Talas, Bünyan, Hacılar, Kocasinan, Melikgazi, Bodrum, Bandırma belediye haberleri

TALAS’IN RAMAZAN ETKİNLİKLERİ ÇOCUKLARIN VAZGEÇİLMEZİ

Talas Belediyesi tarafından düzenlenen ve Ramazan ayı ile birlikte iftar sonrasının vazgeçilmezi haline gelen Ramazan etkinlikleri bu yıl da çocukların eğlencesi oldu. Her gün bir kırsal mahallede çocuklarla buluşan Hacivat-Karagöz çocuk tiyatrosu bu yıl ayrıca depremzedelere de özel olarak sahnelendi.

İlk durağı Süleymanlı Mahallesi olan Hacivat-Karagöz çocuk tiyatrosu kırsal mahallelerde yaşayan çocukların gözdesi haline geldi.

Çocukların da zaman zaman oyuna dahil olduğu etkinlikte Hacivat ve Karagöz, yaptıkları esprilerle çocukların hafızalarında Ramazan anısı olarak yerleşti.

Ramazan ayı boyunca her gün farklı bir mahalledeki çocuklarla buluşan organizasyon, bugüne kadar 3 bin 385 kişi tarafından ilgiyle takip edildi.

Kırsal mahallelerden Süleymanlı’da başlayan etkinlik, Çatakdere, Çevlik, Yamaçlı, Reşadiye, Kuruköprü, Alaybeyli, Cebir, Yazyurdu, Başakpınar, Çömlekçi, Akçakaya ve Örencik mahallelerindeki çocuklarla buluştu.

Bunların yanı sıra program Talas’ta bulunan Pertevniyal Yurdu A Blok, Pertevniyal Yurdu B Blok, Kayseri Yurdu, Seyyid Burhaneddin Yurdu, Hunat Hatun Yurdu A Blok, Hunat Hatun Yurdu B Blok, Şule Yüksel Şenler Yurdu ve Mustafa Asım Köksal Yurdunda kalan depremzede çocuklara da özel olarak sahnelendi.

SON DURAK YAZILI-MENGÜCEK İLE ZİNCİDERE

Kırsal mahalleler ile yurtlardaki 3 bin 385 çocuğun izlediği Hacivat-Karagöz tiyatrosu, arife günü hariç Yazılı-Mengücek ve Zincidere mahallelerinde düzenlenecek iki programla bu ay ki programı tamamlayacak.

Programın düzenlendiği mahallelerden Süleymanlı Muhtarı Ömer Şahin, etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iftar sonrası özellikle çocukları çok mutlu eden güzel bir organizasyon olduğunu ifade etti.

ÇOCUKLARDAN BAŞKAN AMCALARINA TEŞEKKÜR

Tiyatroyu izleyen çocuklar da Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’a teşekkürlerini iletti. Etkinliklerin sonunda ise çocuklara pamuk şeker ikram edildi.

KOCASİNAN, RAMAZAN AYI’NDA ON BİNLERCE VATANDAŞIN GÖNLÜNE DOKUNDU

– BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, VATANDAŞLARIN HEM DUASINI ALDI HEM DE GÖNLÜNÜ FETHETTİ

Kocasinan Belediyesi, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği; Kayseri ve deprem bölgelerindeki iftar programları, İkram Lokması, İkram Çeşmesi uygulaması ve çeşitli etkinlikleriyle on binlerce vatandaşın gönlüne dokundu. Mübarek ramazan ayının bereketini ve manevi havasını en güzel şekilde Kayseri’de yaşattıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, “Vatandaşlarımızla birlikte daha nice Ramazan aylarına sağlıkla, huzurla ve mutlulukla ulaşabilmeyi temenni ediyoruz.” dedi.

Ramazan bereketini vatandaşlar ile birlikte yaşamak için hassasiyet gösteren Başkan Çolakbayrakdar, Ramazan ayının ilk gününden beri farklı sosyal gruplar ve depremzedelerle birlikte iftar sofrasında bir araya geldi. Özellikle Başkan Çolakbayrakdar, deprem bölgesindeki ‘Kardeş belediye’ Türkoğlu’nda her gün bin kişiye iftar yemeği ile 16 bin sıcak ekmek dağıtarak, depremzedelerin hem duasını alan hem de gönüllerini fethetti. Ev ziyaretleri ve kimi mahallelerde kurulan metrelerce uzunluktaki sofralarda Başkan Çolakbayrakdar ile iftar açan bölge sakinleri, dostluk, dayanışma ve paylaşımın en güzel örneklerini sergiledi. Başkan Çolakbayrakdar, teravih namazlarında ise farklı mahallelerde vatandaşlarla buluştu. Onlara Kocasinan Belediyesi’nin ‘İkram Lokmasından tatlı ikramında bulunan Başkan Çolakbayrakdar, bölge sakinlerinin sorunlarını ve taleplerini dinlemeyi de ihmal etmedi.

Ramazan bereketinin paylaşılarak çoğaldığını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; “Ramazan ayı denince; 11 ayın sultanı, rahmet ve mağfiret ayı, ebedi saadeti kazanma ayı aklımıza geliyor. Manevi iklimin yaşandığı mübarek bir ay olan Ramazan da, hayır ve bereket artar, Allah’ın rahmeti, sağanaktan boşanırcasına yağar. Gönüller yumuşar, paylaşma, dayanışma ve karşılıklı anlayış zirve yapar, gönüllere sevgi dokunur. Belediye olarak biz de Ramazan ayının bereketini, feyzini beraber yaşamak adına önemli organizasyonlar yaptık. Bunlardan biri olan iftar programlarımız; aynı bölgede yaşayan mahalle sakinlerinin buluştuğu, Ramazan ayının huzurunun en yoğun hissedildiği anlar oldu. Böylelikle Kocasinan’da Ramazan ayının maneviyatına uygun toplumsal kaynaşmaya vesile olduk. Özellikle Kahramanmaraş ve Malatya gibi deprem bölgelerinden şehrimize misafir olarak gelen öğrenciler ve aileleriyle iftar sofralarında bir araya geldik. Kardeş belediye Türkoğlu’nda ise her gün binlerce kişiye iftar yemeği ve 16 bin sıcak ekmek dağıttık ve mobil fırın uygulamamız devam ediyor. Adıyaman’da ise 3 bin kişiye iftar yemeği verdik ve iaşe dağıttık. Bizler, her zaman depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Şehrimize misafir olarak gelen depremzede kardeşlerimizin daha huzurlu bir hayat yaşamaları için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve dirliğimizi daim eylesin.” ifadelerine yer verdi.

