Kayseri ve Nevşehir Emniyetinden ve bölgeden haberler (05.03.2024)

KAYSERİ EMNİYETİNDEN HABERLER

Kayseri Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince  yapılan operasyonda, kaçak otomobil motoru getirerek piyasaya süren bir kişi piyasa değeri yaklaşık 1 milyon TL olan farklı markalara ait 15 kaçak otomobil motoru ile yakalandı.

Kayseri Emniyet Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında “uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak” suçundan 21 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan A.G’yi yakaladı ve cezaevine teslim etti.

NEVŞEHİR EMNİYETİNDEN HABERLER..

ORUÇ BİLEN/NEVŞEHİR

Ürgüp’ de Huzur Uygulaması Yapıldı

Ürgüp İlçe Emniyet Müdürlüğü personelinin katılımı ile “Kamu güvenliği, genel asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine” yönelik 01.03.2024 günü 30 ekip ve 126 personelle  yapılan Asayiş, Trafik ve Huzur Uygulamasında; 30 Umuma açık yer, park, bahçe, meydan, alan, metruk yerler, gar, terminal vb. muhtelif yerler denetlenmiş ve kontrol edilmiş.

1651 şahıs sorgulanmış, 9 aranan şahıs yakalınmış, 1 iş yerine cezai işlem uygulanmış, 10 işyerinde çalışan 48 şahsın Kimlik Bildirme Sistemine girişinin yapılmadığı tespit edilerek cezai işlem uygulanmış, 364 araç ve sürücüsü kontrol edilmiş,13 araç sürücüsüne cezai işlem uygulanarak 5 araç trafikten men edilmiştir.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü Bilgilendirme Faaliyetleri

Terörle Mücadele Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri kapsamında,  Cemil Meriç Sosyal Bilimler Lisesi, İbni Sina MTA Lisesi, Mahmut-Dudu Yazıcı Anadolu Lisesi ve Şehit Demet Sezen Güzel Sanatlar Lisesinde öğrenim görmekte olan 11. ve 12.sınıf öğrencilerine yönelik hazırlanan “Gençlik ve Güvenli Gelecek” projesi doğrultusunda; terörün tanımı, örgütlerin eleman temin etme yöntemleri, radikalleşme konularında öğretmen ve öğrencilerden oluşan 605  katılımcıya bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Çalışmaları 

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içerisinde yapılan çalışmalarda; meydana gelen 14 olayda,

11,44 gr. metamfetamin, 11,90 gr. kubar esrar, 0,46 gr. toz esrar,  8 adet sentetik ecza,  2 adet Pipe  ele geçirilmiş, şüpheli 18 şahıs hakkında gerekli işlemler yapılmış, şüpheli şahıslardan 1’i tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir.

SPORCUMUZ MUSTAFA SACİT SÜMER TÜRKİYE 2.’Sİ OLDU

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcularından Mustafa Sacit Sümer, Spor Tırmanış Gençler ve Küçükler A-B Lider Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye 2.’si oldu.

Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Spor Tırmanış Gençler ve Küçükler A-B Lider Türkiye Şampiyonası, hafta sonu Samsun Canik Atatürk Salonu’nda gerçekleştirildi. 16 ilden 81 sporcunun katıldığı turnuvada, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Mustafa Sacit Sümer Türkiye 2.’si olarak gümüş madalya aldı.

Nevşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Savran, Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesindeki Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü çatısı altında, son dönemde hem katıldığı Türkiye Şampiyonalarında hem de uluslararası müsabakalarda önemli dereceler elde eden Mustafa Sacit Sümer ve antrenörü İrem Selen Kafalı’yı tebrik etti.

Nevşehir 4 Ton 769 kg Zayıfladı

Nevşehir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi ve Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli diyetisyenlerimiz tarafından Merkez ve İlçelerimizde halkımıza danışmanlık ve poliklinik hizmeti verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı” kapsamında , İl Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi ve Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli diyetisyenlerimiz tarafından Merkez ve İlçelerimizde halkımıza sağlıklı bir kiloya ulaşılması bu kiloyu koruması, uygun tedaviyi alması ve obezite’nin getirdiği olumsuzlukları tersine çevirmesine yardımcı olacak pratik çözümleri teşvik etmek amacıyla danışmanlık ve poliklinik hizmeti verilmiştir.

