ERÜ’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Töreni ve konferans

ERÜ’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Töreni 

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında tören gerçekleştirildi.

ERÜ 15 Temmuz Şehitler Caddesi 15 Temmuz Şehitler Anıtı önünde gerçekleştirilen törene; Vali Gökmen Çiçek, önceki dönem Milli Savunma Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Sayın Bayer Özsoy, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Haldun Taşan, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv.Plt.Tuğg. Hasan Volkan Güleryüz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, İlçe Kaymakamları, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, ERÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Hakan Aydın, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın,  ERÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Narin, ERÜ Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Afşın Alper Cerit ile Zafer Çağlıtalaslıgil, İl Müdürleri, Senato Üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

Programda ilk olarak, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti’nin ardından şehitlerimizin ruhu için dua edildi.

Önceki dönem Milli Savunma Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili ve Millî Savunma Komisyonu Başkanı Hulusi Akar, “85 milyon milli ve manevi değerlerine sahip bir millet olduğumuz takdirde biz geleceğe güzel bakabiliriz” dedi.

Akar, şunları kaydetti: “Emperyalist güçler yüzyıllardan beri çeşitli girişimler ile bizlerin, ülkemizin, milletimizin ilerlemesini engellemek için dün olduğu gibi bugünde aynı mantıkla, aynı anlayışla çalışıyorlar. Bizler her zamankinden daha güçlü olmamız lazım. Güçlü olmaktan başka bizim çaremiz yok. Güçlü olmak için de çalışmaktan başka çaremiz yok. Üniversitelerimizde bu konuda çok önemli çalışma alanlarından biridir. Buradaki bilgininin mutlaka pratiğe dönmesi lazım. Buradaki bilginin mutlaka tüm vatandaşlarımıza yayılması lazım.”

Rektör Prof. Dr. Fatih Altun da törende yaptığı konuşmada “O karanlık gecede canları pahasına kendilerini siper ederek vatanına, bayrağına ve bölünmez bütünlüğüne sahip çıkan Türk milletini kimse bölmeyi ve parçalamayı dün olduğu gibi bugünde başaramayacaktır” diye konuştu.

“Şunu herkes iyi bilmelidir ki, büyük ülke Türkiye yolunda emin adımlar ile ilerleyen bizleri kimse durduramayacaktır” diyen Rektör Prof. Dr. Altun, sözlerini şöyle sürdürdü: “15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içine sızmış FETÖ/PDY mensubu hain teröristler, Anayasal düzeni ve Parlamenter sistemi yıkarak bir cunta hükûmeti kurmayı hedeflemişlerdir. Devletin imkânları ile bu hainler gece boyunca ise Türkiye Büyük Millet Meclisimizi bombalamış; Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, polis karargâhları ile Millî İstihbarat Teşkilât binalarına saldırılmış ve medya kuruluşlarını hedef alarak hain emellerine ulaşacaklarını sanmışlardır. O gece kendini bilmez bir avuç azınlık olan FETÖ’cü teröristler, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile vatanına, bayrağına, milletine ve demokrasiye sahip çıkmak amacıyla sokaklara inen Türk Milleti’ne gözlerini bile kırpmadan haince saldırmışlar ve 251 kahramanımızı şehit, 2 bin 700’ü aşkın kahramanımızı da gazi bırakmışlardır.15 Temmuz gecesi bu hainlerin emellerine ulaşamamaları için ellerinde bayrak, dillerinde tekbir ile sokaklara inen yüz binlerce vatandaşımız sayesinde hain kalkışma bertaraf edilmiş ve gereken cevap misli ile verilmiştir. Yurdumuzun dört bir tarafında uçaklara,tanklara, kurşunlara ve bombalara göğsünü siper eden yüce Türk Milleti o gece sadece “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” olurum inancıyla bir an bile tereddüt etmeden Cumhuriyetine sahip çıkmıştır. Şanlı Tarihi boyunca kahramanlık destanlarına adını yazdıran Aziz Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi de birlik ve beraberliğini bir kez daha göstermiş, asla ülkesi üzerinde oynanan oyunlara izin vermeyeceğini meydanlarda haykırmıştır. Şunu herkes iyi bilmelidir ki, büyük ülke Türkiye yolunda emin adımlar ile ilerleyen bizleri kimse durduramayacaktır.15 Temmuz gecesi yaşanılanları unutmamak ve unutturmamak için bugün bir araya geldiğimiz Üniversitemiz kampüsünde yer alan 15 Temmuz Şehitler Caddesi, o gece şehadet şerbeti içen her bir şehidimizin adına dikilen fidanlar ve 15 Temmuz Şehitler Anıtı, Üniversitemizin en önemli değerlerinden birisidir. Türkiye’nin önemli araştırma üniversitelerinden birisi olan Erciyes Üniversitesi mensupları olarak bizler gerek eğitim-öğretim, gerek ar-ge faaliyetlerimiz gerekse de insanlığa kazandırdığımız bilimsel katkılarımız ile bizleri geride bırakmaya, yavaşlatmaya çalışan hain şer odaklarına asla izin vermeyeceğiz.  Milli ve manevi değerlerine bağlı ülkesine sahip çıkan bayrağı ve milleti için var gücü ile çalışan genç nesilleri yetiştirerek bizler, üzerimize düşen görevi dün olduğu gibi bugünde yerine getirmeyi devam ettireceğiz. Demokrasimiz, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.”