Ramazan ayı dolayısıyla yardım hareketliliğini de en üst seviyeye çıkardıklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin her zaman depremzedelerin ve ihtiyaç sahiplerinin yanında olduğunu vurgulayarak; “Kocasinan bölgesinde ikamet eden ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanlarında olurken, bir yandan da deprem nedeniyle şehrimize misafir olarak gelen kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. Kardeşlerimize gerek ‘Sosyal Market’ ile giyim ihtiyacını karşılarken gerekse iaşe noktasında gıdaları ulaştırıyoruz. Bölgemizde bulunan ihtiyaç sahiplerine ise Dost Mağaza ile giysi desteği olurken, sosyal yardım kartı ile de iaşe ihtiyacını karşılıyoruz. Özellikle Ramazan ayında da iftarlarını açmalarına vesile olduğumuz 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi ve engelli olup da yemek yapabilecek durumu olmayan 160 vatandaşın evine günde 4 çeşit sıcak yemek hizmeti sunuyoruz. Her zaman olduğu gibi büyüklerimizin yanındayız.” diye konuştu.

Öte yandan Kocasinan Belediyesi, Ramazan ayı boyunca gerçekleştirdiği; iftar programları, İkram Lokması, İkram Çeşmesi uygulaması ve çeşitli etkinlikleriyle on binlerce vatandaşın gönlüne dokundu. Geleneksel hale getirdiği iftar programlarının ilkini Yenimahalle’de 4 bin 500 kişinin katılımıyla gerçekleştiren Kocasinan Belediyesi, ‘İkram Çeşmesi’ uygulaması ile ‘İkram Lokması’ çalışmasıyla ise her gün bir camide teravih namazından sonra vatandaşlara salep ve tatlı ikramında bulundu. Gıda yardımlarını da Ramazan ayında artırarak devam ettiren Kocasinan Belediyesi, 3 bin 302 aileye sosyal yardım kartı dağıtmaya da devam etti. 6 bin 452 kişiye ise iaşe desteğinde bulunurken 6 bin 802 kişiye de toplam 48 bin 428 ürün kıyafet dağıtan Kocasinan Belediyesi, bir yandan ihtiyaç sahiplerine destek olurken bir yandan da deprem nedeniyle Kayseri’ye misafir olarak gelen depremzedelerin yanında yer aldı. Özellikle Kocasinan Belediyesi, ilçede 65 yaş üstü ihtiyaç sahibi ve engelli olup da yemek yapabilecek durumu olmayan 160 vatandaşın evine günde 4 çeşit sıcak yemek ulaştırdı.

MELİKGAZİ ZABITASINDAN BAYRAM ÖNCESİ PAZAR YERİ VE MARKET DENETİMİ

Melikgazi Belediyesi zabıta ekipleri, marketlerde ve pazar yerlerinde Ramazan Bayramı öncesi vatandaşların güven içinde alışveriş yapabilmeleri için denetimlerini sıklaştırdı.

Satılan her türlü ürünün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluğunun incelendiğini belirten Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılan denetimlerde ürünlerin üzerindeki fiyat etiketleri ile kasadaki ürünler karşılaştırılarak bir artış olup olmadığı inceleniyor. Ayrıca ekiplerimiz, ürünlerin gramajı, son kullanma tarihi ve diğer kurallara uygunluğu konusunda da denetimlerini yapıyor. Ürün gramajı, fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında yapılan denetimlerde, etiket fiyatı ile kasa fiyatı uyuşmayan, tüketiciyi yanıltmaya yönelik etiketlerle faaliyet gösteren işletmelere idari yaptırım uygulandı. Ayrıca zabıtlarımız pazar yerlerinde zabıta ekipleri, tezgah, etiket ve tartı kontrolleri yaptı. Ekiplerimiz, olası sorunların önüne geçmek için pazar yerlerinde ölçü ve ayar kanunu kapsamında kontrollerine devam edecek. Vatandaşlarımızın hakkını korumaya yönelik olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Denetimlerimizde halkımızın aldanmaması, yanılmaması için elimizden geleni yapıyoruz.” diye belirtti.

BÜNYAN’DA BAYRAMA HAZIRLIK TAMAMLANDI

Bünyan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz şehitliğimiz başta olmak üzere ilçemiz genelindeki tüm mezarlıklarda Ramazan Bayramı hazırlıklarına başladı.
İlçemizde bulunan şehitlik ve mezarlıklarımızda her yıl düzenli ve periyodik şekilde gerçekleştirilen bakım, temizlik ağaç budama, çim ve yabani ot biçme çalışmalarının yanı sıra yine her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları başta olmak üzere özel günler öncesinde gerçekleştirilen bakım, onarım, tadilat ve temizlik çalışmaları Ramazan Bayramı öncesi tamamlanarak halkımızın ziyareti için hazır hale getirildi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun “Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile vatandaşlarımızın mezarlık ziyaretlerini daha temiz ve daha ferah bir ortamda gerçekleştirmeleri için çalışmalarımızı tamamladık. Arefe günü ve bayram süresince vatandaşlarımızın, herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için mezarlıklar içerisinde kuruyan otlar, dikenler, atılan çöp ve katı atıklar temizlenerek bakımları yapıldı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için tüm tedbirleri aldık. Şimdiden tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

MELİKGAZİ’DE MEZARLIKLAR BAYRAMA HAZIRLANIYOR

Melikgazi Belediyesi, Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşların bayramda kabir ziyaretlerini rahat ve huzurlu bir şekilde gerçekleştirebilmesi için ilçedeki mezarlıklarda genel temizlik ve bakım onarım çalışması yapıyor.