Bu kapsamında 2023 yılı içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde Nevşehir de 1997 danışmanlık hizmeti verilerek toplamda 5439 seans yapılmış olup yapılan takip sonucunda          4 ton 769 kg kilo verdirilmiştir. Ücretsiz verilen bu hizmete yoğun ilgi gösteren halkımıza teşekkür ederiz.

Obezite tüm dünya ile birlikte ülkemizde de hızla artmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün 2021 yılındaki raporuna göre 2030 yılına kadar 1 milyar insanın bu hastalıkla yaşayacağı tahmin edilmekteydi. Dünya Obezite Federasyonu’nun 2023 yılı raporunda ise2020’de yaklaşık              1 milyar kişinin (her 7 kişiden 1’i) obeziteyle yaşadığı; etkin şekilde müdahale edilemezse2035 yılındadünya genelinde 1,9 milyarkişinin (her 4 kişiden 1’i) obeziteyle yaşayacağı, dünya nüfusunun yarısının (4 milyar kişi) fazla kilolu veya obez olacağı tahmin edilmektedir. Aynı rapora göre 2020 yılında her 11 çocuktan 1’inin obez olduğu, 2035 yılına kadar %100’ün üzerindebir artışla 400 milyon çocuğun obez olacağı öngörülüyor. Çocukluk çağı obezitesinin artış hızı daha yüksek olup; obezitenin fiziksel ve ruhsal sağlığa ek olarak akademik başarıyı da olumsuz etkileyeceği unutulmamalıdır. Sorun bir salgın hastalık boyutuna ulaşmasına rağmen,neden olduğu zorlukların anlaşılamaması nedeniyle obezite ile mücadele oldukça zordur.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Bakanlığımız ve 81 İl Sağlık Müdürlüğü, 4 Mart’ta Dünya Obezite Günü için belirlenen “Sağlıklı Beslen, Egzersiz Yap, Sağlıklı Kiloda Kal” ve “Haydi, Obezite ve Gençliği/Yaşlılığı/Egzersizi vb. Konuşalım” temaları çerçevesinde etkinlikler planlanmaktadır.

Ülkemizde 2010 yılında uygulanmaya başlanan “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı Yetişkin ve Çocukluk Çağı Obezitesinin Önlenmesi ve Fiziksel Aktivite Eylem Planı” güncellenerek uygulanmaya devam etmektedir. Ayrıca Bakanlığımızca uygulanmakta olan “Türkiye Diyabet Programı” ve “Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı” da sağlıklı beslenme ve obezite ile mücadeleye doğrudan ve dolaylı katkıları olan programlardır

Obeziteden korunma ve obezite ile mücadelede en önemli iki unsur sağlıklı beslenmek ve fiziksel aktivitenin arttırılmasıdır. Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenmenin yanı sıra aktif bir yaşam için arttırılmış fiziksel aktivite düzeyine dayalıdır

 Obezitenin Tedavisi Nasıl Yapılır, Nerelere Başvurulur?

Obezite, tedavi edilmediği takdirde yan etkileri ile yaşam süresini kısaltan, yaşam kalitesini bozan bir hastalıktır. Tedavisinde isetıbbi beslenme (diyet), egzersiz, davranış değişikliği, ilaç ve cerrahi tedavi yöntemleri uygulanabilir.

Diyetisyenlerce yapılacak değerlendirme sonucu bireyin yaşına, cinsiyetine, fiziksel aktivite düzeyine, fizyolojik durumuna ve beslenme alışkanlıklarına uygun, yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlayacak bir plan yapılması,diyet tedavisini oluşturmaktadır. Başarılı obezite tedavisi için hızlı ve hatalı kilo verme yöntemlerinden uzak durulmalıdır. Obezite tedavisinin başarılı bir şekilde yürütülmesi için; “diyet, egzersiz ve davranış değişikliğini” içeren üçlü tedavi programı; hekim, diyetisyen, fizyoterapist, egzersiz uzmanı ve ihtiyaç halinde psikiyatrist ve psikolog gibi meslek gruplarından oluşan bir ekip tarafından uygulanmalıdır.

