten Başkan Palancıoğlu, “ Melikgazi’mize kazandırdığımız nitelikli hizmetlerimizle vatandaşlarımızı memnun etmeye devam ediyoruz. İlçemize değer katan proje ve yatırımlarımızın yanı sıra, kültür, sanat ve eğitim alanında hayata geçirdiğimiz hizmetlerimizle de refah seviyesini artırıyoruz. Bu kapsamda MELMEK kurslarımız kapsamında çeşitli kurslar açarak vatandaşlarımızın ilgi duydukları alanlarda eğitim almalarını, el becerilerinin gelişmesini, sosyalleşmesini ve meslek edinmesini destekliyoruz. Tınaztepe, Danişmentgazi, Fedakar Gülderen, Yeniköy, Selçuklu, Belsin, Esenyurt, Necip Fazıl Kısakürek, Tavlusun, Alparslan Türkeş, Şirintepe, Gökkent, Gesi Fatih, İldem ve TOKİ Sosyal Tesisleri’mizde yetişkinlere yönelik kurslarımıza kayıtlarımız başladı. Arıcılık, haber spikerliği, dijital fotoğrafçılık, çini işlemeciliği, resim sanat eğitimi ve daha pek çok kurslarımız vatandaşlarımızı bekliyor. Ücretsiz olarak hizmet verdiğimiz kurslarımızdan eğitim alan vatandaşlarımız MEB onaylı sertifikalarına sahip olacaklar. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlarımız www.melikgazi.bel.tr internet adresimizden veya 252 16 61–68 numaralı hattımızdan başvuru yapabilirler. Hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Kayseri’de somut olmayan kültürel miras unsurlarının tespiti toplantısı yapıldı

SOKÜM Kayseri İl Tespit Kurulu, Kayseri yöresine ait somut olmayan kültürel miras unsurlarının tespiti çalışmaları …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427