Vatandaşların bayram öncesi ve bayram süresince yoğun olarak ziyaret ettiği mezarlıklarda mıntıka temizliği yapıldığını söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Bayram öncesi mezarlık alanlarını daha temiz ve düzenli hale getirmek için ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışmalarına başladı. Mezarlıklarımızı manevi duygularımıza yakışır hale getirebilmek amacıyla temiz ve bakımlı hale getiriyoruz. İlçemizdeki tüm mezarlıklarda ot temizliği, haşerelere karşı ilaçlama, budama, yürüyüş yollarının bakımı ve temizlik çalışmaları özenli bir şekilde gerçekleştirilip bakım ve onarımı yapılıyor. Bayramda yakınlarının kabirlerini ziyaret edecek vatandaşlarımız için temizlik personelimiz hummalı bir çalışma yapıyor. Emeklerine sağlık. Aileler gönül rahatlığıyla kabir ziyareti yapabilirler.” dedi.

BAŞKAN PALANCIOĞLU, BİRLEŞİK KAFKASYA DERNEĞİ’NDE DEPREMZEDELERLE BİR ARAYA GELDİ

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Birleşik Kafkasya Derneği ile verdiği iftar yemeğinde depremzede vatandaşlarla bir araya geldi.

Her sene geleneksel olarak Birleşik Kafkasya Derneği ile iftar yemeğinde bir araya geldiklerini söyleyen Başkan Dr. Palancıoğlu, “Toplumsal barışa ve birlikteliğe ayrıca önem veriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde olmak toplumsal dayanışmayı gerçekleştirir.  Bizleri muhabbetle kucaklayan, iftar sofralarını bizimle paylaşan kıymetli kardeşlerime teşekkür ediyorum. Yüzyılın felaketi deprem hepimizde derin acılar bıraktı. Bizzat deprem bölgelerinde çalışarak depremzede şehirlerimizin yanına olmaya çalıştık. Elimizden gelen her türlü desteği sağladık. Depremler bize bir kez daha gösterdi ki, arama kurtarma çalışmaları çok önemli. Bizde bu kapsam Melikgazi Belediyesi olarak arama kurtarma ile ilgili eğitimler zinciri düzenleyeceğiz. Hem belediye personelimiz hem de katılmak isteyen gönüllülerden bir ekip kuracağız. Önemli olan toplumun hazırlıklı olması. Her zaman depremzede kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Rabbim birlik ve beraberlik içerisinde bir sonraki Ramazan’a da sağlıkla, huzurla ulaştırsın. Rabb’im, birliğimizi daim, tuttuğumuz oruçları kabul eylesin.” dedi.

Birleşik Kafkasya Derneği Başkanı Cemil Görücü ise, “Değerli Başkanıma katılımları için çok teşekkür ediyorum. Bizleri hiçbir zaman yalnız bıraktı. Başkanım yaptığı işlerle çok hayır duası alıyor. Başkanımız deprem bölgelerine ilk günden beri destek oldu. Canla başla gece gündüz yaraları sarmak için çalıştı. Allah razı olsun.” diye konuştu.

MELİKGAZİ’DE SAHUR BULUŞMASI

Melikgazi Belediyesi Kadir Gecesi dolayısıyla Hunat Camii’nde düzenlediği programda sahur etkinliği gerçekleştirdi.

Ramazan Ayı’nın özünde birlik, beraberlik ile paylaşma gibi değerlerin olduğunu söyleyen Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Sosyal belediyecilik anlayışı ile ulvi duyguları pekiştirmek amacıyla bu tür organizasyonlar düzenliyor, hemşehrilerimizle bir araya geliyoruz. Hunat Camii’nde vatandaşlarımızla birlikte Kadir Gecesi’nin rahmetiyle, sahur soframızı paylaştık. Ramazan Ayı bereket ayıdır. Paylaşmanın ve yardımlaşmanın en güzel örnekleri sergilenir. Bu programlar; gelecek neslin yetişebilmesi ve gelecek yıllara bu değerlerimizi koruyarak aktarabilmemiz için çok önemli. Rabb’im, birliğimizi ve muhabbetimizi daim, tuttuğumuz oruçları kabul eylesin. Tüm Kayserili hemşerilerimin birlik ve beraberlik içinde, sevdikleri ve aileleriyle nice mutlu bayramlara erişmesi temenni ediyorum.” dedi.

KANDİLLİ RASATHANESİ İLE DEPREM AFETİ VE EĞİTİMİ SEMİNERİ DÜZENLENECEK

Melikgazi Belediyesi ve Kandilli Rasathanesi işbirliği ile gerçekleştirilen deprem ve afetler odaklı seminerler devam ediyor.

Melikgazi Belediyesi olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile imzalanan protokol çerçevesinde ortak çalışmalar ve seminerler düzenleneceğini hatırlatan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Melikgazi Belediyesi olarak şehrimizde depremle ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile ilgili ilk programımızı geçen çarşamba gerçekleştirmiştik. Bu Çarşamba saat 14.30’da Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, Ulusal Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Dr. Doğan Kalafat olacak. Kalafat’ın “Deprem Afeti ve Eğitimi” başlıklı güzel bir konuşması olacak. Doğan Hocamız Türkiye’de deprem olayının neden olduğu afetlerin boyutu, alınması gereken tedbirler ve afetlere dirençli bir toplum olabilmek için yapmamız gerekenler hakkında bilgi verecek. Seminerde Türkiye’de afete neden olan depremlerin özellikleri, etki alanları ve riskleri ortaya konularak, özellikle kent depremlerinde afete hazırlık safhasının önemi, depreme dayanıklı bina yapımının toplum tarafından talep edilmesi ile ilgili bilincin yaratılması – teşvik edilmesi konusunda yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgilere de yer verilecek. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızı 19 Nisan Çarşamba günü saat 14.30’da belediyemizin tiyatro salonunda düzenleyeceğimiz seminerimize davet ediyorum.” dedi.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR; “SEYRANİ ’DEKİ YENİ PARKLAR, CIVIL CIVIL ÇOCUK SESLERİYLE ŞENLENECEK”

-KOCASİNAN’DAN KENTSEL DÖNÜŞÜMLE SEYRANİ ’YE YENİ VE MODERN PARKLAR

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projesi’nin hızla devam ettiği Seyrani Mahallesi’nde çevre düzenleme ve park çalışmalarını yerinde inceledi. Dönüşümle birlikte bölgenin daha da güzelleştiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, cıvıl cıvıl çocuk seslerinin olduğu ve vatandaşların pencerelerini açtığında ve dışarıya çıktığı zaman yüzlerini gülümsetecek, farklı ve modern parklar yaptıklarını söyledi.