Fazla kilolu ve obez bireyler, beslenme ile ilgili konularda doğru bilgi edinmek ve diyet tedavisi almak için İlçe Sağlık Müdürlükleri, Toplum Sağlığı Merkezleri ve Sağlıklı Hayat Merkezlerinde verilen beslenme/obezite danışmanlığı hizmetinden yararlanabilir.

“MUCUR-KARAHASANLI YOLU DA YATIRIM PROGRAMINDA, ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BU YOLU DA YAPACAĞIZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ”Kırşehir’in Kapadokya Havaalanı’na ulaşımını sağlayacak 38 kilometre uzunluğundaki ‘Tuzköy-Kesikköprü Yolu Projesi’ni en kısa zamanda yatırım programına alacağız.” dedi.

Bakan Uraloğlu, bugün bir dizi programa katılmak üzere Kırşehir’e gitti. Kırşehir Valisi Hüdayar Mete Buhara’yı ziyaret eden Bakan Uraloğlu’na, kilim ve Neşet Ertaş’ın plağı hediye edildi. Uraloğlu, daha sonra esnaf ziyareti yaparak vatandaşlarla sohbet etti.

Bakan Uraloğlu, Kırşehir Ahilik Müzesi ziyareti öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ticari faaliyetlerinin büyümesi için gayret ettiklerini söyledi.

Dünya sahnesinde ekonomik yönden güçlü olmadan siyasi yönden güçlü olmanın mümkün olmadığını vurgulayan Uraloğlu, ticaretin, ekonominin can damarı olduğunu ifade etti.

Ekonomik başarılarda ulaşım ve iletişim alanında gerçekleştirilen yatırımların büyük rolü olduğunu aktaran Uraloğlu, “Güçlü bir ulaşım altyapısı, ekonomik büyümenin birincil koşuludur. Güvenli, hızlı ve kolay ulaşım, ticaretin, üretimin ve ihracatın en önemli bileşenidir. Yapılan her yeni yol, geçtiği yerin istihdamına, üretimine, ticaret ve kültür hayatına can katmaktadır.” dedi.

Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geçen son 22 yılda ulaşım ve iletişim altyapısına 275 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

2002 yılında, 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu yaklaşık 29 bin 400 kilometreye ulaştırdıklarını anlatan Uraloğlu, şöyle konuştu:

“Bölünmüş yollarla bağlanan şehir sayımız 6 iken, 77’ye yükselttik. 2002 yılında 311 kilometre olan toplam köprü uzunluğunu 774 kilometreye çıkardık. 50 kilometre olan tünel uzunluğumuzu 753 kilometreye yükselttik. 1714 kilometre olan otoyol ağımızı ise 3 bin 726 kilometreye çıkardık. Yavuz Sultan Selim, 1915 Çanakkale ve Osmangazi köprüleri, Avrasya Tüneli ve Kuzey Marmara, İstanbul-İzmir, Ankara-Niğde otoyolları gibi dev karayolu projelerini hayata geçirdik. 10 bin 948 kilometre olan demiryolu ağımızı da 13 bin 919 kilometreye çıkardık. Asya ve Avrupa kıtalarını İstanbul Boğazı altından birbirine bağlayan Marmaray ve Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattıyla birlikte Doğu Asya’dan Batı Avrupa’ya, Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım sağladık. Bu projelerimiz modern İpek Yolu’nun en önemli parçasını oluşturdu.”

Bakan Uraloğlu, 2002’den bu yana aktif havalimanı sayısını 26’dan 57’ye çıkardıklarını anımsatarak, denizcilik alanında da 152 olan uluslararası liman sayısını ise 190’a çıkardıklarını dile getirdi.