Konuşmaların ardından “Alçak Darbe Girişiminin Kayseri Basınındaki Yansımaları” temalı sergisinin açılışı davetliler tarafından gerçekleştirilerek gezildi.

ERÜ’de “15 Temmuz Milletin Zaferi ve FETÖ Terör Örgütü” Konulu Konferans Düzenlendi

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Demir’in konuşmacı olarak katıldığı “15 Temmuz Milletin Zaferi ve FETÖ Terör Örgütü” konulu konferans düzenlendi.

Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa; Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Sayın Bayer Özsoy, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Kayseri İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hakan Dedebağı, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, ERÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoğlu ve Prof. Dr. Hakan Aydın, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın,  ERÜ Genel Sekreteri Prof. Dr. İbrahim Narin, ERÜ Genel Sekreter Yardımcıları Doç. Dr. Afşın Alper Cerit ile Zafer Çağlıtalaslıgil, İl Müdürleri, Senato Üyeleri, akademik ve idari personel katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ardından etkinliğin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, “Yüce Türk Milleti her daim bir ve beraber olarak üzerinde oynanan hain planları ve şer odaklarını bertaraf edecektir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti: “15 Temmuz 2016’da güçlü adımlarla ilerleyen ülkemizi yıkmak, parçalamak ve bölmek isteyen hain terör örgütü FETÖ mensuplarının ve arkasındaki işbirlikçilerinin darbe girişimi ile bu millet karşı karşıya kalmıştır. O gece tarihi boyunca destanlar yazdıran Aziz Türk Milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Mevzubahis vatansa; gerisi teferruattır” sözü ile meydanlara inmiş, canı pahasına hürriyetine el uzatan hainlere gereken cevabı vererek, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi birlik ve beraberliğini tüm dünyaya göstermiştir. Ülkemizin en karanlık günlerinden olan 15 Temmuz’da Kadını erkeği, genci yaşlısı ile bedenlerini siper eden Türk Milleti sokaklarda hainler tarafından ele geçirilen tankların ilerlemesine izin vermedi. Aziz milletimiz, meydanlardaki Kuvayı Milliye Şuuru ile bu hainlerin emellerine ulaşmasını engellemiş, ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen şer odaklarına emellerine ulaşamayacakları göstermiştir. Yaptıkları aciz planlar ile bizleri bölmek isteyen hainler, 15 Temmuz gecesi bir kez daha görmüşlerdir ki, vatanı ve bayrağı için Yüce Türk Milleti dün olduğu gibi bugünde birlik ve beraberlikle kenetlenmiş oynanan kirli oyunu bertaraf etmiştir. Şunu herkes iyi bilmelidir ki,15 Temmuz, FETO Üyesi hain teröristlere karşı göğsünü siper eden milletimizin kazandığı şanlı zaferimizdir. 15 Temmuz, Türk Milleti’nin egemenliğinin kayıtsız şartsız milletin olduğunu gösterdiği gündür. Oynanan oyunlara, kirli planlara rağmen Ülkemiz, dünyada söz sahibi bir ülke olarak varlığını daima sürdürecektir.”

Rektör Prof. Dr. Altun’un konuşmasının ardından kürsüye gelen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilmi Demir, 15 Temmuz darbesini anlattı.

“Cenab-ı Allah bu millete bir daha 15 Temmuzları bir daha yaşatmasın” diyen Prof. Dr. Demir, “Devletin kendilerini verdiği silahı millete doğrultan bir grup asker kıyafetli hainle karşılaştık o gece. Attıkları mermiler tatbikat mermi değil, gerçek mermiydi. Gazilerimiz, şehitlerimiz oldu. Dolayısıyla bir tiyatro oynandı diyenlerin, o gece bu yaşanılanları dikkatle yeniden bir daha hatırlaması gerekiyor. Ortada bir tiyatro yoktu, gerçek mermiler vardı. Ve hainler milletin kendisine silah sıkıyordu” diye konuştu.

Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Altun’un, Prof. Dr. Demir’e plaket takdiminin ardından sona erdi.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

ERÜ’ye 5 Bin 366 Öğrenci Yerleşti, Diş Hekimliği Fakültesi 15. Dönem Mezunları, KÜN’den YKS 2024 Yerleştirme Sonuçları açıklaması

ERÜ’ye 5 Bin 366 Öğrenci Yerleşti  Erciyes Üniversitesi (ERÜ), Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427