Geleceğin teminatı çocuklara daha yeşil ve daha yaşanabilir bir Kocasinan bırakmak için parklara büyük önem veren Başkan Çolakbayrakdar, Kentsel Dönüşüm Projeleri’nden biri olan Seyrani Mahallesi’nde park çalışmalarını ve oyun gruplarını kontrol etti. Seyrani bölgesinin parklarıyla birlikte yeşillendiğini ve daha da güzelleştiğini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; “Kentsel dönüşüm alanlarımızdan biri olan Seyrani Mahalle’mizde dönüşüm hızlı bir şekilde devam ediyor. Kentsel dönüşüm konutlarının yapılmasıyla birlikte çevrenin daha da güzelleşmesi için parkları, yeşil alanları ve diğer çalışmalar eş zamanlı olarak devam ediyor. Bölgeye kazandıracağımız parklarından biri olan ve geçen yıl ağaçlarını diktiğimiz parkın son aşamasına gelindi. Burası Seyrani kentsel dönüşüm alanına yakışır,  pırıl pırıl bir park olarak bu bölgedeki yaşayacak olan hemşehrilerimizin kullanımına sunulmuş olacak.  Yetişkinlerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın ve herkesin gelip burada keyifli vakit geçirecekleri ve spor yapabilecekleri bir mekanı daha kazandırmış olduk. Hayırlı uğurlu olsun. Bu gibi yaşam alanların Seyrani kentsel alanında, adım adım tamamlanmaya başlandı. Vatandaşlarımızın mutlu olarak yaşayabileceği bir Kocasinan’ı hazırlamak için gayret ediyor ve yoğun çaba gösteriyoruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, şehrin görsel estetiğine büyük önem verdiklerini ve yapılan çalışmalarla Kayseri’ye canlılık kattıklarını sözlerine ekledi.

Başkan Çolakbayrakdar, ardından Yakut Mahallesi’nde farklı oyun grupları ve donatılarıyla yapılan yeni parkı inceledi.

Bu yıl 26’ncısı düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) Bandırma Belediyesi’nin standı büyük ilgi görürken En Etkin Tanıtım Ödülü’ne de layık görüldü.

EMITT’TE “EN ETKİN TANITIM ÖDÜLÜ” BANDIRMA BELEDİYESİ’NİN OLDU

Bandırma, dünyanın en büyük 5 turizm fuarı arasında olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nın ilgi odağı oldu. 12-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilen fuar kapsamında Bandırma Belediyesi tarafından kente özgü değerler ve destinasyon noktaları, tarihi ve doğal güzellikler tanıtılırken fuarın en prestijli ödüllerinden biri olan “En Etkin Tanıtım Ödülü” Bandırma’ya verildi. Bandırma Belediyesi’nin standını; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek başta olmak üzere çok sayıda il ve ilçe belediye başkanının yanı sıra Oyuncu ve Yazar Pelin Batu ve Şef Hazer Amani gibi ünlü isimler de ziyaret etti.

Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, konu ile ilgili konuşmasında Bandırma’yı her platformda en iyi şekilde tanıtmaya gayret gösterdiklerini ve kenti bir marka haline getirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, “Turizm alanında insanlara farklı lokasyonları seçme imkanı tanıyan, şehirlerin ve tur acentelerinin buluşma noktası ve dünyanın beşinci büyük turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’nda kentimizin tüm güzelliklerini dünya ile paylaştık. Standımızı çok iyi bir ekip çalışmasıyla beraber hazırladık. Kentimizin doğal, tarihi, kültürel ve gastronomi alanında güzelliklerini öne çıkardık. Bandırmamızı bir kez daha en iyi şekilde temsil ettik,” dedi.

HALİKARNAS BALIKÇISI’NIN “MERHABA”SI LOGOSUNU ARIYOR

Balıkçı’nın 133. doğum gününde, dünyaya seslendiği “Merhaba”sı küresel bir barış ve dostluk çağrısına dönüşüyor.

Ailesinin özel izniyle ilk kez kamuoyuyla paylaşılan Cevat Şakir Kabaağaçlı görüntüleri ile tüm dünyadan tasarımcılar, Merhaba Günü Logo Yarışmasına davet ediliyor.

Merhaba Günü Uluslararası Logo Yarışmasının basın duyurusu Halikarnas Balıkçısı’nın 133. doğum yıl dönümünde Bodrum Deniz Müzesi ve bağlı olduğu Bodrum Belediyesi tarafından mezarı başında anma programıyla gerçekleşti.