İletişim altyapısında da büyük yatırımlar yaptıklarının altını çizen Uraloğlu, “Afrika seviyelerinde bulunan iletişim altyapımıza adeta çağ atlattık. Bugün 74,8 milyonu mobil abone olmak üzere toplam 94,3 milyon genişbant internet abonemiz var. Fiber ağ uzunluğumuzu yaklaşık 550 bin kilometre ve fiber altyapı uzunluğumuzu bu yıl 600 bin kilometreye ulaştırdık. 2028 yılına kadar da 850 bin kilometreye çıkarmayı hedefliyoruz. Uzaydaki aktif haberleşme uydu sayımızı 5’e çıkardık. Şimdi ilk milli ve yerli haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ile uzay ve uydu teknolojileri alanında teknik bir devrim gerçekleştiriyoruz. TÜRKSAT 6A uydumuzu haziran ayında yörüngesine göndermeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

‘TUZKÖY-KESİKKÖPRÜ YOLU PROJESİNİ’ EN KISA ZAMANDA YATIRIM PROGRAMINA ALACAĞIZ

Kırşehir’deki yatırımlara da değinen Uraloğlu, son 22 yılda Kırşehir’in ulaşım ve iletişim altyapısına yaklaşık 14,5 milyar lira yatırım gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Uraloğlu, Kırşehir’e 2 müjde vereceğini belirterek, şöyle devam etti:

“İlki yatırım programımıza alarak projesini onayladığımız 20 kilometre uzunluğundaki Kırşehir Çevre Yolu çalışmalarımızı başlatıyoruz. Projemizde öncelikli talep edilen otoyol ayrımı ve terminal kavşağı arasındaki 10,5 kilometrelik kesimi 18 Mart’ta ihale edeceğiz. Proje bünyesinde 7 farklı seviyeli kavşak bulunuyor ve bunun 5’i ihale edeceğimiz kesim kapsamında inşa edilecek. İkinci müjdemiz ise Kırşehir’in Nevşehir’deki Kapadokya Havaalanı’na ulaşımını sağlayacak 38 kilometre uzunluğundaki Tuzköy-Kesikköprü yolu projesi. Projeyi bakanlığımız gündemine aldık. En kısa zamanda yatırım programına alacağımız projemiz için yaklaşık 1,3 milyar liralık bir yatırım bedeli öngörüyoruz.”

Projelerin hayırlı olmasını dileyen Bakan Uraloğlu, “Mucur-Karahasanlı yolu da yatırım programında, önümüzdeki süreçte bu yolu da yapacağız. Zaman zaman şehrimizin gündemine gelen hızlı tren projemizden de bahsetmemek istiyorum. Karadeniz’i Akdeniz’e bağlayacak hızlı tren aksında Kırıkkale-Kırşehir arasının projesini bitirdik. Kırşehir-Nevşehir arası proje çalışmamız da devam ediyor.” ifadesini kullandı.

Bakan Uraloğlu’na, AK Parti Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve AK Parti İl Başkanı Seher Ünsal da eşlik etti.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YUSUF YAZICI, AKSARAY’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN ”55. LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ KAYSERİ BÖLGE YARIŞMASI SERGİ AÇILIŞI”NI ZİYARET ETTİ

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Aksaray’da gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen ”55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması Sergi Açılışı”nı ziyaret etti. İl Müdürü, Nevşehir’den katılan öğrencilerin projelerini inceleyerek bilgi aldı.YAZICI, projelerin hazırlanmasında emek veren ve katkı sağlayan yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilere teşekkür ederek başarılar diledi.

NEVŞEHİR İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ AKUB EKİBİ, DEPREM HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ZİYARETLER GERÇEKLEŞTİRDİ

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf YAZICI, Aksaray’da gerçekleştirilen TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen ”55. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışması Sergi Açılışı”nı ziyaret etti. İl Müdürü, Nevşehir’den katılan öğrencilerin projelerini inceleyerek bilgi aldı.  YAZICI, projelerin hazırlanmasında emek veren ve katkı sağlayan yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilere teşekkür ederek başarılar diledi

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Drift yapan, cezaevi firarisi aranan-hükümlü ve uyuşturucu satıcısı yakalandı

Kayseri’de Emniyete bağlı ekipler suçlulara göz açtırmıyor. Melikgazi ilçesi Kazım Karabekir Mahallesinde Yolun Ortasında Drift …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427