Politika

Kayseri’de kalabalık ‘hükümet istifa’ diye bağırdı Genç ‘Ne baskıya boyun eğeriz, ne de bir adım geri atarız’ dedi

CHP’nin Cumhurbaşkanı aday adayı olan İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diplomasının iptali ve sonrasında belediyeye yönelik 106 gözaltı kararına karşı bazı illerde olduğu gibi Kayseri’de de yürüyüş ve miting gerçekleştirildi. Yürüyüşe polis gazla müdahele ederken   aralarında Emek Partisi Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu’nun da olduğu bazı kişiler gözaltına alındı.

CHP’nin  çağrısıyla muhalif bazı belediye başkanları, il, ilçe belediye meclis üyeleri, bazı STK temsilcileri ve kalabalık saat 14.00’da Mimarsinan Parkı içerisinde miting  için toplandı. Miting öncesi iptal edilen Forum AVM önünden Emek Partisi ve bir grup yürüyüş yaparak miting alanına ulaşmak isterken polis barikatıyla karşılaştı. Bu arada CHP Melikgazi ilçe örgütü de Forum AVM önüne gelince iki grup birleşerek yürüyüşe geçmek istedi. Ancak polis yürüyüşe önce izin vermedi, sonra parçalara ayırarak yürüyüşe izin verileceğini bildirdi. Polis barikatını aşarak yürüyüşe geçen kalabalıkikinci polis barikatı ile karşılaştı. Bu sırada  Emek Partisi Kayseri İl Başkanı Ahmet Akarsu ile bazı kişiler gözaltına alındı. Kalabalık ‘Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiç birimiz”, “Kurtuluş sokakta, sandıkta değil”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atarken, kameralı aramayı kabul etmeyenler miting alanına alınmadı.

Mimarsinan parkındaki miting alanında toplanan binlerce  kişi başta  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP’nin haksız ve hukuksuz politikalarına karşı sloganlar attı. Miting alanından Cumhuriyet meydanına yürümek isteyen bazı kişilere ise yine polis müdahele etti.

CHP Kayseri milletvekili Aşkın Genç miting sonrası ‘ Kayseri tek yürek’ diyerek şu paylaşımı yaptı.

“Bugün Kayseri’nin dört bir yanından gelen binlerce yürek, Cumhuriyetimize, demokrasimize ve halkın iradesine sahip çıkmak için meydanlarda buluştu! Mimarsinan Parkı’nda tek ses, tek yürek olduk! Gençler, kadınlar, işçiler, emekçiler, esnaflar… Herkes burada, herkes adalet için ayakta! Çünkü biz biliyoruz ki; hukuksuzluk karşısında – susanlar, bir gün en büyük haksızlığa uğrayanlar olacaktır! Bu yüzden bir kez daha yüksek sesle haykırıyoruz: Ne baskıya boyun eğeriz, ne de bir adım geri atarız! Adaleti yok sayanlara, hukuku ayaklar altına alanlara geçit vermeyeceğiz! Kayseri, Ekrem İmamoğlu’na ve halkın iradesine sahip çıkıyor! İmamoğlu yalnız değildir! Millet iradesine darbe vuranlara asla teslim olmayacağız! Biz buradayız, hep birlikteyiz, omuz omuzayız! Çünkü biliyoruz: Kurtuluş yok tek başına! Ya hep beraber, ya hiçbirimiz!”
Muharrem İnce Ankara’da konuştu
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: “Ekrem İmamoğlu’na destek olmak için Ankara Kızılay’dayız. Aydınlık karanlığı yenecek!”
Hür Düşünce Derneği: Toplumsal diyalog ve uzlaşma ortamı sağlanmalıdır

Hür Düşünce Hareketi Genel Başkanı olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na yapılan gözaltı işlemini büyük bir kaygı ve endişe içinde takip ediyoruz.  Bu gözaltı, demokratik bir hukuk devletinde asla kabul edilecek bir uygulama değildir. Masumiyet hakkı korunmalıdır.

Sayın İmamoğlu’na ve diğer belediye başkanlarına yönelik bu işlem, ifade özgürlüğüne, seçilmiş temsilcilerin görevlerini yapma hakkına ve milli iradeye açık bir saldırıdır. Hukukun üstünlüğü ilkesi, yargı bağımsızlığı ve adil yargılanma hakkı gibi temel ilkeler, bu gözaltı ile açıkça ihlal edilmiştir.

Bu gözaltı, aynı zamanda toplumsal kutuplaşmayı ve gerilimi tırmandırma potansiyeline sahiptir. Ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemde, toplumsal barış ve uzlaşma her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Bu nedenle, tüm tarafları sağduyulu olmaya ve gerginliği artıracak açıklamalardan kaçınmaya davet ediyoruz.

Hür Düşünce Hareketi olarak, aşağıdaki hususların altını çizmek istiyoruz: Sayın Ekrem İmamoğlu’nun derhal serbest bırakılması gerekmektedir. Yargı süreçleri, siyasi etkilerden arındırılmış, şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmelidir. Basın mensuplarına yönelik baskı ve hukuksuz uygulamalara son verilmeli. İfade özgürlüğü ve seçilmiş temsilcilerin görevlerini yapma hakkı, her koşulda korunmalıdır. Toplumsal diyalog ve uzlaşma ortamı sağlanmalıdır. Hukukun üstünlüğü ilkesine ve evrensel hukuk normlarına saygı gösterilmelidir.

Hür Düşünce Hareketi, demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının savunulması için her zaman mücadele etmeye devam edecektir. Bu hukuksuzluğa karşı tüm demokratik kurumları, sivil toplum örgütlerini ve yurttaşlarımızı, Fikri Hür Vicdanı Hür İrfanı Hür bir Türkiye için seslerini yükseltmeye davet ediyoruz.

Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu ----- Davut Güleç Kimdir ? -----

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu
Gizliliğe genel bakış

Bu web sitesi, size mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunabilmek için çerezleri kullanır. Çerez bilgileri tarayıcınızda saklanır ve web sitemize döndüğünüzde sizi tanımak ve ekibimizin web sitesinin hangi bölümlerini en ilginç ve yararlı bulduğunuzu anlamasına yardımcı olmak gibi işlevleri yerine getirir.