Halikarnas Balıkçısı’nın Cevat Şakir Mahallesi Gönül Tepe Mevkiinde bulunan mezar alanında yapılan basın duyurusuna Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Arif Yılmaz ve kent konseyi üyeleri, Bilgi Yayınevi Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Örs, İletişim Danışmanı Ömer Durmaz, Myra Ajans ve Hemzemin Sosyal Fayda Platformu Başkanı Rauf Kösemen, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu şunları söyledi:

“Halikarnas Balıkçısı’na ait özel koleksiyon ve en zengin arşiv malzemesi müzemizde bulunuyor. Balıkçı’ya ait içeriğimiz geliştikçe gelişiyor ve bu içerik, bir Halikarnas Balıkçısı Müzesi’ne doğru evriliyor. Kentleri simgeleyen kişiler vardır, Halikarnas Balıkçısı da öyle ama bir kişiden çok bir akım. Bu düşüncelerle ve onunla ilgili müze içeriğimize istinaden, bünyesinde faaliyet gösterdiğimiz Bodrum Belediyesi olarak senede iki sefer, doğum ve ölüm yıl dönümlerinde anma programları oluşturuyoruz. Geçtiğimiz sene, Belediye Başkanımız Sayın Aras, 17 Nisan’da Merhaba Gününü ilan etmişti. Halikarnas Balıkçısı’nın doğum günü olan 17 Nisan’ı bundan böyle Merhaba Günü olarak belleğimize işleyelim ve bu kelimenin güzelliğini işlerimize uyarlayalım istiyoruz. Bunun ilk adımı olarak yerelden evrensele bir adım atalım dedik. Biraz sonra dinleyeceğiniz kişilerden oluşan başarılı bir ekiple dijital bir kampanyayla Merhaba Günü Uluslararası Logo Yarışmasıyla Merhaba Gününün logosunu aramaya başlıyoruz.

Balıkçı’nın kızı İsmet Kabaağaçlı Noonan’ın kızı Kuki ve ailesine, Merhaba Gününün mimarlarından Metin Erdoğan’a, bu projede ana sponsorluğuyla bizi destekleyen Bilgi Yayınevine, iletişim partnerimiz Myra’ya, sivil toplum partnerimiz Hemzemin Sosyal Fayda oluşumuna, projemizin danışmanı Ömer Durmaz’a ve vizyonu ve destekleyici tavrı için Ahmet Aras’a Bodrum Deniz Müzesi olarak Bodrum Belediyesi namına teşekkür ederim.”

Projenin iletişim danışmanı Ömer Durmaz yaptığı konuşmada, “Cevat’ın oğlu Şakir’i, Şakir’in oğlu Cevat’ı anmak üzere bir aradayız. Başkanımız Sayın Ahmet Aras’a ve sayın Müze Müdürümüz Selen Cambazoğlu’na davetleri için teşekkür ediyorum. Güzel bir yarışma düzenlediğimizi ve ilerleyen zamanlarda faydasını göreceğimiz bir projeye imza attığımızı söylemek istiyorum. Halikarnas Balıkçısı çok dil bilen, çok uluslu, çok katmanlı bir hayat sürdüğü için farklı dillerden ve farklı kültürlerden çok fazla insanla temas etmiş ve herkese ilk sözcüğü ‘Merhaba’ olmuş. Biz de bu yarışma ile birlikte Balıkçı’nın Merhabasını ölümsüzleştirmek için güzel bir adım atmış olduk” dedi.

Myra Ajans ve Hemzemin Sosyal Fayda Platformu Başkanı Rauf Kösemen yaptığı konuşmada ise “Benim bu projedeki görevim bir yandan iletişim kampanyasını yürütmek. Diğer yandan da bu kampanyanın sosyal fayda üretebilir hale gelmesini sağlamak. Balıkçı sekiz dil biliyor. Ortadoğu dillerinden batı dillerine kadar geniş bir yelpaze bu. Yaşadığı süre boyunca, tıpkı Anadolu’nun doğu ve batı coğrafyaları arasında bir köprü olması gibi bu diller arasında canlı bir köprü oluyor. Bu yarışma ile bizim yapmak istediğimiz şey de aslında bu köprüyü geliştirmek ve sosyal fayda yaratacak bir yol haline getirmek. Merhaba kelimesini sosyal sorunlara yönelik karşılaşmalarda sembolleştirmek” diye konuştu.

Bilgi Yayınevi yönetim kurulu üyesi Mesut Örs ise şu sözleri sarf etti:

“Gelişen dijital dünyaya ayak uydurmak için tek bir simgeyle çok şey anlatmak adına bu logo yarışmasının Halikarnas Balıkçısı’nın daha çok insana ulaşmasını sağlayacağına inanıyoruz. Böyle bir proje içinde yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Halikarnas Balıkçısı’nı daha çok insanla özellikle de gençlerle buluşturma çabasına devam edeceğiz.”

Halikarnas Balıkçısı’nı tanımak, çalışmalarından feyz almak ve gelecek nesillere taşımak için yazılı eserlere daha çok ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras şu ifadelere yer verdi:

“Merhaba tabiri, günümüzde bir sevgi dili olarak nitelendirilmelidir. Ayrışma ve nefret dilinden bir an önce kurtulup toplumun her kesimini kucaklayan bir ruh hali içine girmeliyiz.  Cevat Şakir Kabaağaçlı sürgün olarak geldiği Bodrum’da doğasıyla insanıyla sahip çıkmış, kimseyi ötekileştirmeden, Merhabasıyla gönüllerde yer etmiştir. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda, düzenlediğimiz Akdeniz Edebiyat Günleri çerçevesinde, 17 Nisan’ı ‘Dünya Merhaba Günü’ ilan etmiştik. Şimdi bugün ise Balıkçı’ya ve Bodrum’a yakışır bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Deniz Müzemizin öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, Merhaba Günü Uluslararası Logo Yarışması’nı organize ediyoruz. Böylesine anlamlı bir günde, Bodrum’a yakışan bir çalışmayı sizlerle paylaşmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyorum.”

Bodrum Belediyesi ve bünyesinde faaliyet gösteren Bodrum Deniz Müzesi projesi olarak, Bilgi Yayınevi sponsorluğunda hazırlanan kampanyada, senelik iletişim stratejileri dahilinde, “Merhaba”nın kapsayıcılığının denizleri aşması ve bir barış simgesi olarak akıllarda yer etmesi hedefleniyor. Bu misyonla, senelik farkındalık odaklarına göre kurgulanan temalar, etkinlikler, kampanyalar dahilinde barış içerikli manifestolarla hareket edilecek bir platform doğuyor. Merhaba Günü Uluslararası Logo Yarışması’nın İletişim Partneri MYRA, Sivil Toplum Partneri Hemzemin Sosyal Fayda Platformu, Proje Danışmanı ise Ömer Durmaz. Yarışmanın duyurusu, Bodrum Deniz Müzesi arşivinde bulunan ve ailesinin özel izniyle ilk kez kamuoyuyla paylaşılan Cevat Şakir Kabaağaçlı görüntülerinin olduğu bir dakikalık video çalışmasıyla birlikte yapıldı.

Program sonunda, Balıkçı’nın mezar başına çiçekler bırakıldı.

Bodrum Belediyesi ve bünyesinde faaliyet gösteren Bodrum Deniz Müzesi çalışmalarıyla Halikarnas Balıkçısı’nın doğum günü olan 17 Nisan, Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından “Merhaba Günü” ilan edilmişti. 17 Nisan 2022’de ilan edilen “Merhaba Günü”, bu sene Bodrum Deniz Müzesi projesi olarak “Uluslararası Merhaba Günü Logo Yarışması” olarak dijital platformda kendine alan açıyor.

Başvuru tarihi 1 Haziran 2023 olarak belirlenen yarışmanın son başvuru tarihi ise 30 Eylül 2023. “Merhaba Günü Uluslararası Logo Tasarımı Yarışması”yla ilgili tüm detaylar www.merhabagunu.com adresinden takip edilebiliyor.

KOCASİNAN BELEDİYESİ, ÇİFTÇİYE BEYAZ SERTİFİKALI 15 TON TOHUM DAĞITTI

-KOCASİNAN’DAN ÇİFTÇİYE MERCİMEK, ASPİR, FASULYE VE NOHUT TOHUMU DESTEĞİ

Kocasinan Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğiyle üreticiyi desteklemek amacıyla çiftçiye 15 ton beyaz sertifikalı mercimek, aspir, fasulye ve nohut tohumu dağıtıldı. Tohumları çiftçilere veren Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi’nin her zaman her şartta çiftçinin yanında olduğunu vurgulayarak; “Tarımsal üretimi ne kadar desteklersek, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır.” dedi.

Yenimahalle de bulunan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kampüs Alanında düzenlenen programa; Başkan Çolakbayrakdar’ın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, Kocasinan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Abdülaziz Yıldırım, Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Metropol bir ilçe olan Kocasinan’ın; tarım, ziraat ve hayvancılık alanında en büyük üretim kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, tarımsal üretiminin önemine dikkat çekerek; “Eğer ki; çiftçi kardeşlerimiz, ekip, dikmez ve üretmezse, şehirdeki insanlar aç kalır.” dedi.

Yapılan yatırımlarla ilçe tarımının geliştirilmesi ve çiftçilerin ülke ekonomisine daha fazla katkı sağlamasını hedeflediklerini dile getiren Başkan Çolakbayrakdar; “Rutin belediyecilik faaliyetlerin yanı sıra şehrimize, ülkemize ve insanımıza faydalı farklı işlere imza atıyoruz. Birçok başlattığımız uygulama diğer belediyelerde örnek anılıp, uygulanıyor. Merkez ilçe olmamıza rağmen köylerimizdeki çiftçilerimiz, hayvancılık, ziraat ve tarım noktasında yoğun gayret sarf ediyorlar. Bilindiği üzere; Kayseri’deki tarım, hayvancılık ve ziraatın yüzde 20’si Kocasinan bölgesinde yapılmaktadır. Bu noktada Kayseri’miz ve Türkiye’miz için tarımsal üretime ve tarımsal üretimin artırılması konusunda büyük önem veriyoruz. Merkez ilçesi olmamız dolayısıyla iyi imkanlarımız var. Çiftçilerimizin önünü açmak için onlara rehberlik ediyoruz. Ürün çeşitliliği artırmak içinde yaptığımız siyez ve gacer buğdayı, tıbbı ve aromatik bitkiler, aspir gibi çalışmalar yürütüyoruz. Nihayetinde genetiği değiştirilmemiş öz tohumları yetiştirmek ve vatandaşların sağlığını korumak içindir.” ifadelerini kullandı.

Pandemi sürecinde tarımın ne kadar önemli ve değerli olduğunun ortaya çıktığına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Pandemi sürecinde gıda konusunun ne derece önemli olduğu bir kez daha gördük. Bundan dolayı mevcut ekim, dikim alanlarımızı ve tarımsal alanlarımızı daha verimli kullanmamız gerekiyor. Özellikle bu tür çalışmalarla hem mevcut çiftçilerimizi güçlendirmek hem de yeni çiftçiler ekleyerek bölgemizdeki tarımsal altyapıyı ve üretimi güçlendirmek en büyük kazancımız olacaktır. Şehirden kırsala göçü sağlamamız gerekiyor. Gençlerin tarımsal üretimi devam ettirebilmesi için stratejiler ve politikalar üretmemiz lazım. Tohum dağıtmanın yanı sıra bir strateji geliştirip, çiftçimizin ve ürünümüzün sayısını artıracak işler yapmamız lazım. Yeni bir çalışma başlattık. Bildiğiniz tarımsal üretim kooperatifinden farklı olarak burada kadın emeği var. Kadınların yapabileceği bir üretim kooperatifi. Şehrimizde ilk olmakla birlikte bu alanda en güzel örneğini ortaya koymuş olacağız. Tahsis edilen yerde sebze, böğürtlen, çilek gibi bu topraklara uygun ürünler yetiştirecekler. Tarımsal üretimi ne kadar desteklersek, bizden sonraki nesillere bırakacağımız en kıymetli miras olacaktır. Kocasinan’ı her alanda olduğu gibi tarımsal alanda da merkezi haline getireceğiz. Elimizde ne imkan varsa her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Anadolu’nun topraklarında ekmeğini topraktan çıkartan hemşehrilerimize bu ürünlerin hasadı bereketli olsun diliyorum.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise devletin her zaman çiftçinin yanında yer aldığını ve destek verdiğini vurgulayarak; “Tohum desteği her geçen gün artarak devam ediyor. Üreticilerimizin istediği tohumlara daha rahat ulaşabilmesi için yerel yöneticilerimiz desteklerini esirgemiyorlar. Özellikle destek vermiş olduğumuz firmalar, deprem bölgesindeki Adıyaman’dan geliyor. Beyaz sertifikalı tohumlar da olması ayrı değerli ve önemlidir. Bundan dolayı başkanımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdülkadir Güneş ise Başkan Çolakbayrakdar’ın çiftçilere büyük destek verdiğini belirterek, “Çiftçilerimize her alanda başkanımız destek oluyor.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çiftçiye 15 ton beyaz sertifikalı mercimek, aspir, fasulye ve nohut tohumu dağıtıldı.

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR, BU SEFERDE ADIYAMAN’DA DEPREMZEDELERLE İFTARINI AÇTI

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kahramanmaraş’ın ardından bu seferde Adıyaman’da depremzedelere iaşe dağıttı ve iftarını onlarla birlikte açtı. Kayserili Hayırseverlerin destekleriyle Adıyaman’da üç bin kişiye iftar yemeği ile sahurluk iaşe dağıtan Başkan Çolakbayrakdar, millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde bu zor günleri geride bırakacaklarını söyledi.

Adıyaman’ı ziyaret eden Başkan Çolakbayrakdar, ilk olarak Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ile bir araya gelerek, bölgenin durumu hakkında bilgiler aldı. Başkan Çolakbayrakdar, ardından Çadırkentti ziyaret ederek, sahurluk için hazırlanan iaşeleri depremzedelere dağıttı. Vatandaşlara ‘Geçmiş olsun’ dileğinde bulunup, yaklaşan Ramazan Bayramı’nı da şimdiden tebrik eden Başkan Çolakbayrakdar, büyüklerin hem duasını aldı hem de gönüllerini fethetti. Özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Çolakbayrakdar, onlara da çeşitli hediyeler verdi. Sonrasında çocukların sınava hazırlanması için kurulan Beşpınar DYK’yi kontrol eden Başkan Çolakbayrakdar, burada Adıyaman AFAD Koordinatör Valisi Gökmen Çiçek ile bir araya geldi.

Ezanın okunmasıyla depremzedelerle birlikte orucunu açan Başkan Çolakbayrakdar, depremin yaralarını sarmak için destek olan ve imkanı ne var ise onu paylaşan Kayserili iş adamlarına teşekkür ederek; “Yaklaşan Ramazan Bayramı mübarek olsun. Önü rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan bu güzel ayın artık, sonuna doğru yaklaşmaya başladık. Allah, nice bayramlara huzurla eriştirsin diye dua ediyoruz. Bu sefer iftar programında Adıyamanlı kardeşlerimizle bir aradayız. Depremin ilk saatlerinden itibaren elimizdeki imkânlarla Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Gaziantep gibi deprem bölgelerindeki kardeşlerimizin yardımlarına koştuk ve koşmaya da devam ediyoruz. İftar programlarımızda Kayserili iş adamlarımızın ve hayırseverlerimizin destekleri var. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Buradaki yaralar sarılıncaya kadar, biz destek olmaya devam edeceğiz. İnşallah bu süreci birlikte atlatacağız. Tüm gücümüzle depremzede kardeşlerimizin yanındayız.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, son olarak Adıyaman’daki gazeteciler için Kayseri büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Basın Sitesini ziyaret etti.

Adıyaman ziyaretinde Başkan Çolakbayrakdar’a, Kocasinan meclis üyesi, başkan yardımcıları ve ilgili müdürler eşlik etti.

“BİZ PİŞİRELİM, SİZ ULAŞTIRIN” GÖNÜLLERE DOKUNUYOR

Talas Belediyesi’nin ilk kez iki yıl önce Ramazan ayında başlattığı “Biz Pişirelim Siz Ulaştırın” uygulaması bu yıl da yürekleri ısıtıyor. Vatandaş-belediye iş birliği ile gerçekleştirilen uygulamada Ramazan ayında bugüne kadar her gün depremzede, ihtiyaç sahibi, yaşlı ve engelli 26 bin kişiye yemek ulaştırıldı.

Ramazan ayı boyunca her gün saat 18.00’de başlayıp iftar saatine kadar devam eden uygulama kapsamında Atatürk Bulvarı Osmanlı Evi, Yenidoğan Mahalle Muhtarlığı önü, Tablakaya Mahalle Meydanı ve Mevlana Mahalle Meydanı Selçuklu Evi önü olmak üzere 4 noktada paketler halinde sıcak yemek servisi yapılıyor.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da zaman zaman katılarak vatandaşlarla buluştuğu uygulama Ramazan ayının son iftarına kadar devam edecek. Büyük beğeni toplayan uygulamada bu ay boyunca toplam 29 bin kişiye ulaşılmış olacak.

BODRUM’UN SUALTI ZENGİNLİKLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

BODRUM’UN DERİN MAVİSİ TANITILDI

Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kaymakamlığı’nın destekleriyle Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi tarafından hazırlanan Sualtı Film Gösterimi gerçekleşerek “Bodrum’un Derin Mavisi” kitabı tanıtıldı

Bodrum Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü organizasyonunda 16 Nisan Pazar günü Mausolos Sergi Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Sahil Güvenlik Bodrum Karakol Komutanı Binbaşı Koray Kemiksiz, Sualtı Görüntü Yönetmeni Tahsin Ceylan, ilçe daire amirleri, meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile Bodrum sualtı dünyasının ilgilileri ve süngerciler katıldı.

Gerçekleşen tanıtım toplantısında açılış konuşmaları sonrasında sualtı film gösterimi gerçekleşirken Bodrum’un farklı kıyılarında kayda alınan görüntüler büyük beğeni topladı. Sualtı Film Gösteriminin Türkçe yanı sıra İngilizce ve Rusça seslendirmesi de yapıldı. Bodrum’un sualtı dünyasının biyoçeşitliliğiyle göz dolduran görüntüler, birçok deniz canlısının da tanınmasını sağladı.

Açılış konuşmasını yapan Tahsin Ceylan, Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın “Deniz Gurbetçileri” kitabından iki farklı hikâyeyi katılımcılarla paylaşırken Bodrum’un sualtındaki biyolojik çeşitliliklerden bahsetti.

Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar yaptığı konuşmada Bodrum Belediyesi’nin Bodrum ile ilgili yaptığı kültürel yayınlarına değinirken belediye yayınlarını okuyarak ve bahsi geçen yerleri gezerek Bodrum’u daha iyi öğrendiğini belirtti. Belediyenin kültür yayınlarında emeği geçen herkese teşekkür eden Kaymakam Bayar, sualtı dünyasına şahitlik etmeyi sağlayan kaynak ile ilgili görüşlerini bildirirken, “Bu kaynak, bizden sonrakiler için çok önemli bir kaynak olacak. Bodrum’un turizmine de önemli katkılar sunacak.” dedi.

Bodrum Belediye Başkan Vekili Emel Çakaloğlu ise, “Bodrum; kültürü, tarihi, doğası ve denizi ile önemli bir turizm destinasyonudur. Doğal güzelliklerimiz, tarihsel geçmişimiz, mavi bayraklı plajlarımız, limanlarımız ve koylarımızla turizmin lokomotifi konumundayız. Bunun yanı sıra bu zenginliklere bir de sualtı zenginliklerini ekleyerek turizmimizi çeşitlendiriyoruz. Bodrum Belediyesi olarak doğal, kültürel ve tarihi mirasımızı gelecek kuşaklara taşımakta son derece kararlıyız. Bu çalışmada emeği geçen herkesi kutluyorum. Bodrum Belediyesi olarak Bodrum’un yararına olacak her türlü faaliyetin içinde olacağımızı bilmenizi istiyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Tahsin Ceylan’ın imza töreni ile Bodrum’un Derin Mavisi kitabının dağıtımı gerçekleşti.

“Bodrum’un Derin Mavisi” eseri Sualtı Görüntüleme Yönetmeni Tahsin Ceylan ve ekibi tarafından yaklaşık 6 aylık sürede hazırlandı. Bilimsel danışmanlığını Dr. M. Baki Yokeş’in yaptığı Bodrum’un Derin Mavisi kitabının hazırlığı aşamasında sualtı çekimlerine Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Tahsin Ceylan, Mehtap Akbaş Çiftci, Ahmet Yaşar, Mehmet Baş ve Tolgahan Bulut katıldı.

Bodrum Yarımadası’nın sualtı yaşamını tespit etmek, kayıt altına almak amacıyla çok sayıda dalış gerçekleştirilirken eserde yer alan fotoğraflar yarımadanın farklı kıyılarında kayda alındı. Uzun soluklu ve titiz bir çalışmanın ürünü olan eserle Bodrum Yarımadası’ndaki biyolojik çeşitliliğin korunması, tanınması ve şehrin deniz kültürüne katkı sağlaması amaçlandı.

TALAS, RAMAZAN BAYRAMI’NA HAZIR

Talas Belediyesi, Ramazan Bayramı’nın ilçede rahat ve huzur içinde geçmesi için çalışmalarını tamamladı.

Bayram öncesi çalışmalarını hızlandıran Talas Belediyesi, başta camiler ve mezarlıklar olmak üzere ilçe genelindeki genel temizlik ve çevre düzenlemesi yaparak ilçeyi bayrama hazırladı.

CAMİLER TEMİZLENDİ, DEZENFEKTE EDİLDİ, KOKU SIKILDI

Bayram öncesi ilk olarak camilerde geniş kapsamlı bir çalışma gerçekleştiren Talas Belediyesi, cemilerin genel temizliğine ek olarak virüslere karşı da ilaçlama yaptı. Bununla birlikte halılar süpürüldü, kitaplıklardan mihraplara kadar her yer detaylı şekilde temizlendi. Bayram namazına hazırlanan camilere güzel kokular sıkıldı.

MEZARLIKLAR ZİYARETE HAZIR

Diğer yandan ilçe genelindeki mezarlıklarda kuruyan otlar ve dallar toplanırken mezarlık içlerinde genel bakım çalışmaları yapılarak bayram ziyaretine hazırlandı.

YOLLAR PIRIL PIRIL OLDU

İlçe genelinde süpürme ve yıkama araçlarının yanı sıra çok sayıda ekipman ve personelle yürütülen çalışmalarda ise, birçok noktada detaylı temizlik yapılarak ilçenin tamamı bayrama hazır hale getirildi.

ZABITA TEYAKKUZDA

Ayrıca zabıta ekipleri de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirmesi için vardiya halinde çalışma programı yaptı. Talaslı vatandaşlar ihtiyaç halinde 0352 437 00 55 numaralı telefonla istek ve şikâyetlerini bildirebilecekler.

Yazar - Davut Güleç

Gazeteci, televizyoncu, Uzman polis-adliye muhabiri, Spor yazarı, TEMA’cı, Kızılay’cı, Dağcı, Trekkingci, Alp disiplini kayak milli hakemi, Herkes İçin Spor Federasyonu Kayseri il temsilcisi, Erciyes Kar Kaplanları Spor Kulübü Basın sözcüsü, Kayseri Spor Adamları Derneği yönetim kurulu üyesi, Kent Güvenlik konseyi üyesi, Halkla İlişkiler Tanıtım, Adalet, Kamu Yönetimi mezunu -----Davut Güleç Kimdir ? -----

İlginizi Çekebilir

Mozaik Kazı Çalışmaları, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği’nden Gastronomi Günleri ve Kitap Fuarı Teşekkürü, 11 Yıllık Anıyı Kayseri Kitap Fuarı’nda Yeniledi, başkana ziyaretler

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN DÜNYANIN İLGİSİNİ ÇEKECEK MOZAİK KAZI ÇALIŞMALARINA YAKIN TAKİP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. …


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/swtdavut/public_html/wp-includes/functions.php on line 5427